Αστέρας Τρίπολης: Ένα φιλόδοξο... ισπανικό μοντέλο

Οι Αρκάδες έχουν ένα πολύ φιλόδοξο πλάνο, το οποίο θέλουν να υλοποιήσουν μέσω της ισπανικής φιλοσοφίας και τον τρόπο παιχνιδιού, του... νέου τους προπονητή.

Αστέρας Τρίπολης: Ένα φιλόδοξο... ισπανικό μοντέλο

Ο Αστέρας Τρίπολης, στην αρχή του καλοκαιριού προέβη σε μια κίνηση «στοίχημα» για την ομάδα, καθώς την θέση του Γιώργου Παράσχου στον πάγκο ήρθε να πάρει ο Μπόρχα Χιμένεθ.

Το ιδιαίτερο χαρακτηριστικό του συγκεκριμένου προπονητή, δεν είναι τα πλάνα ή η εμπειρία του, αλλά η ηλικία του. Οι Αρκάδες εμπιστεύτηκαν έναν 34χρονο Ισπανό για να ηγηθεί του φιλόδοξου πρότζεκτ που έχουν στα... σκαριά.

Το project αυτό λοιπόν, θα είναι πλήρως επηρεασμένο από τον ισπανικό τρόπο παιχνιδιού, καθώς όπως αναφέρει ο νεοαποκτηθείς Χιμένεθ: «Είναι σημαντικό να προπονήσω μια ομάδα της πρώτης κατηγορίας σε ένα πρωτάθλημα όπως το ελληνικό. Ο ΑΣΤΕΡΑΣ πίστεψε σε εμένα εδώ και καιρό και ήταν πολύ σημαντικό για εμένα να πάρω την απόφαση και να συμμετάσχω στο project που μου πρότειναν, το οποίο θεωρώ ότι είναι ένα project πάρα πολύ φιλόδοξο.»

Επομένως, οι άνθρωποι της Τρίπολης, θέλουν να στελεχώσουν ένα project που να αρμόζει σε μια ομάδα όπως ο Αστέρας, μια ομάδα η οποία τα τελευταία χρόνια πρωταγωνιστεί στις 5 πρώτες θέσεις του βαθμολογικού πίνακα, καθώς έχει και αρκετή εμπειρία από ευρωπαϊκές διοργανώσεις (Europa League).

Ένα project με πρότυπο την ισπανική φιλοσοφία και αρχιστέλεχος τον Μπόρχα Χιμένεθ. Αυτά σε συνδυασμό με τους 12 Ισπανούς αλλά και τους 4 Αργεντίνους ποδοσφαιριστές που έχει στην κατοχή του ο 34χρονος τεχνικός, μπορούν να δημιουργήσουν ένα ελπιδοφόρο μοντέλο αλά... Ισπανία, το οποίο θα στελεχωθεί ολοένα και περισσότερο στο μέλλον, έχοντας πάντα μια λατινογενή ταυτότητα.

Παρόλα αυτά, η υπόθεση του νεαρού τεχνικού παραμένει για την ώρα «στοίχημα», καθώς ο Αστέρας στις 3 πρώτες αγωνιστικές της Super League 1 έχει συγκομιδή 0 βαθμών, έχοντας όμως αντιμετωπίσει δύσκολους αντιπάλους όπως ο Ολυμπιακός (πρεμιέρα), η ΑΕΚ και η Ξάνθη.

Το ερχόμενο Σάββατο (21/9), η ομάδα του Μπόρχα Χιμένεθ λοιπόν έχει μπροστά της ακόμα μια πρόκληση.

Αυτή την φορά θα αναμετρηθεί με την ομάδα του Γιάννη Αναστασίου, τον ελπιδοφόρο Ατρόμητο, ο οποίος κι αυτός παρά την ικανοποιητική και αξιέπαινη προσπάθεια του στην Ευρώπη, βρίσκεται σε εξίσου δυσμενή θέση στην Super League 1, παρά τους δύο 2 βαθμούς (έχοντας μια ήττα και δύο ισοπαλίες) στις 3 πρώτες αγωνιστικές.