Η προτεραιότητα του Μαρτίνς και η σημασία του 4-3-3

Τι έδειξε το παιχνίδι του Ολυμπιακού στη Λάρισα, πως προσεγγίζει ο Πέδρο Μαρτίνς τα ματς του ελληνικού πρωταθλήματος σε σχέση με πέρσι.

Η προτεραιότητα του Μαρτίνς και η σημασία του 4-3-3

Ο Πέδρο Μαρτίνς είδε πέρσι την ομάδα του να παίζει πολύ ωραίο ποδόσφαιρο, να δημιουργεί και να χάνει πολλές ευκαιρίες, αλλά στο τέλος να μην πανηγυρίζει κανέναν τίτλο. Όλο αυτό του έγινε μάθημα και μάλιστα πολύ γερό. Ο Πορτογάλος προπονητής είναι ξεκάθαρο ότι πλέον βάζει πάνω απ' όλα το αποτέλεσμα και αυτό αποδείχτηκε περίτρανα στο παιχνίδι με την ΑΕΛ.

Ο Ολυμπιακός έπαιζε σε ένα γήπεδο με άθλιο και επικίνδυνο αγωνιστικό χώρο και απέναντι σε έναν αντίπαλο που επιστράτευσε το σκληρό παιχνίδι. Θα μπορούσε να έχει καθαρίσει πολύ πιο εύκολα το ματς και να έχει φτάσει στη νίκη από το πρώτο κιόλας ημίχρονο.

Είδε να του ακυρώνονται τρία γκολ και να μένει το εύθραυστο 1-0 με αποτέλεσμα το ματς στο δεύτερο ημίχρονο να αποκτά άγρια ομορφιά. Ο Μαρτίνς βλέποντας την ΑΕΛ να έχει τάσεις να απειλήσει τον Ολυμπιακό και να γίνει πιο επικίνδυνη αποφάσισε να "κλειδώσει" το υπέρ του 1-0 και να πάρει τους τρεις βαθμούς. Σε έναν αγωνιστικό χώρο όπως αυτός του γηπέδου της Λάρισας δεν θα μπορούσε να παιχτεί καλό ποδόσφαιρο.

Δεν ήθελε ο κόουτς να ρισκάρει τους τρεις βαθμούς κι έτσι στο 61' πέρασε στον αγωνιστικό χώρο τον Μαντί Καμαρά. Ο Αφρικανός πήρε τη θέση του Γιώργου Μασούρα και ο Ολυμπιακός έπαιξε στο τελευταίο μισάωρο με τρεις χαφ στη μεσαία γραμμή του. Άλλαξε το σύστημα σε 4-3-3 και η ΑΕΛ δεν απείλησε ξανά την εστία του Ζοσέ Σα. Οι "βυσσινί" εμφανίστηκαν ξανά στο φινάλε όταν ο Μπούστος έκανε εκείνο το επικίνδυνο σουτ.

Ο Πέδρο Μαρτίνς, ωστόσο έβαλε σε προτεραιότητα την υπεράσπιση του υπέρ του σκορ. Δεν τον ενδιέφερε σε εκείνο το σημείο να προσφέρει θέαμα, αλλά να πάρει τους τρεις βαθμούς. Έμαθε κι εκείνος από το περσινό και πλέον δεν έχει κανέναν ενδοιασμό να βλέπει τα πράγματα από άλλη σκοπιά. Σε έναν… μαραθώνιο εκείνο που έχει σημασία να μπαίνουν και οι βαθμοί στο… σακούλι. Το 4-3-3 είναι ένα σύστημα που το έχει δουλέψει πολύ στην προετοιμασία ο Πέδρο Μαρτίνς.