Ατρόμητος: Ακόμα ψάχνεται, αλλά θα το βρει (Και μια συγγνώμη)

Ο Ατρόμητος δεν ξεκίνησε με νίκη τις αγωνιστικές του υποχρεώσεις στην Super League 1, όμως παρά την ισοπαλία με την ΑΕΛ δεν υπάρχει κανένας λόγος ανησυχίας. 

Ατρόμητος: Ακόμα ψάχνεται, αλλά θα το βρει (Και μια συγγνώμη)

Οι Περιστεριώτες ξεκίνησαν νωρίτερα από τις υπόλοιπες ομάδες του πρωταθλήματος την προετοιμασία τους και πολλοί περίμεναν ότι στην έναρξη του φετινού «μαραθωνίου» θα ήταν πιο έτοιμος.

Όμως, φέτος στο Περιστέρι έχει υπάρξει μια σημαντική λεπτομέρεια: Οι «κυανόλευκοι» πέρασαν σε νέα εποχή μετά την αντικατάσταση του Νταμίρ Κάναντι από τον Γιάννη Αναστασίου και για να αφομοιώσουν οι ποδοσφαιριστές τις ιδέες του νέου τους τεχνικού, χρειάζεται χρόνος.

Ο Γιάννης Αναστασίου το καλοκαίρι στην προετοιμασία έδωσε μεγάλη έμφαση στη φυσική κατάσταση. Ο Έλληνας προπονητής γνωρίζοντας ότι η χρονιά θα έχει μακρά διάρκεια και οι υποχρεώσεις θα είναι πολλές και συνεχόμενες το καλοκαίρι θέλησε να δώσει έμφαση σε αυτόν τον τομέα.

Έτσι, στο στυλ παιχνιδιού δεν άλλαξε πολλά, αν και έχουμε παρατηρήσει ότι φέτος οι «κυανόλευκοι» είναι πιο συντηρητικοί στο παιχνίδι τους και δεν ανοίγονται στο γήπεδο και έχουν περισσότερη υπομονή όταν αμύνονται.

Πέραν τούτων, υπάρχουν παίκτες οι οποίοι αποκτήθηκαν το καλοκαίρι και ακόμα δεν έχουν προλάβει να αφομοιώσουν πλήρως τη νοοτροπία της ομάδας. Τόσο ο Χαρίσης, όσο και οι Γούτας Βέλλιος θέλουν ακόμα λίγο χρόνο ώστε να «ξεκλειδώσουν» και να συγχρονιστούν με τους συμπαίκτες τους και να γίνουν ακόμα καλύτεροι.

Ειδικά στην περίπτωση του Βέλλιου, ο χρόνος δεν ήταν σύμμαχος ώστε να αποδείξει από το ξεκίνημα ότι δίκαια πήρε τη θέση του Κουλούρη, ο οποίος πέρυσι ήταν πρώτος σκόρερ.

Μην ξεχνάτε ότι ο Απόστολος πέρυσι στην Νότιγχαμ δεν είχε πολλά παιχνίδια και είναι φυσικό να είναι λίγο εκτός ρυθμούς από το ξεκίνημά του.

Αυτό που έχει σημασία είναι ότι παρά την ψυχρολουσία της ισοπαλίας την πρώτη αγωνιστική με την ΑΕΛ, δεν τίθεται θέμα «γκρίνιας» στην ομάδα και άπαντες πιστεύουν ότι το μέλλον θα είναι του Ατρόμητου. Όπως συνέβη και στο πρόσφατο παρελθόν, έτσι και φέτος ότι η ομάδα βρει τον ρυθμό της, θα ρολάρει και θα έχει τα επιθυμητά αποτελέσματα. Ειδικά τώρα που είναι έτοιμες δύο μεταγραφές, αυτή του Ανδρούτσου και μια ακόμα, οπότε θα υπάρξει περαιτέρω ενίσχυση.

Αυτό το ξέρει και ο ίδιος ο Αναστασίου ο οποίος έχει την ευτυχία να εργάζεται σε ιδανικές συνθήκες, πράγμα σπάνιο στη χώρα μας.

ΥΓ. Στο χθεσινό μου blog με τίτλο ο Ολυμπιακός, το VAR και η προπαγάνδα, έπεσα σε μια «παγίδα». Έγραψα ότι η φάση που ζητάει πέναλτι ο Αστέρας είναι οφσάιντ. Μιλώντας σήμερα με δύο διαιτητές μου εξήγησαν ότι αυτό πέρυσι, θα ήταν σωστό. Φέτος όμως με την χρήση του VAR οι κανόνες άλλαξαν. Όσο η μπάλα είναι στον αέρα δεν τίθεται κανένα θέμα οφσάιντ και η φάση ήταν πέναλτι. Επειδή κλείνοντας χθες έκανα αναφορά στον Γκέμπελς, ζητάω συγγνώμη από τους αναγνώστες του fosonline. Όσα έχω γράψει περί προπαγάνδας των αντιπάλων του Ολυμπιακού τα υποστηρίζω μέχρι την τελευταία τελεία. Το λάθος ήταν στο οφσάιντ.

Θα κλείσω ξανά με αυτό που έγραφα χθες:

Στο επάγγελμα μας, πρέπει να σεβόμαστε την αλήθεια,να την υπηρετούμε και να την μεταφέρουμε στους αναγνώστες μας...