Όταν σε κουβεντιάζει η Premier League…

Δεν γράφουν ψέματα οι Άγγλοι για το ενδιαφέρον πέντε ομάδων για τον Ομάρ. Εδώ και τρία χρόνια ελπίζουν ότι θα μείνει ελεύθερος από τον Ολυμπιακό. Ρώτησαν όμως τον Νορβηγό;

Όταν σε κουβεντιάζει η Premier League…

Ας ξεκινήσουμε από τα βασικά: Ο Ελαμπντελαουί είναι ένας από τους πιο σταθερούς ποδοσφαιριστές την τελευταία πενταετία. Αποκτήθηκε ως ελεύθερος από την Μπραουνσβάιγκ το καλοκαίρι του 2014 και έφτασε στο σημείο να φορέσει το περιβραχιόνιο και να εξελιχθεί σε έναν από τους ποδοσφαιριστές – βαρόμετρο στον Ολυμπιακό.

Αν εξαιρεθεί ένα μεγάλο διάστημα που ήταν τραυματίας το 2016 και το εξάμηνο πέρασμά του από την Χαλ, ο Ομάρ όποτε έπαιζε, έδειχνε για ποιο λόγο στο λιμάνι είχαν ήσυχο το κεφάλι τους με το δεξί άκρο της άμυνας.

Το τελευταίο διάστημα βρίσκεται στην επικαιρότητα το θέμα της ανανέωσης του συμβολαίου του. Έχουν γίνει συζητήσεις μεταξύ των δύο πλευρών. Και οι συζητήσεις βρίσκονται σε πολύ καλό δρόμο. Μάλιστα, αυτό που προκύπτει από τη Νορβηγία, όπου έχουν καλό ρεπορτάζ από το περιβάλλον του Ελαμπντελαουί, είναι ότι αργά ή γρήγορα θα πέσουν οι υπογραφές. Τονίζουν ότι δεν πρέπει να ανησυχεί ο κόσμος του Ολυμπιακού εξαιτίας της οικονομικής διαφοράς που είχε παρατηρηθεί στο ξεκίνημα των διαπραγματεύσεων.

Την ίδια στιγμή εμφανίζονται διάφορα ρεπορτάζ στην Αγγλία που υποστηρίζουν ότι πέντε ομάδες της Premier League παρακολουθούν την περίπτωσή του. Δεν γράφουν ψέματα στο Νησί. Όταν βλέπουν ότι ένας ποδοσφαιριστής με τόσες παραστάσεις στο Champions League, με κατακτήσεις τίτλων και με μόνιμη παρουσία στην Εθνική Νορβηγίας, μένει ελεύθερος το ερχόμενο καλοκαίρι, είναι απολύτως φυσιολογικό να τον βλέπουν σαν… ξερολούκουμο!

Daily Mail: Πέντε ομάδες ενδιαφέρονται για τον Oμάρ Ελαμπντελαουί

Για ένα πράγμα να είστε σίγουροι: Στο λιμάνι δεν ανησυχούν. Και θεωρούν ότι δεν υπάρχει και λόγος βιασύνης να «κλειδώσει» εδώ και τώρα η υπόθεση. Προφανώς όταν εμφανίζονται ομάδες από την Αγγλία που «καραδοκούν», είναι λογικό αυτομάτως να σημάνει «συναγερμός» για να τελειώσει θετικά το θέμα και μάλιστα άμεσα.

Όμως στην περίπτωση του Ομάρ δεν ισχύει κάτι τέτοιο. Μοιάζει πολύ με την περίπτωση του Φορτούνη. Μοιάζει με μία υπόθεση που αν κάτσουν στο ίδιο τραπέζι ο Μαρινάκης με τον Νορβηγό, τότε θα πέσουν οι υπογραφές στο «άψε-σβήσε». Όπως και να ‘χει, κρατάμε το ότι δεν υπάρχει καμία ανησυχία και πώς σύντομα θα έχουμε ευχάριστα. Όλα θα γίνουν στην ώρα τους, από τη στιγμή που και οι δύο πλευρές θέλουν να υπάρξει ευτυχή κατάληξη.

Ολυμπιακός: Στην τελική ευθεία η ανανέωση του Ελαμπντελαουί

Εκείνο που αξίζει να αναφέρουμε πάντως, είναι ότι η παραμονή του Ελαμπντελαουί στο λιμάνι θα αποκτήσει μεγαλύτερη αξία μετά τα όσα συμβαίνουν τις τελευταίες μέρες με το υπαρκτό ενδιαφέρον αγγλικών ομάδων. Όταν σε θέλουν σύλλογοι από το κορυφαίο πρωτάθλημα του πλανήτη και εσύ έχει ως προτεραιότητα την παραμονή σου στον Ολυμπιακό, τότε αυτό κάτι δείχνει και σίγουρα είναι το μεγαλύτερο «παράσημο» για τους Πειραιώτες…

Ελαμπντελαουί: «Θέλω να μείνω στον Ολυμπιακό»