Οι δύσκολες μέρες του Κέβιν και το μέλλον

Ο Βέλγος ήρθε μετά βαΐων και κλάδων, αλλά δεν δικαίωσε τις προσδοκίες. Γιατί δεν έδωσε στην ομάδα το κάτι παραπάνω ο Μιραλάς

Οι δύσκολες μέρες του Κέβιν και το μέλλον

Το βράδυ της 7ης Γενάρη οι οπαδοί του Ολυμπιακού βγήκαν στους δρόμους. Ο λόγος ήταν η επιστροφή του Κέβιν Μιραλάς στην ομάδα του Πειραιά. Το μεγάλο deal με την Έβερτον ήταν γεγονός και ο Βέλγος μπήκε στο αεροπλάνο για να γυρίσει στο αγαπημένο του Λιμάνι. Περίπου 3.000 φίλοι των «ερυθρόλευκων» τον περίμεναν στο αεροδρόμιο για να τον αποθεώσουν και περίμεναν από αυτόν ότι θα σήκωνε στις πλάτες του την ομάδα.

Περίπου 3,5 μήνες μετά από εκείνη τη νύχτα και κάνοντας μία… σούμα τα πράγματα δεν εξελίχθηκαν έτσι όπως τα ήθελαν οι «ερυθρόλευκοι» και όπως τα περίμενε και ο ίδιος ο παίκτης. Το βράδυ που πατούσε το πόδι του στην Ελλάδα ο Ολυμπιακός νικούσε εκτός έδρας τη Λάρισα. Αυτό το διπλό έμελλε να είναι ένα από τα δύο που έκανε η ομάδα του Πειραιά μέσα στο 2018.

Από το παιχνίδι με τον Απόλλωνα στον Ολυμπιακό δημιουργήθηκε δυσαρέσκεια για τον Βέλγο. Η απόδοση του κυμάνθηκε και πάλι σε ρηχά νερά. Στο 59’ έδωσε τη θέση του στον Βρουσάι και μέχρι εκείνο το σημείο είναι αλήθεια ότι κανείς δεν έχει να θυμάται τίποτα.

Η… άρρωστη κατάσταση της ομάδας

Όλα δείχνουν πως αυτοί οι μήνες που φόρεσε τα ερυθρόλευκα θα είναι και οι τελευταίοι του στην Ελλάδα. Πρόσφερε το ωραίο γκολ με τη Λάρισα, ενώ πέτυχε άλλο ένα στα Χανιά με τον Πλατανιά από το σημείο του πέναλτι. Πως έχουμε φτάσει, όμως, μέχρι εδώ, τι φταίει και ο Μιραλάς δεν απέδωσε τα αναμενόμενο, τι γίνεται από εδώ και πέρα;

Πρώτα απ’ όλα σε ένα θέμα υπάρχουν και οι δύο όψεις. Ο Κέβιν ήρθε στον Ολυμπιακό από μεγάλο διάστημα αγωνιστικής απραξίας στην Έβερτον. Ήταν δεδομένο πως θα χρειαζόταν χρόνο για να βρει ρυθμό. Ο τότε προπονητής του Ολυμπιακού, Όσκαρ Γκαρθία τον έβαζε συνεχώς στα παιχνίδια προκειμένου να μπορέσει να βρει τα πατήματα του.

Για αδιαφορία δεν μπορείς να τον κατηγορήσεις τον Μιραλάς, αλλά ούτε και πως ξέχασε το ποδόσφαιρο. Προφανώς και ο Βέλγος έπεσε θύμα της κακής εικόνας της ομάδας και της άρρωστης κατάστασης που επικρατούσε. Μπήκε στον Ολυμπιακό σε μία περίοδο που δεν λειτουργούσε τίποτα σωστά, που η ομάδα δεν έπαιζε ποδόσφαιρο και ήταν δύσκολο το σύνολο να τον βοηθήσει. Κακά τα ψέματα, αλλά όταν αναφερόμαστε σε μία ομάδα το σύνολο παίζει ρόλο όσο κι αν το ατομικό ταλέντο χρειάζεται. Το σύνολο, όμως, δεν βοήθησε τον Μιραλάς.

Η κακή του εικόνα και η επιμονή

Στο Ρέντη υπήρχε η άποψη ότι η είσοδος του στην ενδεκάδα περισσότερο μπέρδεψε την ομάδα και χάλασε τη χημεία που είχε βρει εκείνο το διάστημα. Η επιμονή όμως να παίζει συνεχώς προφανώς δεν τον βοήθησε ούτε τον ίδιο. Παρόλα αυτά υπήρχε πίστη στο ταλέντο του. Ο ίδιος θέλει να μείνει στον Ολυμπιακό, του αρέσει η Ελλάδα, όμως, το θέμα είναι όλα αυτά να αποτυπώνονται και στο χορτάρι.

Προφανώς και δεν είναι ο Μιραλάς που ήταν πριν έξι χρόνια που είχε φορέσει τη φανέλα του Ολυμπιακού και είχε λάμψει με αυτή. Από την άλλη, όμως, είναι σημαντικό πως με όλα αυτά που έγιναν φέτος στην ομάδα θα ήταν πολύ δύσκολο ακόμα και ένας παίκτης αυτής της αξίας να μπορέσει να την δείξει στο γήπεδο. Η άποψη ότι μπέρδεψε την ομάδα ακούγεται λίγο ακραία όταν αναφερόμαστε σε έναν ποδοσφαιριστή του επιπέδου του Μιραλάς. Ποτέ ο Ολυμπιακός δεν μπόρεσε να τον εντάξει στο σύνολο του και ποτέ δεν μπόρεσε να πάρει κάτι από αυτόν. Ως δια μαγείας πίστεψαν όλοι ότι θα μπει και θα κάνει θαύματα, αλλά δεν είναι έτσι.

Περιμένοντας το Μουντιάλ

Η δυσαρέσκεια που υπάρχει αυτή τη στιγμή στην τεχνική ηγεσία και στη διοίκηση είναι δεδομένη και το θέμα είναι τι γίνεται με το μέλλον του. Για τον Μιραλάς δεν υπάρχει οψιόν αγοράς, ενώ το ποσό που θέλει η Έβερτον είναι πάνω από 5 εκατ. ευρώ. Οι Άγγλοι δεν πρόκειται να κάνουν καμία κίνηση αν δεν τελειώσει το Μουντιάλ. Θα περιμένουν να δουν τι θα κάνει και στη Ρωσία ο παίκτης και στη συνέχεια θα πάρουν τις αποφάσεις τους. Όσον αφορά στον Ολυμπιακό με την εικόνα που είχε ο παίκτης και μετά τη δυσαρέσκεια που έχει δημιουργηθεί από το ματς με τον Απόλλων μοιάζει απίθανο να επιχειρήσει να τον κρατήσει.

Έτσι κι αλλιώς, όμως δεν θα ήταν απλό να μπορέσει να τον κρατήσει με τα χρήματα που θέλει η Έβερτον. Ο παίκτης θέλει να μείνει στην Ελλάδα, όμως, το ζήτημα είναι πως τίποτα δεν είναι το ίδιο. Βέβαια είναι ένα θέμα που θα έχει κι άλλα επεισόδια, αλλά επισημαίνουμε πως για τον Μιραλάς ήδη υπάρχει ενδιαφέρον από αρκετούς συλλόγους.