Όλος ο ρομαντισμός του ποδοσφαίρου στα δάκρυα του Φορτούνη

Η συγκίνηση του Κώστα Φορτούνη στο φιλικό με τη Νότιγχαμ Φόρεστ αποτυπώνει το δέσιμο του Έλληνα διεθνή με τον Ολυμπιακό. 

Όλος ο ρομαντισμός του ποδοσφαίρου στα δάκρυα του Φορτούνη

Η είδηση πως ο Κώστας Φορτούνης υπέστη ρήξη χιαστού έπεσε σαν κεραυνός εν αιθρία στις τάξεις των φίλων του Ολυμπιακού. Ο αρχηγός των «ερυθρόλευκων» αποτελεί ένα από τα σημαντικότερα γρανάζια στη μηχανή της ομάδας, η οποία θα πρέπει να πορευτεί για ένα μεγάλο χρονικά διάστημα χωρίς τις υπηρεσίες του.

Τα στοιχεία που προσφέρει ο Έλληνας διεθνής στο κομμάτι της επιθετικής κυρίως γραμμής των Πειραιωτών, είναι αρκετά σημαντικά, καθώς το ταλέντο και η ποιότητα που διαθέτει του δίνουν τη δυνατότητα να ξεχωρίζει σαν τη μύγα μες στο γάλα.

Δεν είναι τυχαίο πως κάθε καλοκαίρι αρκετοί ευρωπαϊκοί σύλλογοι τον βάζουν στο «μάτι» εξετάζοντας την απόκτηση του. Η αγωνιστική παρουσία του Φορτούνη σίγουρα θα λείψει αρκετά, τόσο στον Πέδρο Μαρτίνς, όσο και στον κόσμο της ομάδας. Τι «αλχημείες» θα ακολουθήσει ο Πορτογάλος τεχνικός για να καλύψει το κενό του 26χρονου δεν είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε μιας και δεν καλύπτουμε το ρεπορτάζ της ομάδας.

Μπορούμε ωστόσο να καταλάβουμε πως το κλίμα που επικρατεί στο στρατόπεδο των «ερυθρόλευκων» είναι άκρως οικογενειακό. Από τη στιγμή που έγινε γνωστός ο τραυματισμός του Φορτούνη άπαντες στο μεγάλο λιμάνι έδειξαν έμπρακτα τη στήριξη τους στον ποδοσφαιριστή. Μπορεί να μην είναι ο πρώτος ούτε ο τελευταίος αθλητής που παθαίνει ρήξη χιαστού, αλλά παρόλα αυτά η αγάπη που του τρέφει ο κόσμος του πειραϊκού συλλόγου αποδείχθηκε για ακόμα μία φορά. Τα μηνύματα συμπαράστασης μέσα από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης δεν άργησαν να κάνουν την εμφάνιση τους αποδεικνύοντας περίτρανα τον ηγετικό ρόλο που έχει ο Φορτούνης στην ομάδα.

Η συγκίνηση του Φορτούνη αποδεικνύει το δέσιμο του με τον Ολυμπιακό

Τίποτα από όλα αυτά όμως δεν μπορεί να συγκριθεί με τη στιγμή που σημειώθηκε στη φιλική αναμέτρηση με τη Νότιγχαμ Φόρεστ, στο «Γ. Καραϊσκάκης» λίγο πριν οι «ερυθρόλευκοι» φορέσουν τη νέα τους φανέλα και δώσουν την πρώτη τους φετινή παράσταση μπροστά στον ανυπόμονο για δράση κόσμο του Θρύλου. Συγκεκριμένα οι «ερυθρόλευκοι» θέλοντας να ντοπάρουν ψυχολογικά τον Έλληνα άσο πρόβαλαν στα μάτριξ του γηπέδου βίντεο αφιερωμένο στον άτυχο ποδοσφαιριστή.

Τα περαστικά των συμπαικτών του αλλά και του Βασίλη Σπανούλη, σε συνδυασμό με την αποθέωση που γνώρισε από τους φίλους της ομάδας, «λύγισαν» τον αρχηγό των Πειραιωτών ο οποίος δεν μπόρεσε να συγκρατήσει τα δάκρυα του.

Όσους ποδοσφαιρικούς αγώνες έχουμε παρακολουθήσει, όσα συναισθήματα άλλες φορές καλά και άλλες φορές κακά μας έχει χαρίσει η στρογγυλή θεά, τίποτα δεν μπορεί να συγκριθεί με μία τέτοια στιγμή.

Η αγάπη του Φορτούνη με τον Ολυμπιακό έμελλε να αποτυπωθεί εκτός αγώνα και έπειτα από μία μεγάλη ατυχία που χτύπησε την πόρτα του ταλαντούχου ποδοσφαιριστή. Μπορεί να μη γνώρισε την αποθέωση επειδή έβαλε κάποιο κρίσιμο γκολ όπως αυτό κόντρα στη Μίλαν στο ιστορικό 3-1 ή σε κάποιο ντέρμπι, παρόλα αυτά αποθεώθηκε για τα συναισθήματα που τρέφει για τον δαφνοστέφανο, με τον οποίο έχει γευτεί αρκετές χαρές.

Σίγουρα η μέχρι τώρα διαδρομή του στον Ολυμπιακό δεν ήταν στρωμένη με ροδοπέταλα μιας και έχει δεχτεί κατά καιρούς σκληρή κριτική, αλλά αυτό δεν αναιρεί το γεγονός πως έχει συμβάλει τα μέγιστα για να προσθέσουν και άλλους τίτλους οι «ερυθρόλευκοι» στην ένδοξη ιστορία τους.