Όταν ανέβασε στροφές ο Ποντένσε

Όταν ο Πορτογάλος εξτρέμ αποφάσισε να βάλει το πόδι στο γκάζι ο Ολυμπιακός δεν πιανόταν και άλλαξε όλη του την εικόνα.

Όταν ανέβασε στροφές ο Ποντένσε

Δεν ήταν απλή ιστορία το παιχνίδι με τον Βόλο και το κατάλαβαν καλά στον Ολυμπιακό. Οι νεοφώτιστοι μπήκαν στο Καραϊσκάκη να παίξουν ποδόσφαιρο και μάλιστα φρόντισαν να χτυπήσουν αρκετές φορές καμπανάκια στην ομάδα του Πειραιά. Ο Βόλος σε αρκετές περιπτώσεις βγήκε στην επίθεση και απλά εκεί φάνηκε η έλλειψη εμπειρίας.

Οι φιλοξενούμενοι δεν ήταν προσεκτικοί στην τελική τους πάσα, αλλά αυτό είναι κάτι που πρέπει να απασχολήσει το συγκρότημα του Βόλου. Ο Ολυμπιακός από την άλλη τελείωσε τη δουλειά με τον ίδιο τρόπο που είχε τελειώσει εκείνο το παιχνίδι με την Κράσνονταρ και προκρίθηκε στους ομίλους. Ένα ξέσπασμα στο φινάλε του αγώνα ήταν αρκετό για να εκτοξεύσει τον δείκτη του σκορ.

Ο Ολυμπιακός έδειξε δύο διαφορετικά πρόσωπα. Στο πρώτο ημίχρονο η ομάδα του Πειραιά σημείωσε ένα γρήγορα γκολ, όμως, δεν μπόρεσε να απειλήσει με οργανωμένη προσπάθεια. Και το δοκάρι ήταν από στατική φάση, αλλά σε γενικές γραμμές αυτές ήταν οι δύο καλές στιγμές του πρώτου ημιχρόνου.

Στην επανάληψη η ομάδα του Πειραιά ανέβασε στροφές και σημείωσε ακόμα τέσσερα γκολ κάνοντας ένα φοβερό ξέσπασμα στο φινάλε. Εκείνο που θα κρατήσουμε από αυτό το παιχνίδι είναι πως ο Ολυμπιακός έδειξε χαρακτήρα μετά τη διακοπή του πρωταθλήματος και επέστρεψε εξίσου σοβαρός. Επίσης λίγες ημέρες πριν το ματς με την Τότεναμ η ομάδα του Πειραιά είχε καλά διαστήματα στο παιχνίδι της. Μπορεί να μην είχαν μεγάλη διάρκεια, αλλά αυτό που μετράει είναι πως είχε και ωραίες στιγμές.

Και σε αυτό το σημείο αξίζει να σημειώσουμε ότι από τη στιγμή που ο Ντανιέλ Ποντένσε αποφάσισε να βάλει το πόδι στο γκάζι ο Ολυμπιακός ανέβασε στροφές. Ο Πορτογάλος στο πρώτο ημίχρονο δεν είχε καλή εικόνα, αλλά στο δεύτερο μέρος ανέβηκε και μαζί του ανέβηκε όλη η ομάδα. Έχει επιρροή στο παιχνίδι του Ολυμπιακού και είναι σημαντικό η απόδοση του να βρίσκεται σε υψηλά στάνταρ.