Ολυμπιακός: Η ώρα των Λοβέρα, Μπενζιά και Σουντανί

Ακολουθεί για τον Ολυμπιακό η τριάδα αγώνων με Λαμία, Ερυθρό Αστέρα και Άρη, με τον Πέδρο Μαρτίνς να εμφανίζεται έτοιμος να δώσει ευκαιρίες σε παιδιά που δεν είχαν πολύ χρόνο συμμετοχής έως τώρα.

Ολυμπιακός: Η ώρα των Λοβέρα, Μπενζιά και Σουντανί

Τα πολλά λόγια είναι φτώχεια, το ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό πέρασε, ο χρόνος δεν γυρίζει πίσω και ο Πέδρο Μαρτίνς παρότι είχε ρεπό ο Ολυμπιακός σήμερα, σπεύδει να κοιτάξει αμέσως την επόμενη μέρα. Δεν μπορεί άλλωστε να κάνει και διαφορετικά.

Μια «επόμενη μέρα» που έχει στο πρόγραμμά της την τριάδα αγώνων με Λαμία στο Φάληρο, με Ερυθρό Αστέρα στο Βελιγράδι και με Άρη στην Θεσσαλονίκη. Κάθε αγώνας έχει και την ιδιαιτερότητά του και η λογική λέει ότι δύσκολα θα δούμε την ίδια ενδεκάδα και τα ίδια πρόσωπα και στα τρία παιχνίδια.

Ο Πέδρο Μαρτίνς ξεκίνησε από σήμερα να καταστρώνει τα πλάνα του για το σαββατιάτικο παιχνίδι με την Λαμία, η οποία να θυμίσουμε ότι πέρσι άφησε εκτός Κυπέλλου τον Ολυμπιακό με το διπλό που πήρε στο Καραϊσκάκη.

Ο Πορτογάλος τεχνικός των Πειραιωτών εμφανίζεται αποφασισμένος να προχωρήσει σε αλλαγές με την Λαμία και να πάει με τους θεωρητικά πιο «βασικούς» στα παιχνίδια με Ερυθρό Αστέρα και Άρη.

Ο Μάξι Λοβέρα, ο Γιασίν Μπενζιά και ο Σουντανί αναμένεται να πάρουν χρόνο συμμετοχής, είτε από το ξεκίνημα του ματς με την Λαμία, είτε κάποια στιγμή στο δεύτερο ημίχρονο. Όπως είναι πολύ πιθανό να δούμε και αλλαγές στην τετράδα της άμυνας.

Σε αυτό το σημείο οφείλουμε να επισημάνουμε κάτι: Αυτές οι αλλαγές που σκοπεύει να κάνει ο Μαρτίνς, δεν έχουν να κάνουν με το 1-1 στο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό, επειδή η ομάδα του εμφανίστηκε να ξεμένει από... βενζίνη.

Ούτως ή άλλως αυτό ήταν το πλάνο του, καθώς ο 49χρονος τεχνικός ναι μεν ετοιμάζει την ομάδα του για το παιχνίδι που προηγείται (εν προκειμένω ετοιμαζόταν για τον ΠΑΟ), αλλά πάντοτε έχει στο μυαλό του και τα υπόλοιπα ματς που ακολουθούν, έτσι ώστε να διαχειριστεί αναλόγως το ρόστερ του. Για παράδειγμα με τον Αστέρα Τρίπολης προχώρησε σε πέντε αλλαγές (Κούτρης, Σισέ, Σουντανί, Καμαρά, Ραντζέλοβιτς). Και μιας και είναι της... μόδας τις τελευταίες ώρες να μιλάμε για το ροτέισον που δεν έκανε ο Μαρτίνς με τον Παναθηναϊκό, στο παιχνίδι με τον Αστέρα όπου άλλαξε τη μισή ενδεκάδα, ο Ολυμπιακός έπαιξε με τη φωτιά. Οπότε, δεν έχει να κάνει τόσο πολύ με την κόπωση η εικόνα στο ΟΑΚΑ, αλλά με τον τρόπο που προσέγγισαν πνευματικά οι «ερυθρόλευκοι» το παιχνίδι.

Η ουσία λοιπόν είναι ότι με την Λαμία αναμένεται να δούμε αρκετά «φρέσκα» πρόσωπα και είναι μία καλή ευκαιρία να αποδείξουν όσοι αγωνιστούν το Σάββατο (28/9) ότι μπορούν να διεκδικήσουν θέση βασικού και τρεις μέρες αργότερα στο Βελιγράδι...