Όταν ο Ολυμπιακός έσωσε τον ΠΑΟΚ

Οι περιπτώσεις που οι Πειραιώτες θα μπορούσαν να έχουν φύγει από την Τούμπα και η προστασία των συμφερόντων τους και των ανθρώπων τους.

Όταν ο Ολυμπιακός έσωσε τον ΠΑΟΚ

Ο ΠΑΟΚ όχι μόνο δεν ζήτησε συγγνώμη για όλα όσα συνέβησαν το βράδυ της Κυριακής στο γήπεδο της Τούμπας, αλλά από την άλλη προσπαθεί μέσω του επικοινωνιακού του μηχανισμού να ρίξει όλο το φταίξιμο στον Ολυμπιακό. Είναι λογικό από τη μία, διότι οι Θεσσαλονικείς προσπαθούν με κάθε τρόπο να προασπίσουν τα συμφέροντα της ομάδας τους και να την προστατέψουν. Πρόκειται, ωστόσο για δύο καταστάσεις που είναι διαφορετικές, διότι ο ΠΑΟΚ επιχειρεί να βγάλει φταίχτες τους ανθρώπους του Ολυμπιακού.

Ακόμα και ο γιος του Ιβάν Σαββίδη μέσω των social media προς αυτή τη κατεύθυνση κινήθηκε κατακρίνοντας την ομάδα του Πειραιά που έφυγε από το γήπεδο της Τούμπας. Το παρελθόν, ωστόσο έχει διδάξει πως ο Ολυμπιακός όχι μόνο δεν φεύγει από το γήπεδο, αλλά μένει και ανέχεται πολύ άσχημες καταστάσεις και σε πολλές περιπτώσεις έχει ρισκάρει ακόμα και την σωματική ακεραιότητα ποδοσφαιριστών και προπονητών του.

Στις 8 Φεβρουαρίου 2015 ο Αλεχάντρο Ντομίνγκες πηγαίνοντας να εκτελέσει ένα κόρνερ μπροστά από την Θύρα 4 δέχτηκε βροχή αντικειμένων. Ανάμεσα σε αυτά βρίσκονταν πέτρες και σίδερα που όπως μπορεί να αντιληφθεί ο καθένας θα μπορούσαν να τον τραυματίσουν πολύ σοβαρά. Ο Ολυμπιακός θα μπορούσε να πάρει την ομάδα και να φύγει. Δεν το έκανε, όμως, αφού έμεινε και έπαιξε το παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ. Η διαφορά που χώριζε τότε τις δύο ομάδες στη βαθμολογία ήταν οκτώ βαθμοί και οι «ερυθρόλευκοι» έμειναν, έπαιξαν και μάλιστα δεν πήραν το ματς το οποίο έληξε 0-0.

Στις 2 Μαρτίου 2016 ο Μάρκο Σίλβα δέχεται ένα μπουκάλι νερό στην πλάτη του και σωριάζεται στο έδαφος. Και τότε ο Ολυμπιακός θα μπορούσε να φύγει από το γήπεδο. Πάλι έμεινε στη Τούμπα και έπαιξε το ματς, το οποίο διεξήχθη στο πλαίσιο του Κυπέλλου Ελλάδας. Στο πρωτάθλημα η διαφορά που χώριζε τις δύο ομάδες εκείνη τη στιγμή 29 βαθμοί! Πρόκειται, πάντως, για το περίφημο ματς το οποίο στη συνέχεια διεκόπη λόγω εισβολής οπαδών του ΠΑΟΚ στον αγωνιστικό χώρο και οι πρωταθλητές Ελλάδας τα… άκουσαν κιόλας από τους Θεσσαλονικείς.

Οι δύο περιπτώσεις έχουν κοινό παρονομαστή τη μεγάλη διαφορά που είχε ο Ολυμπιακός στον βαθμολογικό πίνακα και ότι δεν ήθελε να προκαλέσει κάποια ζημιά στον ΠΑΟΚ. Τώρα οι συνθήκες που είχαν διαμορφωθεί ήταν διαφορετικές, αφού ο ΠΑΟΚ ήταν στην κορυφή της κατάταξης και όφειλε μόνος του να προστατεύσει την ομάδα του.

Ο Ολυμπιακός προάσπισε τα συμφέροντα του και παράλληλα προστάτεψε τη σωματική ακεραιότητα των μελών της αποστολής του. Εν κατακλείδι οι «ερυθρόλευκοι» έχουν ανεχτεί στο παρελθόν άσχημες και επικίνδυνες καταστάσεις. Ποτέ δεν άκουσαν ένα «ευχαριστώ» από τη πλευρά του ΠΑΟΚ, η οποία τώρα κάνει λόγο για «δειλούς» που δεν έμειναν να παίξουν. Οι πρωταθλητές Ελλάδας ενήργησαν με γνώμονα την προστασία των συμφερόντων τους και των ανθρώπων τους και στη Θεσσαλονίκη ξέρουν καλά ότι στο παρελθόν η ομάδα του Πειραιά έχει δείξει αν θέλει να τους προκαλέσει ζημιά ή όχι.