Οδηγός του Λάζαρ ο Τζόλε

Η ζωή του Ραντζέλοβιτς στην Αθήνα, ο ρόλος του αδερφού του και η ιστορία του Τζόρτζεβιτς που τον έχει… τρελάνει. Ο μεγάλος του στόχος και η ετοιμότητα για τα ματς «φωτιά».

Οδηγός του Λάζαρ ο Τζόλε

Στο ξεκίνημα της σεζόν ο ποδοσφαιριστής που έκανε την «έκρηξη» στον Ολυμπιακό ήταν ο Λάζαρ Ραντζέλοβιτς. Ο νεαρός Σέρβος ήταν καθοριστικός στην προσπάθεια της ομάδας του Πειραιά να προκριθεί στους ομίλους του Champions League. Πήρε το πέναλτι στο εντός έδρας παιχνίδι με την Μπασακσεχίρ, ενώ με την Κράσνονταρ μπήκε αλλαγή και με τα δύο γκολ άνοιξε τον δείκτη του σκορ (4-0) και επί της ουσίας τελείωσε την πρόκριση της ομάδας του Πειραιά. Ο Λάζαρ έπαιξε 24 λεπτά σε εκείνο το εκτός έδρας 1-1 με τον Παναθηναϊκό και από τότε δεν μπήκε ξανά σε αποστολή. Προφανώς και κάποια πράγματα δεν άρεσαν στον Πέδρο Μαρτίνς σε εκείνο το ματς και περισσότερο ήθελε να δουλέψει με τον μικρό.

Ο Πορτογάλος άλλωστε έχει εξαιρετική άποψη για τον Ραντζέλοβιτς και θεωρεί πως πράγματι μπορεί να πετύχει σπουδαία πράγματα με τη φανέλα του Ολυμπιακού. Θέλει, βέβαια, αρκετή δουλειά ακόμα για να μπορεί να σταθεί σε υψηλό επίπεδο και το σημαντικότερο έχει να κάνει με τομείς της τακτικής. Εκεί υστερεί ο μικρός, ο οποίος πήρε το μήνυμα το τελευταίο διάστημα και έχει πέσει με τα μούτρα στη δουλειά. Τον Ολυμπιακό τον περιμένουν ματς-φωτιά με την επανέναρξη και ο 49χρονος τεχνικός ποντάρει και στον Ραντζέλοβιτς. Τον ετοιμάζει να πάρει χρόνο στα παιχνίδια που έρχονται και εκείνο που του έχει ζητήσει πρώτα απ’ όλα είναι να παραμείνει προσγειωμένος και αφοσιωμένος στη δουλειά του.

Η προσαρμογή του στην Ελλάδα

Για τον Μαρτίνς είναι ένα σπουδαίο ταλέντο και τον έχει από κοντά. Οι δυο τους έχουν εξαιρετική επαφή και τον βοηθάει πολύ ο κόουτς να εξελιχθεί. Είναι βέβαιο πως θα μπει στο… κόλπο με την επανέναρξη των αγωνιστικών υποχρεώσεων του Ολυμπιακού. Και ο ίδιος έχει εξαιρετική άποψη για τον κόουτς και ειδικά για τον τρόπο που τον προσεγγίζει και θεωρεί πως μαθαίνει πολλά από αυτόν. Για τον Ραντζέλοβιτς δεν ήταν απλή ιστορία να μπει στο κλίμα και να προσαρμοστεί στα νέα δεδομένα της καριέρας του. Από τη Ραντνίσκι Νις βρέθηκε στον Ολυμπιακό των υψηλών απαιτήσεων και στην Αθήνα χωρίς καλά καλά να γνωρίζει αγγλικά για να συνεννοηθεί.

Στα πρώτα του βήματα τον βοήθησε πολύ ο Γιάγκος Βούκοβιτς που τον είχε από κοντά. Παράλληλα είναι πολύ σημαντικός ο ρόλος του αδερφού του. Η σχέση τους είναι εξαιρετική και είναι χαρακτηριστικό πως ο αδερφός του Λάζαρ έρχεται συνεχώς στην Αθήνα. Εδώ μένει το μεγαλύτερο διάστημα προκειμένου να τον βοηθάει και να τον έχει από κοντά. Γενικά πρόκειται για ένα προσγειωμένο παιδί που τα μυαλά του δεν έχουν πάρει αέρα και εκείνο που τον ενδιαφέρει είναι να κάνει μεγάλη καριέρα στον Ολυμπιακό.

Ξέρει τα πάντα για τον Τζόλε

Ο Ραντζέλοβιτς έχει ενημερωθεί για την ιστορία που έχουν οι συμπατριώτες του στον Ολυμπιακό. Άλλωστε είναι πολλές οι εικόνες που παίρνει τόσο από το εσωτερικό του Ρέντη όσο και του «Γ. Καραϊσκάκης». Εκείνος φυσικά που του έχει προκαλέσει μεγαλύτερη εντύπωση απ’ όλους είναι ο Πρέντραγκ Τζόρτζεβιτς. Ο μικρός ξέρει τα πάντα για τον εμβληματικό αρχηγό των «ερυθρόλευκων». Μάλιστα δεν κρύβει ότι θα ήθελε να κάνει μία τεράστια καριέρα όπως αυτή του «Τζόλε».

Ο Ολυμπιακός για τον Λάζαρ είναι ένα όνειρο ζωής, διότι ως οπαδός του Ερυθρού Αστέρα γνώριζε τα πάντα για την ομάδα. Θέλει να μείνει στον Πειραιά πολλά χρόνια, έχει την ιστορία του Τζόρτζεβιτς ως κάτι που θα ήθελε να το επαναλάβει και ο ίδιος. Το έχει δηλώσει και πρόσφατα ότι επιθυμία του είναι να μείνει στον Ολυμπιακό για χρόνια. Ο πιτσιρικάς, από τη στιγμή που βελτίωσε αισθητά τα αγγλικά του, θα αρχίσει να μαθαίνει και τα ελληνικά. Λατρεύει την Αθήνα και τη χώρα μας και θέλει όσο τίποτε άλλο να «πιάσει» στον Ολυμπιακό.