Ολυμπιακός: Η ζωή χωρίς τον Βαλμπουενά

Καθοριστικός και πολύ σημαντικός σε όλες τις νίκες του Ολυμπιακού ο Βαλμπουενά, ο οποίος απόψε θα μείνει στον πάγκο λόγω του rotation.

Ολυμπιακός: Η ζωή χωρίς τον Βαλμπουενά

Αναγκαστικά ο Πέδρο Μαρτίνς στο αποψινό παιχνίδι με τον Αστέρα Τρίπολης θα πρέπει να ξεκουράσει αρκετούς από τους βασικούς ποδοσφαιριστές που έπαιξαν στον θρίαμβο επί της Κράσνονταρ. Λέγεται ότι οι αλλαγές θα είναι πάνω από πέντε με τον Πορτογάλο να ανοίγει το ρόστερ και να δίνει ευκαιρίες και σε άλλους παίκτες.

Ένας από αυτούς που θα μείνουν εκτός ενδεκάδας είναι και ο Ματιέ Βαλμπουενά. Ο Γάλλος αστέρας έχει ήδη επηρεάσει αρκετά το παιχνίδι του Ολυμπιακού και έχει αποδειχτεί καθοριστικός στα ματς των προκριματικών του Champions League.

Οι "ερυθρόλευκοι" έχουν σημειώσει τέσσερις νίκες σε πέντε παιχνίδια και σε αυτές ο Βαλμπουενά ήταν πρωταγωνιστής. Σε όλα τα νικηφόρα παιχνίδια ο Ματιέ έπαιξε σημαντικό ρόλο. Στο εντός έδρας με τη Βικτόρια Πλζεν (4-0) είχε μία ασίστ, στο εκτός έδρας με τη Μπασακσεχίρ (1-0) είχε την ασίστ στον Μασούρα, στο 2-0 επί της Μπασακσεχίρ είχε το γκολ και δημιούργησε το άλλο γκολ, ενώ στο ματς με την Κράσνονταρ είχε μία ασίστ.

Η επιρροή του στο παιχνίδι του Ολυμπιακού είναι ήδη πολύ σημαντική και έχει ενδιαφέρον να δούμε πως θα κυλήσει το αποψινό ματς με τον Βαλμπουενά να παρακολουθεί από τον πάγκο. Ο 35χρονος άσος με την πείρα του και την ποιότητα του έχει κάνει τη διαφορά στα ματς των Πειραιωτών. Έχει το πολύ μεγάλο πλεονέκτημα των εξαιρετικών χτυπημάτων σε στατικές φάσεις και πέρα απ' αυτό δίνει μάχες στο γήπεδο και μπορεί με μία του ενέργεια να αλλάξει τη ροή του ματς. Το μοναδικό ματς που ο Βαλμπουενά δεν ήταν καλός ήταν το εκτός έδρας με τη Βικτόρια Πλζεν και ο Ολυμπιακός έμεινε στο 0-0.