Ντροπή να μιλάμε για ποδόσφαιρο!

Όταν παίζεις σε τέτοια γήπεδα όπως το «AEL FC Arena», ο πρώτος στόχος είναι να βγεις ζωντανός και να μην ψάχνεις τον χιαστό ή τον αστράγαλο σε κάποιο σημείο του τερέν. Το αγωνιστικό κομμάτι περνάει αναγκαστικά σε δεύτερη μοίρα, γιατί προέχει η υγεία των ποδοσφαιριστών.

Ντροπή να μιλάμε για ποδόσφαιρο!

Όχι, δεν θα θέλαμε να σταθούμε στο αγωνιστικό κομμάτι του ματς ΑΕΛ – Ολυμπιακός (0-1). Ούτε στο γεγονός ότι το VAR έχει αρχίσει από τη 2η αγωνιστική να σπάει τα νεύρα του κόσμου. Οι «ερυθρόλευκοι» πήραν ένα σπουδαίο διπλό, δεν ξέρουμε αν ο ΠΑΟΚ θα μπορέσει να περάσει νικηφόρα από την Λάρισα (θα παίξει εκεί τον Φλεβάρη), αλλά αυτή τη στιγμή θα επιχειρήσουμε να βάλουμε το αγωνιστικό κομμάτι σε δεύτερη μοίρα.

Φανταστείτε ο Ολυμπιακός να έφευγε νικηφόρα από την Λάρισα (όπως έφυγε δηλαδή) και το ιατρικό τιμ να έτρεχε στο νοσοκομείο για μαγνητικές και εξετάσεις μία τις βασικές μονάδες της ομάδας.

Για φανταστείτε εξαιτίας του αγωνιστικού χώρου να έφευγε κάποιος σοβαρά τραυματισμένος με χιαστό. Θα σας θυμίσουμε απλώς ότι στο ίδιο γήπεδο την περασμένη σεζόν, τον Απρίλιο συγκεκριμένα που το τερέν ήταν ελαφρώς καλύτερο (και τότε «χωράφι» ήταν, αλλά τώρα παράγινε το κακό), ο Βιεϊρίνια έπαθε χοντρή ζημιά και έμεινε 8 μήνες έξω. Κι όλα αυτά, επειδή δεν βρίσκεται ένας υπεύθυνος από την Λίγκα να πει ότι στο συγκεκριμένο γήπεδο δεν πρέπει να διεξάγονται αγώνες, γιατί – όπως πολύ σωστά το είπε ο Βαλμπουενά – είναι ντροπή!

Υποτίθεται η Σούπερ Λίγκα θέλει να βελτιώσει το «προϊόν» της. Πώς θα το βελτιώσει όμως; Πώς επιτρέπει να γίνονται παιχνίδια σε τέτοια γήπεδα; Τι λένε οι ποδοσφαιριστές της ΑΕΛ; Τι λέει ο Μιχάλης Γρηγορίου; Δεν φοβάται ο πολύ καλός Έλληνας προπονητής μήπως ανά δύο Κυριακές οι παίκτες του αποχωρούν ένας-ένας με φορείο, επειδή μπορεί ένα πόδι να κολλήσει σε κάποια λακκούβα;

Δεν υπάρχει λοιπόν κανένας λόγος να καθίσουμε να μιλήσουμε σοβαρά για το αν έπαιξε μπάλα ή όχι ο Ολυμπιακός, για το αν ήταν καλός ή όχι, για το αν κινδύνευσε να ισοφαριστεί στο τέλος ή όχι, για το αν έπρεπε να του μετρήσει επιπλέον δύο γκολ ή όχι. Πώς να κρίνεις τον Ολυμπιακό, όταν το βασικό ζητούμενο ήταν πέρα από τη νίκη, να φύγουν και… ζωντανοί από τον θεσσαλικό κάμπο.

Το σημαντικό λοιπόν είναι ότι δεν σέβονται την υγεία των ποδοσφαιριστών. Κι ευτυχώς που κανένας από τους παίκτες των δύο ομάδων δεν αποχώρησε τραυματίας. Στο «τσακ» την γλίτωσε ο Ποντένσε, στο «τσακ» ο Τσιμίκας, στο «τσακ» ο Βαλμπουενά. Οι παίκτες του Ολυμπιακού από κάποιο σημείο και μετά δεν φοβόντουσαν μόνο να τρέξουν, αλλά και να περπατήσουν!

Στην Τουρκία όπου αγωνιζόταν ο Βαλμπουενά, το πρώτο πράγμα που έκαναν ήταν να φτιάξουν τα γήπεδά τους για να προσελκύσουν μεγάλα «αστέρια». Πέρα από τα καλά συμβόλαια που πρόσφεραν, έδιναν τη δυνατότητα στους παίκτες να αγωνίζονται και σε γήπεδα – στολίδια. Στην Ελλάδα δεν έχουμε την απαίτηση να φτιάξουν ένα γήπεδο σαν της Μπεσίκτας, της Γαλατά, της Καϊσέρισπορ, της Σίβασπορ ή της Τράμπζονσπορ, αλλά τουλάχιστον να μην αντιμετωπίζουν οι παίκτες τόσο άθλιους αγωνιστικούς χώρους.

Ντροπή λοιπόν να μιλάμε για ποδόσφαιρο στην Λάρισα. Ας αρχίσουμε λοιπόν από τα βασικά, ας αρχίσουμε από το γεγονός ότι ο Βαλμπουενά σε φίλους του στην Γαλλία θα διηγείται ιστορίες για μπάλα σε… χωράφια και μετά ας μιλήσουμε για τα υπόλοιπα. Όσο για το VAR; Ακόμα δεν έχουμε δει τίποτα! Τώρα μόλις αρχίσαμε…