Είχε ποιότητα ο Ολυμπιακός και ξέσπασε στην Κέρκυρα

Ο Ολυμπιακός χάρη στη κλάση συγκεκριμένων ποδοσφαιριστών του επιβλήθηκε με 5-1 της Κέρκυρας και αντέδρασε μετά την καταιγίδα των τελευταίων ημερών. Γκολ ο 20χρονος Βρουσάι.

Είχε ποιότητα ο Ολυμπιακός και ξέσπασε στην Κέρκυρα

Ήταν πολύ δύσκολες οι προηγούμενες ημέρες για τον Ολυμπιακό. Οι αλλαγές ήταν πολλές, ενώ στο Ρέντη τα πράγματα ζόρισαν πολύ. Οι ποδοσφαιριστές αντέδρασαν στο εντός έδρας παιχνίδι με την Κέρκυρα επικρατώντας με σκορ 5-1. Σε ένα ματς που ήταν σημαντικό για τον Ολυμπιακό, αφού θέλει να κλειδώσει την τρίτη θέση, ενώ η Κέρκυρα από την πλευρά της ήθελε να πάρει κάτι, διότι διεκδικεί την παραμονή της στην κατηγορία. Ας δούμε, όμως, αναλυτικά πως εξελίχθηκε το ματς…

Πολλά λάθη και γρήγορο γκολ

Ο Χρήστος Κόντης παρέταξε τον Ολυμπιακό με τέσσερις αλλαγές σε σχέση με το παιχνίδι της Λιβαδειάς. Νικολάου, Ένγκελς, Ταχτσίδης και Φορτούνης είναι οι ποδοσφαιριστές που ξεκίνησαν και δεν είχαν παίξει στη Βοιωτία. Κατά τα άλλα το αρχικό σχήμα δεν είχε εκπλήξεις με τους υπόλοιπους να είναι οι Ελαμπντελαουί, Κούτρης, Ρομαό, Μάριν, Μιραλάς και Ανσαριφάρντ. Για τον Ολυμπιακό το ματς ήταν σημαντικό προκειμένου να "καθαρίσει" με την τρίτη θέση, ενώ η Κέρκυρα "καιγόταν" για βαθμούς, αφού δίνει μάχη για την παραμονή της στη Super League.

Οι ασθένειες που έχει ο Ολυμπιακός τη φετινή σεζόν δεν θα μπορούσαν να γιατρευτούν τώρα που φτάνει στο τέλος της η σεζόν. Ενδεικτικό είναι πως η εικόνα που έχει δείξει η ομάδα του Πειραιά κατά τη διάρκεια της αγωνιστικής περιόδου έχει δώσει το δικαίωμα στους αντιπάλους της να πιστεύουν ότι μπορούν να πάρουν βαθμό ή βαθμούς ακόμα και στον Πειραιά. Η Κέρκυρα το πίστευε και το έδειξε με το ξεκίνημα του αγώνα όταν είχε καλή στιγμή στο 4' με τον Επστάιν. Στα πρώτα λεπτά του αγώνα ο Ολυμπιακός έδειξε να έχει θέματα στην άμυνα του, αλλά από την άλλη επιθετικά είχε την τετράδα που μπορούσε να κάνει τη διαφορά. Στο 9' ο Ανσαριφάρντ δεν κατάφερε να τελειώσει με επιτυχία το γέμισμα του Φορτούνη, αλλά το έκανε στο 12' όταν ο Θεσσαλός χαφ τον έβγαλε με κάθετη πάσα τετ-α-τετ με τον Γιαννακόπουλο και ο Ιρανός πέτυχε το 1-0.

Το καθοριστικό γκολ του Μιραλάς

Από τη μέση και μπροστά είχαν κέφια οι Μάριν, Μιραλάς, ενώ ο Φορτούνης προσπαθούσε να παίξει κάθετα για τον Καρίμ. Την ίδια ώρα ανασταλτικά η ομάδα είχε σοβαρά προβλήματα. Οι Ταχτσίδης, Ρομαό έκαναν το εύκολο λάθος με αποτέλεσμα σε αρκετές περιπτώσεις να προκαλέσουν τη δυσφορία της κερκίδας. Η Κέρκυρα παρά το γρήγορο γκολ που δέχτηκε δεν φάνηκε να πτοείται. Πατούσε καλά στο γήπεδο, το πίστευε και στο 27' δικαιώθηκε. Ήταν η στιγμή που η άμυνα ήταν αλλού γι' αλλού και ο Ρόλε βρήκε τον Επστάιν, ο οποίος αφού άδειασε τον Ένγκελς νίκησε τον Προτό για το 1-1. Να σημειώσουμε πως στο 18' σωστά ακυρώθηκε γκολ του Ανσαριφάρντ ως οφσάιντ.

Ο Ολυμπιακός έβλεπε φαντάσματα του πρόσφατου παρελθόντος να πλανώνται πάνω από το "Γ. Καραϊσκάκης". Στο 32' το πλασέ του Μάριν πέρασε άουτ, ενώ στο 41' ο Μιραλάς τα έβαλε με όλη την άμυνα της Κέρκυρας και δεν κατάφερε να κάνει το 2-1. Στο 45' ήταν η σειρά του Μάριν να μην καταφέρει να σκοράρει σε πολύ καλή ευκαιρία. Τη λύση την έδωσε ο Μιραλάς στο δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων όταν με μία κίνηση από τα παλιά έκανε το σουτ έξω από την περιοχή και πέτυχε το 2-1. Ο Ολυμπιακός πήγε στα αποδυτήρια έχοντας προβάδισμα στο σκορ, αλλά η απόδοση του δεν έπειθε απέναντι σε έναν αντίπαλο που βρίσκεται κοντά στον υποβιβασμό. Τα πολλά και εύκολα λάθη που γίνονταν από τους ποδοσφαιριστές του Κόντη προβλημάτιζαν, ενώ η Κέρκυρα είχε το γκολ και επικίνδυνες καταστάσεις για την εστία του Προτό.

Ο Πρότο κράτησε το 2-1 και όλα έγιναν απλά

Στην επανάληψη η φάση που φάνηκε να καθορίζει τα πάντα ήταν αυτή που σημειώθηκε στο 50'. Σε εκείνο το σημείο ο Μυτίδης έκανε την κεφαλιά από κοντά, αλλά ο Προτό είχε σωστή αντίδραση και κράτησε το 2-1 όπως είχε διαμορφωθεί στο φινάλε του πρώτου μέρους από τον Μιραλάς. Και αφού η Κέρκυρα δεν έκανε εκεί το 2-2 στη συνέχεια ήρθε το τρίτο γκολ και όλα τελείωσαν. Στο 51' ο Ανσαριφάρντ δημιούργησε για τον Φορτούνη και εκείνος με προβολή πέτυχε το τρίτο γκολ της ομάδας του.

Από 'κει και πέρα οι "Φαίακες" φάνηκε να πετούν λευκή πετσέτα. Πίστεψαν ότι δεν μπορούν να κάνουν κάτι για να αλλάξουν τη μοίρα τους και ο Ολυμπιακός είχε πολύ πιο εύκολο έργο. Πιο απελευθερωμένοι οι ποδοσφαιριστές του έπαιξαν πιο ωραίο ποδόσφαιρο και στο 71' ο Φορτούνης δημιούργησε για τον Ένγκελς, ο οποίος με κεφαλιά έκανε το 4-1. Το κερασάκι στην τούρτα έβαλε ο μοναδικός ποδοσφαιριστής από την Κ-20 που αγωνίστηκε στο ματς με τους Επτανήσιους. Στο 87' ο Βρουσάι πήρε την πάσα από τον Ανσαριφάρντ και από κοντά δεν αστόχησε να κάνει το 5-1 για τον Ολυμπιακό. Μία νίκη με την οποία τελειώσει την τρίτη θέση ο Ολυμπιακός.

Με μια ματιά….

Ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΝΙΚΗΣΕ ΓΙΑΤΙ… έχει ποδοσφαιριστές που μπορούν με ατομικές ενέργειες να κάνουν τη διαφορά και αυτό ήταν το καθοριστικό σημείο της αναμέτρησης με την Κέρκυρα.

Η ΚΕΡΚΥΡΑ ΕΧΑΣΕ ΓΙΑΤΙ… η διαφορά ποιότητας από τον Ολυμπιακό είναι πολύ μεγάλη και παρά την προσπάθεια που έκανε δεν μπόρεσε να αναχαιτίσει τους ποδοσφαιριστές των Πειραιωτών.

Η ΔΙΑΙΤΗΣΙΑ: Δεν είχε δύσκολες φάσεις το παιχνίδι στο "Γ. Καραϊσκάκης" και ο Διαμαντόπουλος μάλλον είχε ένα εύκολο βράδυ.

Μικρογραφία

Ολυμπιακός-Κέρκυρα 5-1

ΓΗΠΕΔΟ: Γεώργιος Καραϊσκάκης

ΓΚΟΛ: 12' Ανσαριφάρντ, 45+2 Μιραλάς, 51' Φορτούνης, 71' Ένγκελς, 87' Βρουσάι - 28' Επστάιν

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Διαμαντόπουλος (Αρκαδίας)

ΚΑΡΤΕΣ: 23' Ταχτσίδης, 64' Ρομαό - 30' Γεωργίου, 33' Σιόντης, 85' Αρτυματάς

ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ:

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Χ. Κόντης): Προτό, Ελαμπντελαουί (73' Ανδρούτσος), Νικολάου, Ένγκελς, Κούτρης, Ρομαό, Ταχτσίδης (70' Μάρτινς), Μάριν, Φορτούνης, Μιραλάς (78' Βρουσάι), Ανσαριφάρντ

ΚΕΡΚΥΡΑ (Γ. Ματζουράκης): Γιαννακόπουλος, Αντέτζο, Γρομητσάρης, Λέκοβιτς, Σπίνουλας, Μπαλάφας, Σιόντης (55' Ιωάννου), Ρόλε, Επστάιν (79' Αρτυματάς), Γεωργίου (73' Τουράμ), Μυτίδης.