Τα ανόητα γκολ που δέχεται ο Ολυμπιακός

Τρία γκολ σε μισή ώρα δέχτηκε στο Βελιγράδι ο Ολυμπιακός που όταν παραβιάζεται η εστία του έχει σοβαρό θέμα και δεν μπορεί να το λύσει.

Τα ανόητα γκολ που δέχεται ο Ολυμπιακός

Σε διάστημα μισής ώρας στο Βελιγράδι ο Ολυμπιακός δέχτηκε τρία γκολ, ενώ μέχρι εκείνο το παιχνίδι σε όλες τις διοργανώσεις είχε δει την εστία του να παραβιάζεται τέσσερις φορές και οι δύο πέναλτι. Η άμυνα των «ερυθρόλευκων» είναι σαφώς βελτιωμένη σε σχέση με πέρσι, όμως, αν τα βάλουμε κάτω τα γκολ που έχει δεχτεί στην πλειοψηφία τους είναι ανόητα και γκολ που θα μπορούσε να τα έχει αποφύγει.

Αν τα βάλουμε κάτω με τη σειρά θα δούμε πως τα μισά θα μπορούσε να τα έχει γλιτώσει. Στο εκτός έδρας ματς με την Κράσνονταρ ο Μεριά κάνει το πρώτο διώξιμο στο γύρισμα του Βάντερσον, αλλά δεν είναι καλό και ο παίκτης των Ρώσων έχει την ευκαιρία να κάνει και νέα σέντρα κι έτσι έγινε το 1-0.

Με την Τότεναμ ο Μεριά κάνει ένα ανόητο πέναλτι στον Κέιν, το οποίο μετατρέπει σε γκολ ο επιθετικός των Άγγλων και μάλιστα σε ένα σημείο που ο Ολυμπιακός ήταν καλύτερος στο γήπεδο. Στο 0-2 από τον Μόουρα υπάρχει μία αδράνεια, διότι ο άσος της Τότεναμ βρίσκει χώρο και σουτάρει για να νικήσει τον Σα, αλλά είναι φάσεις που μπορούν να συμβούν.

Πάμε στο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό που ο Ολυμπιακός δίνει δύο ανόητα πέναλτι στον «αιώνιο» αντίπαλο του. Το ένα το κάνει ο Σεμέδο και αποκρούει ο Σα και το άλλο ο Μεριά και το κάνει γκολ ο Μολό. Και τα δύο πέναλτι θα μπορούσε να τα έχει αποφύγει η ομάδα του Πειραιά, όμως, είναι ανόητες ενέργειες που έδωσαν την ευκαιρία στον αντίπαλο να βρει γκολ.

Στο Βελιγράδι οι «ερυθρόλευκοι» δέχονται τρία γκολ από τον Ερυθρό Αστέρα. Ειδικά το 1-1 είναι γκολ «δώρο», αφού πρόκειται για μία εύκολη φάση, την οποία δεν καθάρισε ο Μεριά και την έκανε γκολ η ομάδα του Βελιγραδίου. Τα άλλα δύο είναι καρμπόν, με τον Σεμέδο και τον Μπουχαλάκη να μην μαρκάρουν σωστά και οι Πειραιώτες να δέχονται δύο γκολ με κεφαλιές.

Φυσικά στο ποδόσφαιρο για να μπουν γκολ πρέπει να γίνουν λάθη. Τέτοιο λάθος είναι το δεύτερο γκολ με την Τότεναμ και τα δύο που δέχεται με τον Ερυθρό Αστέρα χωρίς βέβαια να σημαίνει πως δικαιολογούνται. Τα άλλα, όμως, είναι λάθη που μπορούν να αποφευχθούν από την ομάδα του Πειραιά και ειδικά φέτος που έχει μία καλή συμπεριφορά αμυντικά. Και το κακό για το συγκρότημα του Μαρτίνς είναι πως όταν παραβιάζεται η εστία της το πληρώνει. Μόνο στο Κράσνονταρ δεν στοίχισε. Κατά τα άλλα δεν νίκησε την Τότεναμ, δεν νίκησε τον Παναθηναϊκό και δεν νίκησε και τον Ερυθρό Αστέρα.