Κατράνης: «Πιο ανταγωνιστικό το φετινό πρωτάθλημα»

Ο αμυντικός του Ατρομήτου μίλησε στο «ΦΩΣ» για το νέο πρωτάθλημα της Super Ligue 1.

Κατράνης: «Πιο ανταγωνιστικό το φετινό πρωτάθλημα»

Ήρθε τον περασμένο Γενάρη από την Γαλλία στον Ατρόμητο ως δανεικός για ενάμιση χρόνο προκειμένου να αναπληρώσει το κενό του Γιαννούλη ο οποίος επέστρεψε στον ΠΑΟΚ και φέτος δείχνει να έχει καπαρώσει τη θέση του αριστερού μπακ στην ομάδα του Περιστερίου.

Ξεκίνησε εκπληκτικά φέτος τη σεζόν, με μεστές εμφανίσεις και μια γκολάρα απέναντι στην Ντουντελάνζ, στην οποία πέρασε τη μισή άμυνα των αντιπάλων του. Ο λόγος φυσικά για τον Αλέξανδρο Κατράνη, τον ποδοσφαιριστή που έχει πάρει με το σπαθί του μια θέση στη βασική ενδεκάδα του Ατρομήτου και όπως όλα δείχνουν δύσκολα θα την… παραχωρήσει σε κάποιο συμπαίκτη του.

Διαβάστε τι μας είπε για τον αποκλεισμό της ομάδας του στην Ευρώπη από την Λέγκια, το νέο πρωτάθλημα το οποίο θα είναι ακόμα πιο ανταγωνιστικό, τα κλαμπ που βλέπει ότι θα ξεχωρίσουν, αλλά και το μήνυμα που έστειλε στους οπαδούς της ομάδας του:

Πες μου πως νιώθετε στον Ατρόμητο μετά τον αποκλεισμό από τη Λέγκια;

Σίγουρα ως πρώτο στόχο είχαμε να περάσουμε τον πρώτο προκριματικό στα ματς με τη Ντουνάισκα γιατί στο μυαλό μας ήταν τα περσινά παιχνίδι με την Μπρεστ. Το καταφέραμε αυτό. Μετά ξέραμε ότι στη συνέχεια θα έπρεπε να αντιμετωπίσουμε μια δύσκολη ομάδα. Από εκεί και πέρα πήραμε εκτός ένα θετικό αποτέλεσμα όπως είναι το 0-0, όμως στον επαναληπτικό αγώνα δεν καταφέραμε να σκοράρουμε και να πανηγυρίσουμε εμείς την πρόκριση.

Πιστεύεις ότι θα σας επηρεάσει ο αποκλεισμός από την Ευρώπη στο πρωτάθλημα;

Δεν υπάρχει λόγος να μας επηρεάσει, όπως δεν υπάρχει και χρόνος για να επηρεαστούμε. Μείναμε με την εντύπωση και με τη σκέψη ότι μπορούσαμε να έχουμε προκριθεί όμως το αφήνουμε πίσω. Την Κυριακή για εμάς ξεκινάει το πρωτάθλημα και έχουμε μπροστά μας μια χρονιά γεμάτη αγώνες.

Πως το βλέπεις το νέο πρωτάθλημα;

Πιστεύω θα είναι πολύ πιο ανταγωνιστικό και πολύ πιο δύσκολο από το περσινό πρωτάθλημα. Όλες οι ομάδες έχουν ενισχυθεί σημαντικά. Έχουν πάρει όλοι εξαιρετικούς παίκτες και νομίζω ότι θα ανέβει αισθητά το επίπεδο του ανταγωνισμού και θα δούμε μια δυνατή λίγκα.

Εσύ σαν Αλέξανδρος έχεις ξεχωρίσει κάποια ομάδα από τα ευρωπαϊκά ματς που είδες φέτος;

O Ολυμπιακός και ο ΠΑΟΚ είναι πάρα πολύ δυνατοί όπως και πέρυσι. Έχουν κάνει αξιόλογες κινήσεις στις μεταγραφές με παίκτες από το πάνω ράφι. Περιμένω σίγουρα να δω και την ΑΕΚ με το νέο προπονητή κατά τη διάρκεια του πρωταθλήματος πιο ανεβασμένη αφού θα έχει αποκτήσει περισσότερη χημεία και σίγουρα περιμένω να δω και τον Παναθηναϊκό που επίσης έχει ενισχυθεί αλλά και τον Άρη που ακολούθησε τους μεγάλους στο μεταγραφικό παζάρι. Για αυτό όπως σου είπα το πρωτάθλημα θα είναι ανταγωνιστικό.

Ο Ατρόμητος τα προηγούμενα χρόνια έκανε εκπληκτικές πορείες στο πρωτάθλημα και εξασφάλιζε νωρίς ευρωπαϊκό εισιτήριο. Αυτό είναι φέτος βάρος για εσάς με την αλλαγή προπονητή και τα νέα στοιχεία που θα πρέπει να αφομοιώσετε;

Σίγουρα με ένα νέο προπονητή χρειάζεται μια ομάδα χρόνο προσαρμογής. Εμάς μας βοήθησε το γεγονός ότι λόγω των ευρωπαϊκών μας υποχρεώσεων ξεκινήσαμε πιο νωρίς την προετοιμασία από τους αντιπάλους μας. Ήρθαν και νέοι παίκτες, πολύ καλοί και αξιόλογοι και σίγουρα θα πρέπει να αφομοιώσουμε αυτά που μας ζητάει ο κ. Αναστασίου μέσα στο γήπεδο. Δύο χρονιές ο Ατρόμητος ήταν στην 4η θέση και τα τελευταία χρόνια έχει αποδείξει ότι δίκαια συγκαταλέγεται στους «μεγάλους» του ελληνικού ποδοσφαίρου και στόχος μας είναι να συνεχίσουμε να κρατάμε τον Ατρόμητο εκεί που ήταν τις δύο τελευταίες χρονιές και να προσπαθήσουμε για το κάτι παραπάνω.

Δίνεις προβάδισμα τίτλου σε κάποια ομάδα; Ποια έχεις ξεχωρίσει;

Προβάδισμα δεν μπορώ να δώσω για να σου πω την αλήθεια. Πιστεύω ότι θα είναι μια δύσκολη μάχη η οποία θα κριθεί ανάμεσα στον Ολυμπιακό και τον ΠΑΟΚ που φαίνονται πολύ δυνατοί.

Θα στείλεις κι ένα μήνυμα στον κόσμο του Ατρομήτου;

Τους θέλουμε να είναι πάντα στο πλευρό μας. Έχουμε δει ότι οι οπαδοί μας μας ακολουθούν και στα εκτός έδρας παιχνίδια και εμείς ως ποδοσφαιριστές θα παλεύουμε κάθε Κυριακή ώστε το βράδυ να είμαστε ευχαριστημένοι κι εμείς και οι οπαδοί μας.