Ο Μπενζιά και ο Φορτούνης

Στον Ολυμπιακό μπορούν να χωρέσουν και οι δύο βιρτουόζοι άσοι ακόμη κι όταν επιστρέψει ο αρχηγός του. Κι ο Αλγερινός δεν είναι απλά μια λύση ανάγκης.

Ο Μπενζιά και ο Φορτούνης

Η περσινή αποτυχημένη προσπάθεια του Γιασίν Μπενζιά στο τουρκικό πρωτάθλημα με την Φενέρ μπορεί να αποδειχτεί ένα εξτρά κίνητρο για τον 25χρονο άσο με τη γαλλική υπηκοότητα και τις αλγερινές ρίζες, εφόσον ολοκληρωθεί τελικά η μετακίνησή του από την Λιλ στον Ολυμπιακό.

Πρόκειται για έναν παίκτη, ας μην ξεχνάμε, για τον οποίο στο ξεκίνημα της καριέρας του (όχι και πολύ παλιά) υπήρξαν προβλέψεις ότι θα μπορούσε να εξελιχθεί σε έναν από τους κορυφαίους σταρ του γαλλικού ποδοσφαίρου. Ασχέτως εάν αυτά τα προγνωστικά δεν επιβεβαιώθηκαν και ο Μπενζιά άφησε την Εθνική ομάδα της Γαλλίας για αυτή της Αλγερίας, δεν παύει να αποτελεί έναν εξαιρετικό μεσοεπιθετικό που έχει μεγάλες παραστάσεις από το γαλλικό πρωτάθλημα και ορισμένα πάρα πολύ καλά παιχνίδια σε αυτό.

Προφανώς και ο Μπενζιά εάν αποκτηθεί θα είναι αυτός που θα αναλάβει το ρόλο να αντικαταστήσει τον τραυματία Κώστα Φορτούνη για όσο χρειαστεί, καθώς υπάρχουν πολλά κοινά στοιχεία στο παιχνίδι τους. Αυτό δε σημαίνει ότι εάν ο Ολυμπιακός πάρει τον Μπενζιά θα τον έχει για «μία χρήση». Διότι εάν ο Γαλλοαλγερινός άσος κάνει στην Ελλάδα εμφανίσεις με βάση το ταλέντο και την εμπειρία του, τότε ο Ολυμπιακός είναι βέβαιο ότι θα δελεαστεί και θα φροντίσει να τον κρατήσει κι άλλο στο δυναμικό του. Ακόμη κι όταν ο «Φορτού» επιστρέψει δυνατός και ξαναπάρει την «μπαγκέτα».

Ο Μπενζιά έχει (και μπορεί να) παίζει και σε άλλες θέσεις της ενδεκάδας, πιο πλάγια ή πιο προωθημένος κοντά στην κορυφή της επίθεσης. Κι είναι απολύτως βέβαιο ότι εφόσον με το καλό αποκτηθεί ο Μπενζιά και εφόσον με το... πολύ καλό γυρίσει ο Κώστας, θα μπορούν να είναι μαζί και να κάνουν σπουδαία πράγματα με την ερυθρόλευκη φανέλα.

Το βέβαιο είναι, για να κλείσω όπως άρχισα, ότι ο ίδιος ο παίκτης θα θέλει μια προσωπική ρεβάνς εφόσον κάνει τη δεύτερη απόπειρα της καριέρας του εκτός Γαλλίας. Κι αυτό μπορεί να αποβεί πολύ θετικό για τον Ολυμπιακό...