Μα τόση διαφορά ο Ολυμπιακός σε Ελλάδα και Ευρώπη;

Πώς μπορεί να συμβαδίζουν τα συγχαρητήρια από τους διεθνείς φορείς με τη συμπεριφορά που «κατηγορείται» και ξεκάθαρα διέψευσε ο Ολυμπιακός για την οργάνωση των εγχώριων αγώνων του;

Μα τόση διαφορά ο Ολυμπιακός σε Ελλάδα και Ευρώπη;

Πριν από μερικές ημέρες οι εκπρόσωποι της UEFA έδωσαν συγχαρητήρια - στη διάρκεια του forum για τα θέματα ασφάλειας των ευρωπαϊκών αγώνων - στον Ολυμπιακό όχι μόνο για τις προκρίσεις του το καλοκαίρι και τη συμμετοχή του στο Champions League που ανοίγει την αυλαία του την προσεχή εβδομάδα. Αλλά και για τον τρόπο διοργάνωσης των εντός έδρας αναμετρήσεών του με την Πλζεν, την Μπασάκσεχιρ και την Κράσνονταρ, η οποία θεωρήθηκε άρτια. Άριστη.

ΠΑΕ Ολυμπιακός: «Κατασκεύασαν νέο σκάνδαλο...»

Κι ο... ίδιος Ολυμπιακός έχει βρεθεί «κατηγορούμενος» από συγκεκριμένες πληροφορίες που δημοσιεύτηκαν σε ένα Μέσο, να έχει προβεί σε ενέργειες άκρως απαγορευτικές πριν από τον αγώνα του με τον Αστέρα Τρίπολης, σε ό,τι έχει να κάνει με το VAR και τις εγκαταστάσεις του.

Ότι προβλήθηκαν εμπόδια στο αρμόδιο συνεργείο να κάνει τη δουλειά του και να τοποθετήσει όλες τις κάμερες ή ότι στέλεχος της ΠΑΕ μπήκε στο βαν πριν από το ματς για να... επιθεωρήσει. Μα γιατί είχε λόγο η Σουλούκου να μπει στο βαν και να επιθεωρήσει; Αν είχαν πάει... σουβλάκια όπως συνέβη σε άλλο γήπεδο; Ή γιατί είχε προβλέψει τη φάση με τον Ελ Αραμπί και ήξερε ότι έπρεπε να... επηρεάσει το συνεργείο να μην έχει την κάμερα για τον Τζοβάρα κι αυτός να μην την στείλει καλά στον Κουμπαράκη; Έλεος.

Ο Ολυμπιακός προχώρησε σε επίσημη διάψευση, αλλά ίσως και να μη χρειαζόταν να διαψεύσει κάτι που η κοινή λογική θεωρεί απίθανο να έχει συμβεί. Ίσως είναι και... ήσσονος σημασίας από τη στιγμή που ο ίδιος ο Ολυμπιακός έχει «κριθεί» ένοχος σχετικά με τον επηρεασμό της διαιτησίας των δικών του αγώνων στην Ευρώπη και εκείνων του ΠΑΟΚ, έτσι ώστε να προκριθεί εκείνος και κανένας άλλος στους φετινούς ομίλους.

Δεν υπάρχει λόγος ο Ολυμπιακός να ασχολείται με όλα αυτά. Εκείνο που πρέπει να τον «καίει» είναι η αγωνιστική συνέπεια. Να είναι το ίδιος καλός και στην Ελλάδα, όπως είναι και στην Ευρώπη. Όχι απλά να διοργανώνει αγώνες, αλλά να τους κερδίζει. Με απόδοση αντάξια της ευρωπαϊκής του και όχι εκείνης που είχε στο μεγαλύτερο διάστημα των αγώνων του με Αστέρα και Λάρισα.