Το όνειρο ζωής για τον υιό Νικοπολίδη στην Ουάσινγκτον

Τέτοιες ευκαιρίες δεν εμφανίζονται κάθε μέρα και μετά από ώριμη σκέψη και συζήτηση με τους γονείς του, ο Γιάννης Νικοπολίδης θα γίνει κάτοικος Ουάσιγκτον για να σπουδάσει. Το fosonline.gr παρουσιάζει το Πανεπιστήμιο Τζορτζτάουν, από το οποίο αποφοίτησε ο Μπιλ Κλίντον και βρίσκεται μισή ώρα με τα πόδια μακριά από τον Λευκό Οίκο.

Το όνειρο ζωής για τον υιό Νικοπολίδη στην Ουάσινγκτον

Πώς τα φέρνει η ζωή καμιά φορά… Πώς τα φέρνει η μοίρα! Ο Αντώνης Νικοπολίδης έφευγε 17,5 χρονών από την Άρτα για να κάνει το… μακρινό (κάπως έτσι φάνταζε εκείνη την περίοδο για τον πιτσιρικά Αντώνη) ταξίδι στην Αθήνα το καλοκαίρι του 1989 για να φορέσει τη φανέλα του Παναθηναϊκού.

Το καλοκαίρι του 2004 ο Αντώνης έκανε ένα ακόμα δυσκολότερο «ταξίδι», αφού τα έβαλε με θεούς και δαίμονες στην Παιανία και έκανε τη μεταγραφή που του άλλαξε όλη τη ζωή στον Ολυμπιακό.

Το 2018 όμως ο Αντώνης θα το έχει βαθιά χαραγμένο στη μνήμη του, καθώς ο γιος του Γιάννης πήρε την απόφαση να κάνει το μεγαλύτερο ταξίδι της ζωής του! Να αφήσει την Αθήνα και τον Πειραιά και να μετακομίσει στις ΗΠΑ!

Όλα αυτά βέβαια με τη σύμφωνη γνώμη των γονιών του, του Αντώνη και της Βάσως. Συζήτησαν μεταξύ τους και συμφώνησαν ότι αξίζει να γίνει αυτό το άλμα. Ο 17χρονος Γιάννης είχε γίνει πρόσφατα επαγγελματίας με τον Ολυμπιακό και συχνά – πυκνά ανέβαινε στην πρώτη ομάδα για να κάνει προπονήσεις.

Όμως, έβαλε κάτω τα πράγματα και με τη βοήθεια των γονιών του πήρε την απόφαση να πάει στην Ουάσιγκτον για να υπερασπιστεί την εστία του συγκεκριμένου Πανεπιστημίου!

Σε ανάλογες περιπτώσεις στο παρελθόν με άλλα 17χρονα παιδιά που ήθελαν να ζήσουν το «American dream», μετά από 3-4 χρόνια σε πανεπιστημιακό επίπεδο τούς «χτυπούσαν» την πόρτα ομάδες από το MLS. Είναι λογικό τα κλαμπς της επαγγελματικής αμερικανικής κατηγορίας να παρακολουθούν τα κολλεγιακά και πανεπιστημιακά πρωταθλήματα.

Ο Γιάννης Νικοπολίδης αναγνωρίζει ότι δεν θα είναι η ζωή του στρωμένη με ροδοπέταλα στην Ουάσιγκτον. Του αρέσουν όμως τέτοιου είδους προκλήσεις, όπως άρεσαν και στον πατέρα του όταν ήταν 17 ετών…

Ο Μπιλ Κλίντον και ο Λευκός Οίκος!

Το Πανεπιστήμιο Τζορτζτάουν συγκαταλέγεται στα 15 κορυφαία Πανεπιστήμια του κόσμου!

Είναι γνωστό σε όλο τον πλανήτη ότι οι απόφοιτοί του συνήθως απορροφούνται σε κυβερνητικές θέσεις. Για την ιστορία να πούμε ότι απόφοιτος του εν λόγω Πανεπιστημίου ήταν ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ Μπιλ Κλίντον. Δεν λέμε φυσικά ότι έχει τέτοιες βλέψεις ο Γιάννης Νικοπολίδης, αλλά προσπαθούμε να σας δώσουμε να καταλάβετε τα τεράστιο άλμα που κάνει πρώτα απ’ όλα στη ζωή του και ποιο Πανεπιστήμιο άνοιξε τις πύλες του για να τον εντάξει στο «ρόστερ» του.

Ποια άλλα σημαντικά πρόσωπα των ΗΠΑ έχουν αποφοιτήσει από το Τζορτζτάουν; Ο Ανώτατος Σύμβουλος του Ανώτατου Δικαστηρίου των Ηνωμένων Πολιτειών, Άντονιν Σκάλια, ο διευθυντής της CIA, Τζέιμς Τένετ, ενώ θα πρέπει να έχετε κατά νου ότι μόνο το 2015 περίπου 1.200 απόφοιτοι είχαν ενεργό ρόλο στις Εξωτερικές Υποθέσεις των ΗΠΑ, κάτι που δεν είχε κανένα άλλο πανεπιστήμιο της χώρας!

Το 2014 είχε τον δεύτερο αριθμό αποφοίτων στο Κογκρέσο, ενώ πολλά παιδιά απορροφούνται και στην Wall Street.

Το Πανεπιστήμιο Τζορτζτάουν απέχει μόλις μισή ώρα με τα πόδια από τον Λευκό Οίκο και σίγουρα ο Γιάννης ένα από τα πρώτα πράγματα που θα κάνει, αφού προσαρμοστεί στην καθημερινότητα της Ουάσιγκτον, είναι να επισκεφθεί το «σπίτι» του νυν προέδρου των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ.

Η ανακοίνωση της 17ης Απριλίου

Στην επίσημη ιστοσελίδα της η ποδοσφαιρική ομάδα του Πανεπιστημίου (http://www.guhoyas.com/sports/m-soccer/spec-rel/041718aaa.html) καλωσόρισε τον υιό Νικοπολίδη την περασμένη Τρίτη.

"Με την πρόωρη αποχώρηση του JT Marcinkowski στο MLS, είχαμε ως προτεραιότητα να φέρουμε έναν ποιοτικό τερματοφύλακα σε αυτή την κατηγορία και πιστεύουμε ότι το βρήκαμε στο πρόσωπο του Γιάννη", δήλωσε ο προπονητής της Τζορτζτάουν, Μπράιαν Βίζε.

Συνεχίζοντας τόνισε: «Έχει πλούσια εμπειρία με την ελληνική εθνική ομάδα και στον σύλλογό του, που είναι ένας από τους κορυφαίους στην Ελλάδα. Η κατανόησή του για το παιχνίδι θα τον βοηθήσει εδώ, καθώς συμμετείχε σε ένα δύσκολο πρωτάθλημα και κόντρα στις καλύτερες ομάδες της χώρας».

Τι είπε ο ίδιος ο Γιάννης; «"Επέλεξα το Τζορτζτάουν, γιατί ένιωσα ότι ήταν το σωστό πανεπιστήμιο για να στηρίξω τις προσδοκίες μου».

Στην επίσημη ιστοσελίδα του Πανεπιστημίου γίνεται ειδική αναφορά στους γονείς του. Συγκεκριμένα έγραψε: «Ο πατέρας του Αντώνης θεωρείται ο πιο επιτυχημένος Έλληνας τερματοφύλακας όλων των εποχών, έχοντας κερδίσει τα περισσότερα καπέλα στην ιστορία της Εθνικής ομάδας και διαδραματίζοντας τεράστιο ρόλο στο Euro 2004. Η μητέρα του Βασιλική Στασίνου ήταν μέλος της Εθνικής ομάδας γυναικών Μπάσκετ».