Το δείγμα Σουντανί και η πτώση στα δεύτερα ημίχρονα εκτός Πειραιά

Ο Σουντανί έπαιξε για πρώτη φορά τόσο πολύ σε εκτός έδρας αγώνα του Ολυμπιακού. Οι εντυπώσεις δεν ήταν κακές, αλλά…

 Το δείγμα Σουντανί και η πτώση στα δεύτερα ημίχρονα εκτός Πειραιά

Η πρώτη συμμετοχή του Χιλάλ Σουντανί σε εκτός έδρας παιχνίδι του Ολυμπιακού ήταν στα τέλη Αυγούστου στο Κράσνονταρ, όταν είχε παίξει για περίπου ένα 20λεπτο στο τέλος σε ένα ματς και μία πρόκριση που είχαν ήδη κριθεί. Κι η δεύτερη, αυτή στο ματς με τον Άρη. Όταν πάλι μπήκε αλλαγή, αλλά αυτή τη φορά με πολύ μεγαλύτερη χρονική διάρκεια συμμετοχής, αντικαθιστώντας τον Ποντένσε από το πρώτο ημίχρονο.
Ουσιαστικά αυτό ήταν το πρώτο δείγμα από την παρουσία του Αλγερινού άσου μακριά από το «Γ. Καραϊσκάκης». Εκεί όπου έχει παρουσιάσει αρκετά ωραία πράγματα, από το πρώτο κιόλας ματς. Με τον Αστέρα Τρίπολης μπορεί να μην είχε ιδιαίτερη συμμετοχή και να έγινε αλλαγή στο 66’, αλλά ήταν μέσα σε φάσεις και είχε ευκαιρίες για να σκοράρει. Με τον Βόλο μπήκε αλλαγής το τέλος και πρόλαβε να βάλει ένα γκολ, ενώ σκόραρε και με την Λαμία έχοντας εξαιρετική παρουσία με πολλές τοποθετήσεις στην περιοχή και τελικές προσπάθειες που για λίγο δεν βρήκαν στόχο.


Στην Θεσσαλονίκη ο Σουντανί μπήκε πολύ δυνατά στο ματς, έβαλε το γκολ που σωστά ακυρώθηκε αφού η μπάλα χτύπησε στο χέρι του, το οποίο είχε ενστικτωδώς τεντωμένο και δεν πρόλαβε να τραβήξει από την κόντρα στον γκολκίπερ των γηπεδούχων. Ήταν ένα γκολ που πανηγύρισε έξαλλα, αλλά απογοητεύτηκε από το ότι δεν μέτρησε. Στο δεύτερο ημίχρονο, με το ματς να γίνεται πολύ σκληρό, ο Σουντανί δεν φάνηκε ιδιαίτερα. Έδωσε κι αυτός τις μάχες του, προσπάθησε να βοηθήσει επιθετικά, αλλά ολόκληρη η ομάδα κυρίως κοίταξε περισσότερο να μην απειληθεί και να κρατήσει το προβάδισμα και τη νίκη.


Ο έμπειρος επιθετικός έχει δείξει στο Φάληρο όσα τον έχουν αναδείξει σε έναν εξαιρετικό σκόρερ στη διάρκεια της καριέρας του. Με τις τοποθετήσεις του στην αντίπαλη περιοχή, με τον έξυπνο τρόπο που ελευθερώνεται και βρίσκεται σε θέση βολής. Και με τα τελειώματά του, αν και με τις ευκαιρίες που παρουσιάστηκαν ειδικά στο ματς με την Λμαία, θα μπορούσε να είχε σκοράρει περισσότερο.


Για τα εκτός έδρας παιχνίδια, στα οποία είναι αλήθεια ότι σχεδόν σε όλα φέτος ο Ολυμπιακός έχει πρόβλημα στο δεύτερο ημίχρονο στο να κρατήσει την απόδοσή του σε υψηλό επίπεδο (συνέβη και με Λάρισα, Παναθηναϊκό, Ερυθρό Αστέρα), θα πρέπει να δούμε ξανά τον Σουντανί ώστε να έχουμε πιο ξεκάθαρη άποψη για το αν μπορεί να βοηθήσει την ομάδα όσο κάνει στο «Καραϊσκάκης». Αρκεί, βέβαια, και η ίδια η ομάδα να τον βοηθάει περισσότερο, απ’ όσο έκανε στο Χαριλάου…