Ο Χιμένεθ η πρώτη έγνοια τώρα της ΑΕΚ

Αναμενόμενη η έκσταση των φίλων της ΑΕΚ που πλημμύρησαν το ΟΑΚΑ. Ήταν πολύς ο καιρός. Πλέον ο πήχης ανεβαίνει ψηλότερα. Σε πρώτο πλάνο ο Χιμένεθ.

 

 

Ο Χιμένεθ η πρώτη έγνοια τώρα της ΑΕΚ

Το τρελό πάρτι σχεδόν εξήντα χιλιάδων φίλων της ΑΕΚ απόψε (22/4) στο ΟΑΚΑ μετά το τέλος της αναμέτρησης με τον Λεβαδειακό ήταν απολύτως φυσιολογικό. Θα ήταν σε κάθε περίπτωση από τη στιγμή που παιζόταν ο τίτλος του πρωταθλητή, αλλά πόσο μάλλον, όταν η «κιτρινόμαυρη» ομάδα και οι οπαδοί της είχαν να χαρούν μια τέτοια επιτυχία 24 ολόκληρα χρόνια. Είναι πραγματικά πάρα πολλά. Και απόλυτα δικαιολογημένη η λαχτάρα και η ευτυχία τους. Αν δεν αλλάξει κάτι στην Επιτροπή Εφέσεων η ΑΕΚ είναι ήδη πρωταθλήτρια. Πέντε σεζόν μετά από τον θλιβερό της υποβιβασμό και τα πέτρινα χρόνια που ξεκινούσαν.

Ο Δημήτρης Μελισσανίδης, οι συνεργάτες του στην ΠΑΕ, το προπονητικό επιτελείο και πάνω απ’ όλους οι ποδοσφαιριστές, δικαιούνται να είναι περήφανοι απόψε. Η επιτυχία ήταν ομαδική. Από το πόστο του ο καθένας έκανε τη δουλειά του σωστά. Τίποτε δεν ήταν τυχαίο στη φετινή ΑΕΚ. Το αποδεικνύει η συνολικά καλή της παρουσία: Τελικός Κυπέλλου, πρωτάθλημα, πορεία στην Ευρώπη. Νικούσε κάθε τόσο και την κούραση της και τις αναποδιές της (τραυματισμοί). Κι αν της χαμογέλασε και κάποιες στιγμές η τύχη, είναι και αυτό μέσα στο πρόγραμμα.

Πλέον η «Ένωση» έχει μπροστά της έναν τελικό Κυπέλλου και στην πορεία να ετοιμάσει μια νέα χρονιά. Ο πήχης ανεβαίνει, οι προσδοκίες αυξάνονται. Αναπόφευκτα. Τι καλύτερο μπορεί να έρθει; Μα φυσικά μια συμμετοχή στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ. Μετά από πολλά χρόνια κι αυτή. Όχι εύκολα πράγματα. Αλλά αυτός θα πρέπει να είναι ο επόμενος στόχος. Η ενίσχυση της ομάδας είναι το επόμενο βήμα.

Και φυσικά δεν είναι δυνατόν να αποχωριστείς τον πρωτομάστορα της επιτυχίας. Τον Μανόλο Χιμένεθ. Θα είναι πισωγύρισμα για την «κιτρινόμαυρη» ΠΑΕ να χάσει τον Ισπανό. Δικαιούται την ανανέωση του συμβολαίου του. Θέλει άλλωστε να μείνει. Επομένως η διοίκηση καλείται να βρει τον τρόπο να τον κρατήσει. Αυτός έφτιαξε την ομάδα, αυτός την ξέρει, αυτός μπορεί να την οδηγήσει και στην επόμενη ημέρα.

Από εκεί και πέρα υπάρχουν πολλά συμβόλαια. Σημαντικών παικτών. Που θα τα δει η ΠΑΕ. Αλλά η αρχή επιβάλλεται να γίνει με τον Χιμένεθ. Αυτός είναι σε πρώτο πλάνο. Φυσιολογικά.