Ευτυχώς, η γκέλα ήρθε νωρίς

Η κόπωση στο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό, οι αλλαγές που δεν έκανε ο Πέδρο Μαρτίνς και το καλό που μπορεί να βγει από την ισοπαλία με τους «πράσινους».

Ευτυχώς, η γκέλα ήρθε νωρίς

Ο Πέδρο Μαρτίνς δεν κρύφτηκε πίσω από το δάχτυλό του μετά το ματς του ΟΑΚΑ. Ανέλαβε την ευθύνη, είπε ότι δεν είχε να κάνει με κόπωση η ισοπαλία με τον Παναθηναϊκό, αλλά το αποτέλεσμα ήταν «προϊόν» της ψυχής που κατέθεσαν οι παίκτες του Δώνη, ένα στοιχείο που έλειψε από τους «ερυθρόλευκους». Η άποψή μας είναι ότι και η κόπωση έπαιξε ρόλο, ασχέτως αν δεν το παραδέχτηκε ο Μαρτίνς. Ειδικά στο δεύτερο ημίχρονο ήταν εμφανέστατα τα σημάδια της κούρασης από την υπερπροσπάθεια με την Τότεναμ. Πολλά μπορούμε να πούμε μετά το ματς. Όπως για παράδειγμα το γεγονός ότι ο Μαρτίνς επέλεξε κακώς την ίδια ενδεκάδα με αυτή του Champions League. Μόνο που αν δούμε προσεκτικά ποιες αλλαγές είχε κατά νου να κάνει ο Πορτογάλος τεχνικός πριν από το ντέρμπι, τότε θα δούμε ότι σκεφτόταν να βάλει τον Κούτρη αντί του Τσιμίκα και τον Ελ Αραμπί αντί του Γκερέρο.

Δηλαδή θα άφηνε στον πάγκο τους δύο από τους τρεις παίκτες (ο άλλος ήταν ο Σα) που απέδειξαν με πράξεις ότι δεν ανέβηκαν για βόλτα στο ΟΑΚΑ. Δεν ξέρουμε αν θα βλέπαμε ένα διαφορετικό παιχνίδι σε περίπτωση που ο Πορτογάλος τεχνικός επέλεγε το ροτέισον. Με τα «αν» και τα «ίσως» δεν γράφεται η ιστορία. Το σημαντικό για τον Ολυμπιακό είναι ότι από την προχθεσινή πολύ κακή βραδιά μπορεί να βγει κάτι καλό. Κι αυτό έχει να κάνει με το γεγονός ότι συνειδητοποίησαν στον Ρέντη ότι τα πράγματα στο ελληνικό ποδόσφαιρο δεν θα είναι καθόλου εύκολα, ότι ο δρόμος είναι μακρύς και γεμάτος λακκούβες, ότι τίποτα δεν πρόκειται να του χαριστεί, ότι κάποιες ομολογουμένως εξαιρετικές εμφανίσεις στην Ευρώπη σε καμία περίπτωση δεν μπορούν να εγγυηθούν ότι θα κάνει περίπατο ο Ολυμπιακός στη Super League 1.

Οι Πειραιώτες έπαιξαν με τη φωτιά με τον Αστέρα και την ΑΕΛ. Με τον Βόλο εώς και το 71’ το σκορ ήταν στο 1-0. Τρία «καμπανάκια» με λίγα λόγια! Μέχρι που ήρθε η προχθεσινή ισοπαλία με τον Παναθηναϊκό, έναν Παναθηναϊκό που βρίσκεται σε κακή κατάσταση, έναν Παναθηναϊκό που δεν μπορεί να βγάλει φάση σε κανονική ροή του αγώνα, έναν Παναθηναϊκό που ο κόσμος τού έχει γυρίσει την πλάτη και βρίζει τον ιδιοκτήτη του, έναν Παναθηναϊκό που έχει «εμφύλιο»! Ευτυχώς που η γκέλα (γιατί περί γκέλας πρόκειται) ήρθε νωρίς για τον Ολυμπιακό, ήρθε στο πρώτο ματς που έδωσαν οι «ερυθρόλευκοι» αμέσως μετά από παιχνίδι των ομίλων του Champions League. Και ευτυχώς που συνέβη τώρα το 1-1 με τον Παναθηναϊκό, έτσι ώστε να πάρουν το μάθημά τους όλοι.

Πρώτος φυσικά ο Μαρτίνς, ο οποίος θα έπρεπε να ζυγίσει κάποια πράγματα διαφορετικά κατά την προετοιμασία στον Ρέντη και να είχε διακρίνει π.χ. ότι ορισμένοι ποδοσφαιριστές του πίστευαν ότι επειδή πήγαν να ανατρέψουν το 0-2 της Τότεναμ, θα έκαναν μία ωραία βραδινή βόλτα στο ΟΑΚΑ. Είδατε, ότι δεν μιλάμε μόνο για την κόπωση, αλλά κυρίως για τη νοοτροπία των παικτών. Εν συνεχεία φυσικά θα πρέπει να δουν λίγο διαφορετικά το ελληνικό πρωτάθλημα και οι ποδοσφαιριστές, οι οποίοι προφανώς δεν είχαν λάβει τα «μηνύματα» από τις πρώτες δύο αγωνιστικές με Αστέρα και ΑΕΛ.

Φυσικά και δεν χάθηκε ο κόσμος με μία ισοπαλία με τον Παναθηναϊκό στο ΟΑΚΑ. Ωστόσο, ο Ολυμπιακός έχασε την ευκαιρία να κάνει «άνω-κάτω» τον ΠΑΟΚ που είχε «γκελάρει» νωρίτερα στην Τούμπα, οι πρώτες μουρμούρες για τον Φερέιρα είχαν ήδη εμφανιστεί, ενώ μην ξεχνάμε ότι την ερχόμενη Κυριακή θα κατέβουν οι Θεσσαλονικείς στην Αθήνα για να φάνε τα «μουστάκια» τους με την ΑΕΚ, σε ένα παιχνίδι που με βάση την εικόνα των δύο ομάδων, ο ΠΑΟΚ δύσκολα θα φύγει με το διπλό.