Για να έχουν αντίκρισμα οι γκέλες των ΑΕΚ, ΠΑΟΚ

Για να μπορεί να χαμογελάει ο Ολυμπιακός με τις απώλειες των αντιπάλων του θα πρέπει πρώτα να κάνει τη δουλειά του και να πάρει το διπλό στη Θεσσαλονίκη.

Για να έχουν αντίκρισμα οι γκέλες των ΑΕΚ, ΠΑΟΚ

Δεν είναι και λίγοι εκείνοι που υπολογίζουν μόνο τον ΠΑΟΚ ως αντίπαλο του Ολυμπιακού για το πρωτάθλημα. Όντως αυτός είναι ο βασικός του αντίπαλος, αλλά δεν είναι ο μοναδικός και στον Πειραιά έχουν τα μάτια τους «14» και δεν ασχολούνται μόνο με τους Θεσσαλονικείς.

Στο μεγάλο λιμάνι θεωρούν πως και η ΑΕΚ είναι μέσα στο κόλπο της διεκδίκησης του τίτλου κι ας έχει δημιουργηθεί η περιρρέουσα ατμόσφαιρα που τη θέλει να μην πατάει και τόσο γερά στα πόδια της. Η πραγματικότητα δεν είναι αυτή παρά το 0-0 στο AEL FC ARENA.

Με την ΑΕΚ ο Ολυμπιακός θα συγκρουστεί σε δύο αγωνιστικές και συγκεκριμένα στις 27 Οκτωβρίου. Σε εκείνο το ματς του «Γ. Καραϊσκάκης» οι Πειραιώτες θέλουν να πάνε με το μεγαλύτερο μαξιλαράκι και να ανοίξουν κι άλλο τη διαφορά. Η ΑΕΚ έχασε ακόμα δύο βαθμούς, αλλά για να έχει αντίκρισμα αυτή η γκέλα θα πρέπει και ο Ολυμπιακός το βράδυ στο «Κλεάνθης Βικελίδης» να κάνει τη δουλειά του και να πάρει τη νίκη.

Και γιατί στεκόμαστε στην ΑΕΚ; Δεν είναι ομάδα που τρομάζει με την απόδοση της ούτε που μαγεύει τα πλήθη, αλλά έχει ένα προσόν που είναι σημαντικό σε έναν… μαραθώνιο. Από τη στιγμή που την ανέλαβε ο Κωστένογλου η ΑΕΚ είναι πεισματάρα και παλεύει μέχρι το τέλος τα ματς. Στο τέλος νίκησε στην Τρίπολη, στο τέλος νίκησε στο Αγρίνιο και στο τέλος ισοφάρισε τον ΠΑΟΚ. Ακόμα και στη Λάρισα είχε ένα διάστημα που δέχτηκε φάσεις, αλλά στο φινάλε λίγο έλειψε να πάρει το διπλό.

Αυτή την ομάδα, λοιπόν, δεν μπορείς να μην την έχεις στην εξίσωση και δεν γίνεται να μην κοιτάξεις να την αφήσεις κι άλλο πίσω. Για τον Ολυμπιακό είναι σημαντικό πως η ΑΕΚ έχασε βαθμούς στη Λάρισα σε ένα γήπεδο από το οποίο οι Πειραιώτες πέρασαν νικηφόρα. Αν το βράδυ γίνει το διπλό στο Βικελίδης και σε δύο εβδομάδες τη νικήσουν στο Καραϊσκάκη η διαφορά θα πάει στους οκτώ και ο ένας από τους δύο θα έχει χάσει πολύ έδαφος στη μάχη του τίτλου.

Στον Ολυμπιακό, ωστόσο, αν και τους υπολογίζουν όλους και τους σέβονται όλους εκείνο που κοιτάζουν πρώτα απ’ όλα είναι τα δικά τους παιχνίδια. Τους ενδιαφέρει πρώτα απ’ όλα να πάρουν το διπλό στο Βικελίδης, να πάνε ήρεμοι και πρωτοπόροι στη διακοπή του πρωταθλήματος και να επιστρέψουν καλύτεροι με την επανέναρξη.

Κλείνοντας λίγα λόγια για το αποψινό ματς με τον Άρη. Όσο και να καλλιεργούν κλίμα ότι θα είναι ένα εύκολο παιχνίδι κάτι τέτοιο δεν το περιμένει κανείς στον Πειραιά. Το γεγονός πως θα βρει απέναντι του δύο πρώην παίκτες του, τον Φετφατζίδη και τον Ιντέγε αυξάνει τον βαθμό επικινδυνότητας. Ειδικά για τον πρώτο είναι ματς που το περιμένει πως και πως. Όπως και να ‘χει για τον Ολυμπιακό είναι όλα τα λεφτά αυτό το παιχνίδι και στον Ρέντη δήλωναν έτοιμοι για το διπλό.