Super League 1: Πρωταθλητής μέσω πλέι οφ, τα πλέι άουτ, πόσοι υποβιβάζονται

Σέντρα σήμερα (24/8) στο Πρωτάθλημα Ελλάδας, με τη συμμετοχή 14 ομάδων και πάμε να θυμηθούμε τους νέους κανονισμούς, όσον αφορά τα πλέι οφ, τα πλέι άουτ και τις ομάδες που υποβιβάζονται.

Super League 1: Πρωταθλητής μέσω πλέι οφ, τα πλέι άουτ, πόσοι υποβιβάζονται
  • Από τις 7 Μαρτίου ως και τις 17 Μαΐου 2020 θα διεξαχθούν οι 10 αγωνιστικές των πλέι οφ για τις ομάδες που θα τερματίσουν στις θέσεις 1-6 και θα διεκδικήσουν το πρωτάθλημα και τα ευρωπαϊκά εισιτήρια.
  • Στις 14 Μαρτίου θα ξεκινήσουν τα πλέι άουτ για τις ομάδες από την 7η ως τη 14η θέση που θα δώσουν μάχη για να αποφύγουν τον υποβιβασμό.
  • Όλες οι ομάδες, που παίρνουν μέρος στα πλέι οφ ή τα πλέι άουτ, θα μεταφέρουν αυτούσιους τους βαθμούς που θα έχουν στο ενεργητικό τους από τις 26 αγωνιστικές της κανονικής διάρκειας του πρωταθλήματος, η οποία θα ολοκληρωθεί την 1η Μαρτίου 2020.

Τα ευρωπαϊκά εισιτήρια παραμένουν πέντε: Ο πρωταθλητής και ο δευτεραθλητής παίρνουν μέρος στα προκριματικά του Champions League, ενώ τρία παραμένουν τα εισιτήρια για το Europa League.

Στην τελική κατάταξη των πλέι άουτ, η 14η ομάδα υποβιβάζεται απευθείας και η 13η θα δώσει αγώνα μπαράζ με την 2η ομάδα της SuperLeague 2 (πρώην Football League). Ο νικητής θα κερδίσει το τελευταίο εισιτήριο για τη μεγάλη κατηγορία.