ΑΕΚ - ΠΑΟΚ 2-2: Ματσάρα με δυο... χαμένους και κερδισμένο τον Ολυμπιακό.

Ο ΠΑΟΚ προηγήθηκε δυο φορές στο ΟΑΚΑ αλλά η ΑΕΚ είχε κάθε φορά απάντηση (2-2), γεγονός που έδωσε την ευκαιρία στον Ολυμπιακό να μείνει μόνος στην κορυφή της βαθμολογίας με διαφορά δύο βαθμών από τον ΠΑΟΚ και έναν από τη δεύτερη Ξάνθη.

ΑΕΚ - ΠΑΟΚ 2-2: Ματσάρα με δυο... χαμένους και κερδισμένο τον Ολυμπιακό.

Ισόπαλοι με σκορ 2-2 αναδείχθηκαν ΑΕΚ και ΠΑΟΚ στο ΟΑΚΑ, με τον δικέφαλο του βορρά να προηγείται δύο φορές και τους «κιτρινόμαυρους να ισοφαρίζουν άλλες τόσες. Η ομάδα της Θεσσαλονίκης με την ισοπαλία αυτή παρέμεινε αήττητη επί 40 αγώνες.

Ο ΠΑΟΚ έχασε πέναλτι με τον Μπίσεσβαρ στο 23ο λεπτό κι ενώ το σκορ ήταν στο 0-1.

Η ομάδα της Θεσσαλονίκης προηγήθηκε στο 16΄ και το 58΄ με τον Σβιντέρσκι, όμως οι γηπεδούχοι επέστρεψαν και τις δύο με τον Τσιγκρίνσκι στο 54΄ και τον Ντέλετιτς στο 79΄.

Oι πρώτοι σκόρερ του πρωταθλήματος: Στη κορυφή ο Σφιντέρσκι

Ο ΠΑΟΚ αιφνιδίασε την ΑΕΚ έχοντας τον έλεγχο στο ξεκίνημα του παιχνιδιού και πατώντας καλύτερα στο γήπεδο. Στο 5΄ ο Ντμίτρο Τσιγκρίνσκι απεσόβησε γκολ σε προσπάθεια του Μπίσεσβαρ όμως στο 16΄ ο Σβιντέρσκι άνοιξε το σκορ με πλασέ σε κενή εστία.

Στο 25΄ ο Μπίσεσβαρ έχασε πέναλτι στέλνοντας τη μπάλα στο δοκάρι δίνοντας στην ΑΕΚ το δικαίωμα να αναθαρρήσει.

Λίγο πριν από τη συμπλήρωση του ημιώρου, ο Κωστένογλου άλλαξε την αμυντική διάταξη της Ένωσης σε τετράδα (Μπακάκης – Τσιγκρίνσκι, Βράνιες – Λόπες) με τους Κρίστιτσιτς, Γαλανόπουλο να δίνουν βοήθειες στους ακραίους μπακ.

Στην επανάληψη ο τεχνικός της ΑΕΚ έριξε στη μάχη τους Ντέλετιτς, Γιακουμάκη και περνώντας τον Λιβάγια πίσω από τον φορ. Οι «κιτρινόμαυροι» ισοφάρισαν στο 53΄ με τον Τσιγκρίνσκι, όμως ο ΠΑΟΚ απάντησε άμεσα όταν ο Λημνιός νίκησε στο σπριντ τον Λόπες, μπήκε από αριστερά και έδωσε έτοιμο γκολ στον Σβιντέρσκι.

Η ΑΕΚ όμως δεν το έβαλε κάτω και ισοφάρισε εκ νέου με τον Μίλος Ντέλετιτς να σημειώνει στην κενή εστία το «παρθενικό» του γκολ και να χαρίζει το βαθμό της ισοπαλίας στην ομάδα του.

Super League 1 (5η αγωνιστική): Ο Oλυμπιακός μόνος πρώτος (αποτελέσματα, βαθμολογία, highlights)

Η μικρογραφία

ΓΗΠΕΔΟ: ΟΑΚΑ

ΑΕΚ - ΠΑΟΚ 2-2

ΣΚΟΡΕΡΣ: Τσιγκρίνσκι 53΄, Ντέλετιτς 79' - Σβιντέρσκι 16', 58'

Διαιτητής: Στέφαν Κλόσνερ (Ελβετία)

Κίτρινες: Βράνιες, Γαλανόπουλο – Γιαννούλης, Ζαμπά

ΑΕΚ (Νίκος Κωστένογλου): Μπάρκας, Μπακάκης, Τσιγκρίνσκι, Βράνιες, Παουλίνιο (46΄ Γιακουμάκης), Λόπες, Γαλανόπουλος, Κρίστιτσιτς, Μάνταλος (85΄ Κλωναρίδης), Αλμπάνης (46΄ Ντέλετιτς), Λιβάγια

ΠΑΟΚ (Άμπελ Φερέιρα): Ζίβκοβιτς, Ροντρίγκο, Βαρέλα, Κρέσπο, Γιαννούλης, Μίσιτς, Ντούγκλας Αουγκούστο, Καντουρί, Λημνιός (77΄ Ζαμπά), Μπίσεσβαρ (88΄ Μαουρίτσιο), Σβιντέρσκι (65΄ Άκπομ)