Κερδίζει και χάνει στον... αέρα ο Ολυμπιακός

Ο Ολυμπιακός παίρνει πλέον γκολ στο ψηλό παιχνίδι και στη Σούπερ Λίγκα. Μόνο που έχει αρχίσει και να δέχεται τέρματα από κεφαλιές και ψάχνει να το διορθώσει…

Κερδίζει και χάνει στον... αέρα ο Ολυμπιακός

Όλα τα γκολ στο «Κλεάνθης Βικελίδης» σημειώθηκαν με κεφαλιές, τόσο αυτό του Άρη με τον Ντιγκινί όσο και τα δύο του Ολυμπιακού με τον Μασούρα και τον Ελ Αραμπί. Κι είναι ενδιαφέρουσα η ανάλυση για τα γκολ που έχει πετύχει με αυτόν τον τρόπο, αλλά και έχει δεχτεί από τον «αέρα» η πειραϊκή ομάδα στη φετινή σεζόν.

Οι «ερυθρόλευκοι» έχουν φτάσει στα έξι γκολ με κεφαλιές φέτος, αρχίζοντας πια να σκοράρουν έτσι και στο πρωτάθλημα. Διότι στην Ευρώπη είχαν τα δύο γκολ του Γκιγιέρμε (από εκτελέσεις κόρνερ του Βαλμπουενά και του Μασούρα) στον αγώνα με την Πλζεν, όπως και αυτό του Μασούρα στην Τουρκία με την Μπασάκ, από τη σέντρα του Βαλμπουενά. Στο πρωτάθλημα, εκτός από τα δύο τέρματα στο τελευταίο ματς, είχαν άλλο ένα με κεφαλιά, αυτό που είχε πετύχει ο Γκιγιέρμε στο ματς με τον Βόλο, πάλι από κόρνερ του Βαλμπουενά. Τα μισά, δηλαδή, από αυτά τα τέρματα τα έχει πετύχει ο Γκιγιέρμε, ενώ τα τέσσερα από τα έξι έχει δημιουργήσει ο Βαλμπουενά! Από στατικές φάσεις έχουν μπει τα τέσσερα (δύο κόρνερ και ένα φάουλ ο Γάλλος, ένα κόρνερ ο Μασούρας), ενώ τα άλλα δύο από σέντρες (Βαλμπουενά και Τσιμίκα)

Πρόβλημα για τους Πειραιώτες είναι ότι πλέον δέχονται γκολ με αυτόν τον τρόπο, κάτι που δε συνέβαινε έως το ματς στο Βελιγράδι. Τα τρία τελευταία γκολ έχουν σημειωθεί από κεφαλιές. Τα δύο του Αστέρα από τα κόρνερ του Μάριν και αυτό του Ντιγκινί από το φάουλ του Ματίγια. Τα υπόλοιπα γκολ που έχει δεχτεί φέτος ο Ζοζέ Σα είναι από πέναλτι (Κέιν με Τότεναμ και Μακέντα με Παναθηναϊκό) και από σουτ (Λούκας Μόουρα με Τότεναμ, Ούτκιν με Κράσνονταρ και Βούλιτς με Ερυθρό Αστέρα).