Mια βαθμολογία «ανατρεπτική»

O Kώστας Χαλέμος σχολιάζει στο ΦΩΣ όσα έγιναν την 6η αγωνιστική στο πρωτάθλημα της Super League.

Mια βαθμολογία «ανατρεπτική»

Έγινε της ανατροπής στην 6η αγωνιστική του πρωταθλήματος. Από τα έξι παιχνίδια του σαββατοκύριακου, στα τρία γέλασαν τελευταίοι αυτοί που είχαν δαγκωθεί πρώτοι. Χα, χα, χα, λοιπόν, από τους Ολυμπιακό, Ατρόμητο και ΟΦΗ και ιδού μια βαθμολογία που θυμίζει ολίγον… Αγγλία, με δυο «μικρές» ομάδες από την περιφέρεια (Ξάνθη και ΟΦΗ) μέσα στην πρώτη πεντάδα.

Άλλες ομάδες «φωνάζουν» με την απόδοσή τους και άλλες για τον κατατρεγμό τους από τον VAR. Και είναι αλήθεια ότι σε αυτή την αγωνιστική δυνάμωσαν οι φωνές διαμαρτυρίας κατά των διαιτητών που χειρίζονται την τεχνολογία, δικαιώνοντας αυτούς που υποστηρίζουν ότι το VAR δεν αποτελεί πανάκεια για τις ασθένειες του ποδοσφαίρου και δη του ελληνικού με τις πάσης φύσης παθογένειες.

Ο Ολυμπιακός συνήλθε από το σοκ του Βελιγραδίου και έδειξε χαρακτήρα στο «Κλεάνθης Βικελίδης» γυρίζοντας ένα ματς που στράβωσε από την αρχή (γκολ Ντιγκινί, τραυματισμός Ποντένσε). Τουλάχιστον δεν πήγε χαμένο το ροτέισον που έκανε ο Πέδρο Μαρτίνς στον αγώνα με τον Ερυθρό Αστέρα. Ο αέρας της κορυφής θα βοηθήσει την ομάδα να ηρεμήσει και να ξαναβρεί τη δυναμική της στο διάστημα της διακοπής του πρωταθλήματος.

Ο ΠΑΟΚ πέρασε από την Τρίπολη (1-2) σε μια σημαδιακή ημερομηνία για τον σύλλογο. Σαν χτες συμπληρώθηκαν 20 χρόνια από τον χαμό έξι οπαδών του σε τροχαίο δυστύχημα στα Τέμπη. Η ομάδα του Φερέιρα απέφυγε το τροχαίο στην Τρίπολη χάρη στον Πολωνό Κάρολ Σφιντέρσκι, που ξεκίνησε βασικός και σκόραρε και τον διαιτητή Μανούχο ο οποίος «εποίησε τη νήσσα» στη φάση που ο Μάτος τράβηξε τον Σουάρεθ στο 0-1.

Κουτσά-στραβά, αγωνιστική με αγωνιστική, ο ΠΑΟΚ μαζεύει βαθμούς επεκτείνοντας το αήττητο σερί του που έφτασε τους 41 αγώνες και ο Φερέιρα εδραιώνεται στον πάγκο, από εκεί που ήταν με το ένα πόδι στην έξοδο…

Ο ΟΦΗ συνεχίζει να παίζει ωραίο ποδόσφαιρο. Κόντρα στον Πανιώνιο έκανε 21 τελικές και πέτυχε 4 γκολ (4-1), έχοντας μεγάλο πρωταγωνιστή τον Λισάντρο Σεμέδο, τον μεσοεπιθετικό από το το Πράσινο Ακρωτήρι που ήρθε το καλοκαίρι από την κυπριακή AEZ Ζακακίου και μετράει ως τώρα τρία γκολ σε έξι αγώνες

Ο Χοακίν Τόρες, σημείωσε το γκολ της αγωνιστικής, αν όχι της σεζόν. Το σλάλομ του στο δεύτερο γκολ του Βόλου, θύμιζε σκιερ και όχι ποδοσφαιριστή… Αν και δεν το χάρηκε ο Αργεντινός, ούτε η ομάδα του που είδε το 2-0 να γίνεται 2-3 από τον Ατρόμητο που φαίνεται να πήρε φόρα ύστερα από την πρώτη νίκη του την περασμένη εβδομάδα κόντρα στον Παναιτωλικό.

Η πρωτιά της Ξάνθης στη βαθμολογία κράτησε 24 ώρες αλλά ακόμη κι έτσι δεν παύει να είναι κατόρθωμα σε μια λίγκα που κυριαρχείται από τους μεγάλους του ποδοσφαίρου κι όπου οι μικροί, μικρές χαρές μοναχά απολαμβάνουν. Αξίζουν συγχαρητήρια στην ακριτική ομάδα και στον προπονητή της, τον Ισπανό Κίκο Ραμίρεθ, που μέσα σε λίγους μήνες κατάφερε να φτιάξει ένα ακατάβλητο σύνολο, το οποίο σημείωσε εκτός έδρας νίκες επί της ΑΕΚ και του Παναθηναϊκού.

Ήταν «νηστίσιμο» το μενού του Σαββάτου, με μόνο ένα γκολ σε δυο αγώνες, σερβιρισμένο στις καθυστερήσεις από τον Γάλλο Ζορντάν Φοσέ και μάλιστα σε δίσκο…VAR.

Αυτό ουδόλως μειώνει την επιτυχία του Ζορντάν Φοσέ ο οποίος μας συστήθηκε με το δεύτερο γκολ που πέτυχε στο πρωτάθλημα. Γεννημένος στην Κρετέιγ, ο με αλγερινές ρίζες 27χρονος ταξιδιάρης φορ (Γαλλία, Βέλγιο, Ισραήλ) που έκανε θραύση με την Μακάμπι Χερζλίγια (67 γκολ σε 4 σεζόν), αποδεικνύεται λίρα εκατό για την Ξάνθη, που πάντα ήξερε να διαλέγει επιθετικούς στα ξένα παζάρια.

Η ΑΕΚ συνειδητοποίησε στη Λάρισα ότι είναι πιο εύκολο να κερδίσεις μια καλή ομάδα παρά έναν κακό αγωνιστικό χώρο. Η αλήθεια είναι ότι δεν προσπάθησε και ιδιαίτερα να αλλάξει τη μοίρα της και πάλι καλά που δεν έχασε καθώς η ΑΕΛ είχε τις ευκαιρίες για να πάρει τη νίκη. Κάτι πρέπει, ωστόσο, να γίνει με τον χορτοτάπητα του ΑΕΛ FC Arena. Γιατί έτσι και πιάσουν οι βροχές, δεν θα πατιέται ούτε από … περιστέρια…