Η εξήγηση της αλλαγής του Βαλμπουενά από τον Καμαρά

Μία πετυχημένη και δοκιμασμένη συνταγή από τον Πέδρο Μαρτίνς που σήκωσε μεγάλη κουβέντα μετά το 1-1 του Ολυμπιακού με τον Παναθηναϊκό.

Η εξήγηση της αλλαγής του Βαλμπουενά από τον Καμαρά

Πολλά και διάφορα ενδιαφέροντα προκύπτουν από το παιχνίδι του Ολυμπιακού με τον Παναθηναϊκό και μετά το 1-1 είναι αλήθεια πως έχουν ειπωθεί αρκετά για τις επιλογές του Πέδρο Μαρτίνς. Σε μία κακή βραδιά όλοι έχουν ευθύνες και ο προπονητής πρώτος απ’ όλους. Ο κόουτς, ωστόσο, μετά το τέλος του ματς παραδέχτηκε τα λάθη του και ανέλαβε τις ευθύνες του.

Αρκετοί άσκησαν κριτική για την επιλογή του Πέδρο Μαρτίνς να βγάλει από το παιχνίδι τον Βαλμπουενά και να περάσει στη θέση του τον Καμαρά. Μία αλλαγή που έγινε στο 69’, δηλαδή μετά το πέναλτι που απέκρουσε ο Σα. Είναι προφανές ότι ο Πορτογάλος προπονητής επιχείρησε να «κλειδώσει» το 1-0 από τη στιγμή που έβλεπε πως είχε θέμα στο κέντρο και πως η ομάδα του δυσκολευόταν να βγει στην επίθεση.

Έβαλε έναν χαφ παραπάνω και θεωρούσε πως θα χτυπήσει σε κάποια κόντρα. Πάντως επειδή εύκολα ξεχνάει ο κόσμος και εύκολα γίνεται κριτική για το παραμικρό αρκεί να θυμίσουμε πως η συγκεκριμένη αλλαγή γινόταν συνεχώς από τον Μαρτίνς στα προκριματικά. Τότε αποθεωνόταν που έβαζε τον Καμαρά γιατί «κλείδωνε» το παιχνίδι, αλλά τώρα θεωρήθηκε πως έδωσε χώρο στον Παναθηναϊκό.

Ας θυμηθούμε πόσες φορές έχει γίνει αυτή η αλλαγή. Στο εκτός έδρας 0-0 με τη Βικτόρια Πλζεν η συγκεκριμένη αλλαγή έγινε στο 57’, στο 4-0 επί της Πλζεν στο Καραϊσκάκη έγινε στο 66’ με το σκορ στο 1-0, στο 1-0 της Κωνσταντινούπολης με τη Μπασακσεχίρ στο 73’, στο 2-0 με τη Μπασακσεχίρ στο 82’, στο 4-0 με την Κράσνονταρ στο 87’. Σε όλα τα παιχνίδια αυτή την αλλαγή έχει κάνει ο Πέδρο Μαρτίνς και όχι απλά έχει «κλειδώσει» νίκες, αλλά έχει δει στο τέλος να ανοίγει και το σκορ. Τώρα δέχεται κριτική γιατί έβγαλε τον Βαλμπουενά σε ένα σημείο που ο Παναθηναϊκός είχε πάρει το κέντρο και ο Ολυμπιακός δεν έβγαινε μπροστά.