Ξενέρωμα, αλλά όχι και... καταστροφή!

Μαρτίνς και παίκτες κατάλαβαν ξανά τη διαφορά του Champions... Greek! Ο Ολυμπιακός δέχεται δικαίως κριτική επειδή έδωσε φιλί ζωής στον ΠΑΟ, αλλά ας μην τα ισοπεδώνουμε όλα.

Ξενέρωμα, αλλά όχι και... καταστροφή!

Ο Ολυμπιακός έκανε την Τότεναμ να υποφέρει και ο Παναθηναϊκός είχε ξεφτιλιστεί από Άρη και ΟΦΗ. Στα μαθηματικά αυτό σημαίνει ότι ο Ολυμπιακός θα περνούσε για πλάκα από το ΟΑΚΑ. Μόνο που το ποδόσφαιρο δεν είναι μαθηματικά. Κι όσοι περίμεναν ότι ο - γενικώς μακράν καλύτερος- Ολυμπιακός θα κέρδιζε για πλάκα τον - γενικώς μακράν... προβληματικό - Παναθηναϊκό, στα μαθηματικά είναι πολύ καλοί, αλλά στο ποδόσφαιρο είναι της πλάκας.

Ο Μαρτίνς δεν έκανε τόσο μεγάλο λάθος που έβαλε την ίδια ενδεκάδα, από την υπερπροσπάθεια της Τότεναμ στο ντέρμπι του αγρότοπου-αγωνιστικού χώρου στο ΟΑΚΑ. Στη διαχείριση του ματς, πιστεύω, είχε τις σημαντικότερες ατέλειες στη συγκεκριμένη δουλειά. Ίσως και στην επιλογή της 18άδας, γιατί για παράδειγμα ο Σουντανί μπορούσε να κάνει ωραία πράγματα αν ήταν έστω στον πάγκο. Κι ο Βαλμπουενά μπορούσε να συνεχίσει να απασχολεί τη μισή ομάδα του ΠΑΟ πάνω του μέχρι το τέλος, ενώ με την αντικατάστασή του σαν να δόθηκε «πράσινο» φως στους...«πράσινους» ότι το ματς δεν είχε τελειώσει.

Eκτός συγκέντρωσης και συναίσθησης

Οι παίκτες ήταν φυσικά κουρασμένοι, αλλά και εκτός συγκέντρωσης και συναίσθησης των δυσκολιών. Για την ακρίβεια, ο Ολυμπιακός πήγε να το «κλέψει» το ντέρμπι χωρίς να δείξει στο γήπεδο καμία διάθεση να «σκοτώσει» τον αντίπαλο. Το εξαιρετικό γκολ του Γκερέρο (από την ωραία μπαλιά του Μπουχαλάκη, την ακόμη πιο ωραία σέντρα του Τσιμίκα και το τέλειο... τελείωμα του Ισπανού), αντί να τονώσει το κέφι των «ερυθρόλευκων» για μια νίκη με σκορ, ουσιαστικά τους βόλεψε. Και πίστεψαν ότι θα ήταν αρκετό, διότι πίσω κάτι θα έκανε ο Σα, κάτι θα έκαναν οι στόπερ. Ο Σα... κάτι έκανε, οι στόπερ έκαναν... πέναλτι. Ο διαιτητής τα έδινε με ευκολία (αν ήταν υπέρ του Ολυμπιακού θα είχε ξεσηκωθεί το ελληνικό ποδοσφαιρικό σύμπαν), οι παίκτες του Παναθηναϊκού είδαν ότι εκτός από το να εξουδετερώσουν με μαζικό μαρκάρισμα και σκληρό παιχνίδι τον Βαλμπουενά και τον Ποντένσε, μπορούσαν ακόμη και να ισοφαρίσουν. Και τελικά ισοφάρισαν, σε μια ισοπαλία που δεν μπορεί να πανηγυρίζεται - όπως είπε ο Δώνης - αλλά η καρδούλα τους το ξέρει.

Να μην πάει στράφι

Συνέβη αυτό για το οποίο είχε προειδοποιήσει ο Μαρινάκης μετά την Τότεναμ. Να μην πάει στράφι η μεγάλη χαρά της Ευρώπης, στο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό. Κι είναι αλήθεια ότι ο κόσμος κάπου «ξενέρωσε» βλέποντας παίκτες που είχαν υπερβάλλει εαυτούς στο Champions League, να σουλατσάρουν στο ΟΑΚΑ απλά για να περάσει η ώρα και να κρατήσουν αυτό το γκολ του Γκερέρο. Και τον προπονητή που είχε δέσει κόμπο τον Ποτσετίνο, να ζορίζεται για ένα «διπλό» σε ελληνικό ντέρμπι κόντρα σε έναν καλό προπονητή αλλά απέναντι σε πολύ κατώτερη ομάδα.

Aς μη φτάνουμε στο άλλο άκρο

Όλα αυτά είναι σωστά, αλλά ας μη φτάνουμε στο άλλο άκρο. Ο Ολυμπιακός θα μάθει σίγουρα πλέον ότι μετά την Ευρώπη χρειάζονται άλλα πράγματα για να κερδίζει τα ελληνικά ματς. Και στη συνέχεια της σεζόν, πάντα μετά την Ευρώπη θα ακολουθούν δύσκολα ματς. Ο Ολυμπιακός έχει πολύ καλό και έξυπνο προπονητή ώστε να επαναλάβει τα ίδια λάθη και πολύ ικανούς παίκτες ώστε να έχουν ξανά την ίδια συμπεριφορά. Ας μην ξεχνάμε ότι ο Ολυμπιακός είναι πρώτος μαζί με τον ΠΑΟΚ και πάνω από την ΑΕΚ. Με ντέρμπι ΑΕΚ-ΠΑΟΚ να ακολουθεί. Κι ότι ο Παναθηναϊκός δεν έχει ακόμη νίκη και είναι οκτώ βαθμούς πίσω από τον Ολυμπιακό μετά από τέσσερις αγωνιστικές. Κι είναι τόσο πολύ χαρούμενος κι ας μην... πανηγυρίζει.