Ο Νταμπίζας στήριξε τον Δώνη και τα νέα αποκτήματα

Η ΠΑΕ Παναθηναϊκός παρουσίασε στο «Γ. Καλαφάτης» τα φετινά μεταγραφικά αποκτήματα Νούνες, Ζαχίντ, Μολό, Μπεκ, Περέα και Σένκεφελντ.

Ο Νταμπίζας στήριξε τον Δώνη και τα νέα αποκτήματα

Τα φετινά μεταγραφικά αποκτήματα Νούνες, Ζαχίντ, Μολό, Μπεκ, Περέα και Σένκεφελντ παρουσίασε η ΠΑΕ Παναθηναϊκός. Απουσίαζε ο Κολοβός που έχει υποχρεώσεις με την εθνική ομάδα στη Φινλανδία.

Παρών ήταν και ο τεχνικός διευθυντής της «πράσινης» ΠΑΕ, Νίκος Νταμπίζας, ο οποίος τόνισε ότι οι νεοαφιχθέντες παίκτες στην ομάδα δεν θα κριθούν από τα πρώτα δύο παιχνίδια πρωταθλήματος.

Είπε συγκεκριμένα:

«Είναι καλό να μιλήσουμε για τα παιδιά, ώστε να εξηγήσουμε γιατί τους επιλέξαμε. Δεν είναι το καλύτερο δυνατό ξεκίνημα για την ομάδα και δεν είναι εύκολο γι' αυτούς σε ένα νέο περιβάλλον να βρίσκεις τέτοιο ξεκίνημα. Θέλω να γνωρίζετε ότι ο καθένας βρίσκεται μαζί μας για διαφορετικούς λόγους. Για τον τρόπο που θέλουμε να παίξουμε. Δεν κοιτάμε μόνο τα χαρακτηριστικά, αλλά και την προσωπικότητα και τον χαρακτήρα, ώστε να έχουμε ένα συνδυαστικό αποτέλεσμα και να ελαχιστοποιήσουμε την πιθανότητα αποτυχίας, που υπάρχει στο ποδόσφαιρο. Είμαστε ικανοποιημένοι γιατί τους εντάξαμε στο δυναμικό μας και είναι συμμέτοχοι σε ένα πρότζεκτ που δεν κρίνονται σε 2-3 παιχνίδια. Έχουμε κάνει διετή και τριετή συμβόλαια. Υπάρχει μία επένδυση και θεωρούμε ότι θα έχουμε μία ανταποδοτική συνεργασία».

Αναφερόμενος στον Γιώργο Δώνη τόνισε

«Δεν επηρέασε τον σύλλογο αυτό που έγινε με την Χάντερσφιλντ. Εσωτερικά έγινε αυτό που έπρεπε και δεν πρέπει καν να το σχολιάζουμε ως προς την ομάδα. Όταν υπάρχουν άσχημα αποτελέσματα πάντα προσπαθείς να βρεις την αιτία. Πριν δυο εβδομάδες όλα είναι τέλεια και τώρα η αιτία είναι οι κακές σχέσεις του Νταμπίζα με τον Δώνη; Πως να δώσω απάντηση; Από πέρυσι ξεκινήσαμε το προτζεκτ, παντα θα υπάρχει άλλη άποψη και μέσα από τον διάλογο λύνονται τα πάντα. Ο Δώνης αποτελεί την εισήγηση μου προς την διοίκηση. Δεν έχω χάσει την εμπιστοσύνη μου προς το πρόσωπό του. Δεν μπορώ να καταλάβω προς προκύπτει αυτό. Καλά τα παραμύθια αλλά να έχουν δράκο. Δύο άσχημα αποτελέσματα είχαμε, πως μπορεί να ερμηνευθεί αυτό ως κακή συνεργασία;»

Οι παίκτες στις δηλώσεις τους είπαν μεταξύ άλλων:

Μπαρτ Σένκεφελντ:

«Νιώθω χαρά που παίζω εδώ. Είναι ένας μεγάλος σύλλογος. Θα έρθουν καλά πράγματα και θα τα βάλουμε σε μία σειρά. Θα προσπαθήσω να είμαι έτοιμος το συντομότερο δυνατόν. Δεν βάζω κάποιο όριο, προσπαθώ το συντομότερο δυνατό». Σε ερώτηση για την μεταγραφή του που εξελίχθηκε σε σίριαλ και γιατί στο τέλος επέλεξε τον Παναθηναϊκό επισήμανε: «Ένιωσα εξαιρετικά με την προσέγγιση της ομάδας. Είδα πόσο σπουδαίος σύλλογος είναι, είναι ιστορική ομάδα, είπα ότι πρέπει να το κάνω και είμαι χαρούμενος που βρίσκομαι εδώ».

Ζοάο Νούνες:

«Ευχαριστώ για την καλή υποδοχή που μου επιφύλαξε ο σύλλογος. Είναι σημαντικό να βρεθώ σε μία μεγάλη και ιστορική ομάδα. Ο στόχος μου είναι είναι να κάνω ό,τι καλύτερο μπορώ και να βοηθήσω». Σε ερώτηση αν τον επηρέασαν τα λάθη του με τον ΟΦΗ και οι αποδοκιμασίες από τον κόσμο τόνισε: «Δεν θα ήθελα να μιλήσω για μένα. Η ομάδα δεν ήταν καλή στο συγκεκριμένο ματς, αλλά δουλεύουμε σκληρά για να βελτιωθούμε. Κανένας δεν είναι χαρούμενος, αλλά έτσι είναι το ποδόσφαιρο. Πρέπει να το διαχειριστούμε για να δώσουμε απαντήσεις. Αυτές θα έρθουν με δουλειά, όρεξη και θέληση. Έχουμε δυνατότητα, θα βελτιωθούμε και θα δώσουμε απαντήσεις». Σχετικά με το αν μπορεί να αντεπεξέλθει ως αμυντικός μέσος υπογράμμισε: «Δεν ξέρουμε ποια θα είναι η απόφαση του προπονητή, κατ' αρχάς. Όμως το πιο σημαντικό είναι να είμαστε όλοι πανέτοιμοι. Δηλώνω έτοιμος για ό,τι μου ζητήσει ο προπονητής, σε όποια θέση με βάλει. Εξαρτάται από εκείνον».

Γιάν Μολό:

«Θέλω να ευχαριστήσω όσους έκαναν πραγματικότητα τη μεταγραφή. Απολαμβάνω την πρόκληση και έχω εμπιστοσύνη ότι θα ανταποκριθώ στις απαιτήσεις. Είμαι 30 ετών και έχω πολλά να αποδείξω. Ξέρω ότι έχουμε υψηλούς στόχους και θα τα δώσω όλα. Είμαι εδώ επειδή έχω εμπειρία και θέλω να τη μεταφέρω στους νεότερους. Στο ποδόσφαιρο τα πράγματα άλλοτε δουλεύουν και άλλοτε όχι. Οι αντίπαλοι ίσως το ήθελαν παραπάνω. Οι λεπτομέρειες κάνουν τη διαφορά. Τώρα πρέπει να αρχίσουμε βλέποντας τα πράγματα με πείσμα, όρεξη και πιο πολλή δουλειά. Είμαστε ενωμένοι, μία οικογένεια, έτσι θα συνεχίσουμε και παίζουμε σε μία ομάδα που έχει βαριά φανέλα, ιστορία και δεν έχουν όλοι την τύχη μας να βρίσκονται εδώ».

Ούφε Μπεκ:

«Είμαι χαρούμενος που βρίσκομαι σε έναν τόσο μεγάλο σύλλογο. Θα αντιμετωπίσω αυτή τη μεγάλη πρόκληση. Έχω έρθει στο καλύτερο σημείο μαζί με τα άλλα παιδιά για να βοηθήσουμε τον σύλλογο να επανέλθει στο μέγεθός του. Δεν αρχίσαμε όπως θα θέλαμε, αλλά έχουμε χρόνο για να διορθώσουμε την κατάσταση. Ήρθα πιο αργά σε σχέση με τα άλλα παιδιά, θα τρέξω για να προλάβω, είχα έναν μικροτραυματισμό, αλλά θα τον ξεπεράσω και θα είμαι διαθέσιμος να βοηθήσω». Χουάν Περέα: «Ευχαριστώ τον Θεό που μου έδωσε τη δυνατότητα να βρίσκομαι εδώ. Ευχαριστώ όλους στην ομάδα και τον κόσμο. Ήρθα να εξελιχθώ μέσω της ομάδας και εκφράζω τη χαρά μου που είμαι εδώ». Σε ερώτηση για το πως ένιωσε στο ματς με τον ΟΦΗ που ήταν ο λιγότερο έμπειρος και ο μικρότερος σε ηλικία, με λίγες μέρες προπόνηση, απάντησε: «Δεν θέλω να μιλήσω για τον εαυτό μου. Αντιπροσωπεύουμε την ομάδα και χάσαμε όλοι μαζί. Το κίνητρο μου είναι να βοηθήσω την ομάδα. Όλοι μαζί θα βελτιωθούμε και θα κάνουμε ό,τι μπορούμε για να διορθώσουμε την κατάσταση».

Γκίας Ζαχίντ:

«Είμαι χαρούμενος που βρίσκομαι εδώ, σε ένα μεγάλο σύλλογο. Είμαι με δανεισμό, αλλά θα προσπαθήσω να πετύχουμε καλά πράγματα στο πρωτάθλημα. Είναι απόλαυση να παίζω για τον Παναθηναϊκό και να είμαι στα αποδυτήρια και να αγωνίζομαι με τόσο καλούς χαρακτήρες».

Το «ΦΩΣ» στην πόρτα σας και στον υπολογιστή σας