Δεν υπάρχει άλλος δρόμος στο ΟΑΚΑ

Η ισοπαλία στο παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό θα είναι "νίκη" για τους "πράσινους". Ο Ολυμπιακός πάει στο ΟΑΚΑ για να δώσει ένα ντέρμπι και όχι για να παίξει με τον 12ο της βαθμολογίας. Και φυσικά το τρίποντο είναι μονόδρομος, όχι μόνο για βαθμολογικους λόγους.

Δεν υπάρχει άλλος δρόμος στο ΟΑΚΑ

Ολυμπιακός μπροστά του έχει ένα ντέρμπι. Μπορεί ο Παναθηναϊκός να βρίσκεται σε κακή κατάσταση, μπορεί οι οργανωμένοι οπαδοί του να ανακοίνωσαν την αποχή τους από το ΟΑΚΑ, μπορεί στο «τριφύλλι» να μην ξέρουν τι θα τους ξημερώσει και αν την Δευτέρα θα βρίσκονται στο Κορωπί ο Δώνης ή ο Νταμπίζας, αλλά στην πραγματικότητα το αποψινό παιχνίδι είναι ντέρμπι.

Παναθηναϊκός - Ολυμπιακός: Το «ερυθρόλευκο» απόλυτο και οι σκέψεις Μαρτίνς - Δώνη

Σε όποια κατάσταση κι αν είναι ο Παναθηναϊκός, ο Ολυμπιακός οφείλει να τον αντιμετωπίσει σαν Παναθηναϊκό και όχι με το σκεπτικό ότι παίζει με «κάτι σαν Παναθηναϊκό».

Ο Πέδρο Μαρτίνς δεν είναι ανόητος. Ξέρει πολύ καλά τις ιδιαιτερότητες του συγκεκριμένου παιχνιδιού. Τον είχε «ενοχλήσει» το γεγονός ότι πέρσι στο Καραϊσκάκη ο Ολυμπιακός είχε φέρει 1-1 με τους «πράσινους» χάρη σε γκολ του Σισέ στις καθυστερήσεις. Βρίσκεται ενάμισι χρόνο στην Ελλάδα και γνωρίζει ότι είναι κάτι παραπάνω από ένα παιχνίδι. Για αυτό το λόγο σκοπεύει να πάει με όσο το δυνατόν τα πιο «βαριά χαρτιά» του.

Ολυμπιακός: Το σχέδιο του Μαρτίνς για διπλό στο ΟΑΚΑ

Για τον Παναθηναϊκό είναι παιχνίδι «ζωής ή θανάτου» και αυτό αρκεί για να σημάνει «συναγερμός» στον Ρέντη ότι οι Πειραιώτες θα αντιμετωπίσουν αύριο έντεκα ποδοσφαιριστές που θα κοιτάξουν να ρίξουν και καμιά κλοτσιά παραπάνω για να αποσπάσουν έστω τον βαθμό της ισοπαλίας.

Είναι πολύ ύπουλο παιχνίδι. Προφανώς και ο Ολυμπιακός είναι το φαβορί, προφανώς και ο Παναθηναϊκός θα είναι αυτός που θα πρέπει να τρέμει μη τυχόν και ξεφύγει το σκορ, σε περίπτωση που οι «ερυθρόλευκοι» ανοίξουν σχετικά νωρίς το σκορ, ωστόσο, όσο περνάει η ώρα και το παιχνίδι είναι στο 0-0, σίγουρα οι «πράσινοι» θα επιστρατεύσουν όλα τους τα μέσα για να μην πάθουν ακόμη μία χοντρή ζημιά στο φετινό πρωτάθλημα.

LIVE: Παναθηναϊκός - Ολυμπιακός (20:30)

Το ευχάριστο για τον κόσμο του Ολυμπιακού είναι ότι το κλίμα που βγαίνει από τον Ρέντη είναι ότι όλοι οι παίκτες θέλουν να αγωνιστούν! Ακόμα και οι καινούριοι θέλουν να είναι παρόντες. Έχουν φροντίσει ο Μαρτίνς και οι συνεργάτες του, συν φυσικά και οι αρχηγοί της ομάδας, να δώσουν σε όλους να καταλάβουν το τι σημαίνει για τον Ολυμπιακό μία νίκη απέναντι στον Παναθηναϊκό.

Σε όλους αυτούς προσθέστε και τον Μαρινάκη που δεν πήγε τυχαία την Πέμπτη στον Ρέντη για να τους πει ότι «θα είναι αμαρτία αν δεν κερδίσετε την Κυριακή». Και φυσικά δεν θα πρέπει να ξεχνάμε και τον κόσμο. Πριν καν αρχίσει το παιχνίδι με την Τότεναμ, οι οπαδοί τραγουδούσαν για διπλό στο ΟΑΚΑ. Όλα αυτά αρκούν για να πάει στο Μαρούσι ο Ολυμπιακός έχοντας προετοιμαστεί πνευματικά ότι θα δώσει ένα ντέρμπι και όχι ένα ματς απέναντι στον 12ο του βαθμολογικού πίνακα.

Κακά τα ψέματα, η νίκη είναι μονόδρομος για τον Ολυμπιακό για μια σειρά από λόγους. Για τον Παναθηναϊκό η ισοπαλία θα είναι σαν νίκη.