Το «φορτωμένο» πρόγραμμα του Ολυμπιακού σε 20 μέρες

Τα ταξίδια σε Μόναχο και Ξάνθη, το ματς με την ΑΕΚ και οι «ύπουλες» αναμετρήσεις με ΟΦΗ και Ατρόμητο εώς τη διακοπή του Νοεμβρίου.

Το «φορτωμένο» πρόγραμμα του Ολυμπιακού σε 20 μέρες

Αν ορισμένοι θεωρούσαν ότι ο Ολυμπιακός είχε «φορτωμένο» πρόγραμμα από τις 15 Σεπτεμβρίου εώς και τη διακοπή του Οκτωβρίου, τότε μάλλον δεν είχαν «μελετήσει» το πρόγραμμα από 19 Οκτωβρίου εώς και τη διακοπή του Νοεμβρίου.

Τον περασμένο μήνα είχε όντως δύο επικίνδυνες αποστολές σε ΟΑΚΑ και Χαριλάου, αλλά και το ματς του Champions League στο Βελιγράδι.

Με το που γυρίσουν όμως οι «ερυθρόλευκοι» από την τωρινή διακοπή, θα αντιληφθούν αμέσως για ποιο λόγο ο Πέδρο Μαρτίνς έλεγε και ξαναέλεγε ότι θέλει να βελτιώσει αρκετά πράγματα τούτο το δεκαήμερο. Το πρόγραμμα που έρχεται είναι πολύ πιο απαιτητικό, πολύ πιο δύσκολο, πολύ πιο επικίνδυνο.

Μέσα σε 20 μέρες θα κληθεί να αντιμετωπίσει δύο φορές την Μπάγερν Μονάχου. Οι Βαυαροί παρουσιάζουν φέτος σκαμπανεβάσματα στην απόδοσή τους. Είναι 3οι στην Bundesliga και δύο βαθμούς πίσω από την πρωτοπόρο Γκλάντμπαχ. Πρόσφατα ηττήθηκε εντός έδρας από την Χοφενχάιμ υπό το βλέμμα συνεργάτη του Μαρτίνς. Ωστόσο, όλα αυτά τα επισκιάζει η «εφτάρα» επί της Τότεναμ στο Λονδίνο.

Τότεναμ - Μπάγερν Μονάχου 2-7: Γερμανική κατάληψη στο Λονδίνο (highlights)

Πέρα από την Μπάγερν στο «μενού» υπάρχει και το παιχνίδι με την ΑΕΚ στο Καραϊσκάκη, αμέσως μετά το ματς με τους Βαυαρούς. Μια ΑΕΚ που βρίσκεται πίσω με 5 βαθμούς από τον Ολυμπιακό και σίγουρα θα κάνει ό,τι περνάει από το χέρι της για να μην αυξηθεί κι άλλο η διαφορά. Το ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό στο ΟΑΚΑ δεν έχει καμία σχέση με το ματς κόντρα στην «Ένωση». Η διαφορά δυναμικότητας είναι εμφανής.

Aπό εκεί και πέρα, ο Ολυμπιακός εώς τη διακοπή του Νοεμβρίου θα κληθεί να αντιμετωπίσει και την Ξάνθη στα Πηγάδια, που είναι η έκπληξη της φετινής Super League! Μόλις έναν βαθμό πίσω από τον Ολυμπιακό είναι, έχοντας κερδίσει στην Αθήνα τον Παναθηναϊκό και την ΑΕΚ. Σε σχέση με το ματς που έδωσαν οι Πειραιώτες στο «Κλ. Βικελίδης», ο Μαρτίνς και οι ποδοσφαιριστές του γνωρίζουν πολύ καλά ότι στα Πηγάδια το… ξύλο θα είναι περισσότερο.

Τέλος, οι «ερυθρόλευκοι» θα φιλοξενήσουν τον ΟΦΗ και τον Ατρόμητο, δύο ομάδες που είναι ανώτερες των Λαμία και Βόλου που αντιμετώπισαν τον Σεπτέμβριο. Με λίγα λόγια έξι «καυτά» παιχνίδια σε διάστημα 20 ημερών.

Αναλυτικά το πρόγραμμα:

Σάββατο 19 Οκτωβρίου: Ολυμπιακός – ΟΦΗ

Τρίτη 22 Οκτωβρίου: Ολυμπιακός – Μπάγερν Μονάχου.

Κυριακή 27 Οκτωβρίου: Ολυμπιακός – ΑΕΚ.

Σάββατο 2 Νοεμβρίου: Ξάνθη – Ολυμπιακός

Τετάρτη 6 Νοεμβρίου: Μπάγερν Μονάχου – Ολυμπιακός

Κυριακή 10 Νοεμβρίου: Ολυμπιακός – Ατρόμητος.