ΑΕΛ - Ολυμπιακός 0-1: Το πήρε... πάνω του ο Βαλμπουενά (highlights)

Ο Ολυμπιακός διπλασίασε τις νίκες του στο ελληνικό πρωτάθλημα με γκολ του Βαλμπουενά από το σημείο του πέναλτι, ενώ είδε να του ακυρώνονται τρία γκολ.

ΑΕΛ - Ολυμπιακός 0-1: Το πήρε... πάνω του ο Βαλμπουενά (highlights)

Σε μία δύσκολη έδρα και έναν κακό αγωνιστικό χώρο ο Ολυμπιακός κατάφερε να νικήσει 1-0 την ΑΕΛ, να διπλασιάσει της νίκες του στο πρωτάθλημα και φυσικά να νικήσει και την κόπωση από την προσπάθεια που είχε γίνει στα μέσα της εβδομάδας στη Ρωσία. Οι Πειραιώτες σκόραρε με εύστοχο χτύπημα πέναλτι του Βαλμπουενά, ενώ είδαν να τους ακυρώνονται και τρία γκολ, εκ των οποίων το ένα με το VAR. Οι «ερυθρόλευκοι» είχαν τα θέματα τους, έκαναν αρκετά λάθη, αλλά εκείνο που κρατάει Ολυμπιακός είναι τους τρεις βαθμούς.

Το γκολ του Βαλμπουενά και η ανατροπή του Ελ Αραμπί

Το γκολ του Ελ Αραμπί που ακυρώθηκε ως οφ σάιντ

Αλλαγές στην ενδεκάδα του Ολυμπιακού δεν αναμένονταν, αφού ακολουθεί και η διακοπή του πρωταθλήματος. Ο Πέδρο Μαρτίνς όπως αναμενόταν εμπιστεύτηκε το σχήμα του Champions League με τον Σισέ να παίρνει τη θέση του τραυματία Σεμέδο και τον Ελ Αραμπί του Γκερέρο που επίσης έχει μείνει εκτός λόγω προβλήματος. Οι «ερυθρόλευκοι» ήθελαν να καθαρίσουν όσο το δυνατόν γρηγορότερα το παιχνίδι με την ΑΕΛ και γι’ αυτό μπήκαν δυνατά στο ματς πιέζοντας την αντίπαλο τους.

Τα highlights του ΑΕΛ - Ολυμπιακός 0-1 (vid)

Γκολ με το VAR

Στο 4’ η άμυνα της Λάρισας ολιγώρησε, δεν απομάκρυνε τη μπάλα και ο Ελ Αραμπί που πίεζε ψηλά έγινε κάτοχος της και όταν μπήκε στην περιοχή ο Μπέρτος τον ανέτρεψε. Ο Μαροκινός διαμαρτυρήθηκε για πέναλτι, ενώ ο Ευαγγέλου άφησε το ματς να εξελιχθεί. Στη συνέχεια ενημερώθηκε από το VAR πως υπάρχει παράβαση και γύρισε τη φάση πίσω δείχνοντας την άσπρη βούλα. Στο 7’ ο Βαλμπουενά εκτέλεσε εύστοχα και έκανε το 0-1 για τον Ολυμπιακό. Οι «ερυθρόλευκοι» πήραν κεφάλι στο σκορ και είχαν και τον απόλυτο έλεγχο της αναμέτρησης. Στο 14’ ο Κρίστινσον έβγαλε εξαιρετική κεφαλιά του Ελ Αραμπί έπειτα από σέντρα του Κρίστινσον.

Σκόραρε ο Ελ Αραμπί, αλλά τον σταμάτησε το VAR

Ο Ολυμπιακός συνέχισε να ελέγχει το ματς και να πιέζει την ΑΕΛ, ενώ οι ποδοσφαιριστές είχαν εκνευριστεί και είχαν πάει το παιχνίδι στη δύναμη. Τα πράγματα δεν ήταν εύκολα για τους Πειραιώτες παρά την υπεροχή τους στον κάκιστο αγωνιστικό χώρου του θεσσαλικού γηπέδου. Στο 33’ ο Ποντένσε πέρασε μία μαγική μπαλιά στον Ομάρ, αλλά το σουτ του Νορβηγού απέκρουσε ο Κρίστινσον. Με τον Βαλμπουενά να… οργώνει το γήπεδο και τον Ποντένσε να έχει κέφια ο Ολυμπιακός έψαχνε το δεύτερο γκολ απέναντι σε μία ομάδα που πρώτα απ’ όλα επιχειρούσε να καταστρέψει το παιχνίδι. Στο 38’ ο Βαλμπουενά εκτέλεσε φάουλ και ο Ελ Αραμπί με κεφαλιά έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα, αλλά το γκολ του ακυρώθηκε ως οφ σάιντ έπειτα από χρήση του VAR. Η ΑΕΛ έχασε τεράστια ευκαιρία στο δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων όταν προκλήθηκε σύγχυση στην περιοχή του Ολυμπιακού, αλλά Ντάουντα δεν μπόρεσε σε κενή εστία να σκοράρει πλασάροντας άουτ. Κάπως έτσι έμεινε το 0-1 για τον Ολυμπιακό σε ένα πρώτο ημίχρονο που οι Πειραιώτες έκαναν κάποια εύκολα λάθη, αλλά σε γενικές γραμμές αυτοί είχαν τον έλεγχο του αγώνα.

Στην επανάληψη το παιχνίδι ήταν πολύ σκληρό και για τις δύο ομάδες. Ο Ολυμπιακός ήθελε το δεύτερο γκολ για να «κλειδώσει» τη νίκη, ενώ η ΑΕΛ έψαχνε την ισοφάριση. Δύναμη και νεύρα κυριάρχησαν στον αγωνιστικό χώρο του γηπέδου της Λάρισας. Η ομάδα του Μιχάλη Γρηγορίου, ωστόσο, μπήκε με εντελώς διαφορετική τακτική στο γήπεδο και αποφάσισε να πιέσει τον Ολυμπιακό να μην τον αφήσει να κάνει το παιχνίδι του. Οι Θεσσαλοί πίεζαν ψηλά τους Πειραιώτες και δεν τους επέτρεπαν να κυκλοφορήσουν τη μπάλα και να κάνουν το παιχνίδι όπως θα ήθελαν.

Αλλαγή συστήματος σε 4-3-3

Στο 55’ ο Ολυμπιακός πέτυχε και τρίτο γκολ που δεν μέτρησε. Αυτή τη φορά ο Μεριά έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα έπειτα από εκτέλεση κόρνερ και το γκολ, διότι χρεώθηκε με επιθετικό φάουλ στο ξεκίνημα της φάσης ο Γκιγιέρμε. Ο Μαρτίνς, πάντως έβλεπε πως κάτι δεν πήγαινε καλά. Έτσι στο 61’ θέλησε να το αλλάξει και πέρασε στο γήπεδο τον Καμαρά αντί του Μασούρα και μάλιστα μετέτρεψε τη διάταξη σε 4-3-3 με τον Βαλμπουενά και τον Ποντένσε στα άκρα. Τα πολλά λάθη που γινόταν στη μεσαία γραμμή και οι εύκολες κατοχές που έπαιρναν οι γηπεδούχοι ήταν αυτό που ενόχλησε τον Πέδρο Μαρτίνς.

Ο Ολυμπιακός μπορεί να έγινε πιο συμπαγής στο κέντρο, αλλά δεν μπόρεσε να σημειώσει και δεύτερο γκολ για να τελειώσει γρήγορα το διπλό στη Λάρισα. Όσο περνούσε η ώρα η ΑΕΛ έπαιρνε μέτρα στο γήπεδο και έψαχνε το γκολ που θα έφερνε το ματς στα ίσια. Η μεγαλύτερη ευκαιρία για τους γηπεδούχους χάθηκε στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων όταν ο Μπούστος έκανε ένα τρομερό σουτ έξω από την περιοχή, αλλά η μπάλα πέρασε άουτ. Κάπως έτσι έμεινε και το 0-1 για τον Ολυμπιακό και έκανε το δύο στα δύο στο πρωτάθλημα σε ένα παιχνίδι που είχε κορυφαίο ποδοσφαιριστή τον Βαλμπουενά.

Μικρογραφία

Λάρισα-Ολυμπιακός 0-1

Γήπεδο: AEL FC ARENA

Σκόρερ: 7’ Βαλμπουενά (πεν.)

Κίτρινες: 12’ Φατιόν, 27’ Σεσέροβιτς, 28’ Τσιμίκας, 44’ Γκιγιέρμε

Διαιτητής: Ευαγγέλου (Αθηνών)

Διαιτητής VAR: Διαμαντόπουλος, Τριανταφύλλου (Αρκαδίας)

Συνθέσεις:

ΑΕΛ: Κρίστινσον, Μπέρτος (79’ Καρανίκας), Μόρας, Μπράλιτς, Μιχαήλ, Ζίβκοβιτς, Σετσέροβιτς, Φατιόν, Μιλοσάβλιεβιτς (64’ Νούνιτς), Μπούστος, Ντάουντα (81’ Φιλίποβιτς).

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Σα, Ελαμπντελαουί, Σισέ, Μεριά, Τσιμίκας (65’ Κούτρης), Μπουχαλάκης, Γκιγιέρμε, Ποντένσε (82’ Ραντζέλοβιτς), Βαλμπουενά, Μασούρας (61’ Καμαρά), Ελ Αραμπί.