Το όνειρο του Τσιμίκα για το ντέρμπι «αιωνίων»

Πώς και πώς περιμένει το ντέρμπι της Κυριακής (22/9) ο Κώστας Τσιμίκας. Ο 23χρονος διανύει την καλύτερη σεζόν της καριέρας του, αλλά κάτι του λείπει.

Το όνειρο του Τσιμίκα για το ντέρμπι «αιωνίων»

Ένας από τους μεγάλους πρωταγωνιστές της φετινής πορείας του Ολυμπιακού είναι ο Κώστας Τσιμίκας. Ο 23χρονος άσος των «ερυθρόλευκων» έχει βελτιώσει πάρα πολύ την εικόνα του και έχει εξελιχθεί σε ένας σύγχρονος μπακ. Ο «Τσίμι» στις ευρωπαϊκές αναμετρήσεις ήταν εκ των κορυφαίων της ομάδας του Πειραιά και φυσικά το ίδιο έκανε και με την Τότεναμ.

Σε εκείνο το παιχνίδι ο Τσιμίκας έκανε πραγματικότητα ένα από τα ποδοσφαιρικά του όνειρα που δεν ήταν άλλο από τη συμμετοχή του στο Champions League. Το έλεγε όλο το καλοκαίρι πως ήθελε να ζήσει τη μαγεία αυτής της διοργάνωσης και τα κατάφερε παίζοντας βασικός κόντρα στους «πετεινούς».

Ένα άλλο μεγάλο όνειρο του Τσιμίκα είναι να αγωνιστεί βασικός σε ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό. Πέρσι αν και ξεκίνησε τη σεζόν βασικός στη συνέχεια έχασε τη θέση του από τον Κούτρη. Ο Λεονάρντο ήταν αυτός που έπαιξε και στα δύο περσινά ματς με τον Παναθηναϊκό.

Αν και στο μυαλό του Μαρτίνς υπάρχει η σκέψη να βάλει ξανά βασικό τον Κούτρη το πιο πιθανό είναι να δούμε και πάλι τον Τσιμίκα. Με την πρώτη ομάδα δεν έχει παίξει ποτέ κατά του Παναθηναϊκού και γι’ αυτόν είναι κάτι το ιδιαίτερο και το θέλει πολύ. Είναι παιδί που προέρχεται από την ακαδημία του Ολυμπιακού και γνωρίζει όσο λίγοι την ιδιοσυγκρασία του συλλόγου επομένως μία συμμετοχή σε ντέρμπι «αιωνίων» είναι το μεγάλο του όνειρο.

Ο Τσιμίκας έχει παίξει κατά του Παναθηναϊκού, αλλά σε επίπεδο Ακαδημίας. Με την ομάδα Νέων έχει αγωνιστεί κατά της αντίστοιχης ομάδας των «πράσινων». Δεν έχει σκοράρει κατά του Παναθηναϊκού, αλλά ζει για την Κυριακή και θέλει να είναι βασικός στο ΟΑΚΑ.