Ο Ολυμπιακός και το «μπαμ» και ο Ατρόμητος που δεν είναι ακόμα «όνομα και πράγμα»

Ο Ολυμπιακός απέδειξε και κόντρα στον Βόλο γιατί βρίσκεται ένα σκαλοπάτι πάνω από τους αντιπάλους του, λίγη ώρα μετά την «αυτοκτονία» του Ατρόμητου στο Περιστέρι. 

Ο Ολυμπιακός και το «μπαμ» και ο Ατρόμητος που δεν είναι ακόμα «όνομα και πράγμα»

Πριν μιλήσουμε για τη νίκη του Ολυμπιακού επί του Βόλου, ας πούμε δύο πραγματάκια για τον αγώνα του Ατρόμητου με τον ΠΑΟΚ.

Έχουμε γράψει ξανά ότι φέτος είναι μεταβατική χρονιά για την ομάδα του Περιστερίου η οποία από την εποχή Κάναντι, πέρασε σε αυτή του Αναστασίου. Μιλάμε για δύο καλούς προπονητές φυσικά, οι οποίοι όμως έχουν εντελώς διαφορετική νοοτροπία.

Αυτός είναι και ο κύριος λόγος που ακόμα δεν έχει πάρει νίκη στο πρωτάθλημα. Οι «κυανόλευκοι» ακόμα ψάχνονται και είναι φυσικό να χρειάζονται λίγο καιρό πριν καταφέρουν να αφομοιώσουν τα θέλω» του Γιάννη Αναστασίου. Όμως ο τρόπος που έχασαν έστω και τον βαθμό της ισοπαλίας απέναντι στον ΠΑΟΚ θα πρέπει να προβληματίσει τον προπονητή, αφού δέχτηκαν ένα γκολ από μια φάση «καρμπόν» με το ακυρωθέν γκολ του Βαρέλα, λίγα μόλις λεπτά πριν.

Ο δικέφαλος του βορρά κέρδισε φάουλ από τα πλάγια, έκανε γέμισμα στο κέντρο της περιοχής του Ατρομήτου κι εκεί έκοβαν... βόλτες ανενόχλητοι τρεις ποδοσφαιριστές του ΠΑΟΚ. Η άμυνα εντελώς λανθασμένα είχε αφήσει την «καρδιά» της περιοχής αφύλαχτη και έτσι η ομάδα που ήταν στην επίθεση έβλεπε τους ποδοσφαιριστές της να παίρνουν τις κεφαλιές με άνεση. Με λίγα λόγια, και στην προπόνηση να το είχε δουλέψει αυτό ο Αναστασίου, δεν θα κατάφερναν οι παίκτες του δύο φορές σε μόλις λίγα λεπτά να εκτεθούν έτσι.

Τέλος πάντων, αυτό το θέμα δεν μπορούμε να το λύσουμε εμείς, είναι δουλειά του προπονητή και εννοείται ότι στην ομάδα του Περιστερίου μέσα στην εβδομάδα παίκτες και κόουτς θα έχουν πολλά να συζητήσουν.

Πάμε τώρα στον Ολυμπιακό. Οι ποδοσφαιριστές του Πέδρο Μαρτίνς έκαναν για μια ακόμα φορά το καθήκον τους φέτος και έφτασαν στο 5-0 με τον Βόλο. Μια νίκη που δεν ήταν τόσο εύκολη όσο δείχνει το τελικό σκορ, αφού μέχρι το 70ο λεπτό το παιχνίδι ήταν στο... ρευστό 1-0.

Όμως εκεί φαίνεται και η ποιότητα του φετινού Ολυμπιακού. Όταν ο Ελ Αραμπί διπλασίασε τα τέρματα της ομάδας του Πειραιά, το ματς εξελίχθηκε σε σόου, με τους «ερυθρόλευκους» να σημειώνουν στη συνέχεια τρία ακόμα τέρματα και να φτάνουν στο τελικό σκορ δίνοντας στους οπαδούς τους έναν ακόμα καλό λόγο να φύγουν «γεμάτοι» από το «Καραϊσκάκη».

Εντυπωσιακά αυτά που κάνει φέτος ο Θρύλος, δεν χωράει καμία αμφισβήτηση επί τούτου. Η ομάδα σε εννιά αγώνες δεν έχει γνωρίσει ακόμα την ήττα, μετρώντας 8 νίκες και μια ισοπαλία. Πλέον οι προκλήσεις αρχίζουν και σοβαρεύουν, αφού σε τρεις μέρες έρχεται στο Φάληρο η περσινή φιναλίστ του Champions League. Ο Ολυμπιακός έχει να δώσει ένα σπουδαίο παιχνίδι κόντρα στην Τότεναμ και άπαντες ζουν και αναπνέουν για τον αγώνα αυτό.

Αν ηττηθεί, δεν έχει να χάσει και τίποτα. Όλοι όμως ξέρουν ότι σε περίπτωση νίκης, ο «κρότος» από το μπαμ θα ακουστεί σε ολόκληρο τον κόσμο. Και αυτό είναι ένα ακόμα κίνητρο για την ομάδα του Μαρτίνς. Ίσως και το μεγαλύτερο...