Αυτός είναι κι αυτά κάνει - Ο Νταμπό που απασχολεί τον Ολυμπιακό (vid)

Δείτε τις καλύτερες στιγμές του την τελευταίας τριετία.

Αυτός είναι κι αυτά κάνει - Ο Νταμπό που απασχολεί τον Ολυμπιακό (vid)

Είναι το νέο όνομα προστέθηκε στη λίστα του Ολυμπιακού και αυτή τη φορά το σενάριο προέρχεται από την Ιταλία.

Πρόκειται για τον 27χρονο άσο της Φιορεντίνα, Μπριάν Νταμπό. Παίζει ως αμυντικός χαφ, αλλά και ως δεξιός μπακ. Ο Ντιαμπό που κατάγεται από τη Μπουρκίνα Φάσο είναι κάτοχος γαλλικού διαβατηρίου κάτι που σημαίνει ότι δεν πιάνει και θέση ξένου.

Ο Μπριάν Μπουλαμπέ Κέβιον Νταμπό είναι γεννημένος στις 18 Φεβρουαρίου 1992 στη Μασσαλία και κατάγεται από τη Μπουρκίνα Φάσο, στην οποία γεννήθηκε ο πατέρας του. Η μητέρα του είναι από τη Μαλαισία. Αγωνίζεται ως αμυντικός μέσος.

Έκανε το ντεμπούτο του ως επαγγελματίας με τη Μονπελιέ στις 16 Μαΐου 2010 στη νίκη με 3-1 επί της Παρί Σεν Ζερμέν. Είχε μπει ως αλλαγή στο 84ο λεπτό ενώ για πρώτη φορά στην αρχική ενδεκάδα συμπεριλήφθηκε σε αγώνα με τη Μπαστιά

Στις 28 Ιανουαρίου 2014, υπέγραψε στη Μπλάκμπερν, στην οποία δόθηκε και τον Ιούνιο του 2016 υπέγραψε για τέσσερα χρόνια στη Σεντ Ετιέν, απ' όπου τον πήρε το 2018 η Φιορεντίνα. Την περασμένη σεζόν ο Νταμπό είχε κάνει 23 συμμετοχές με τη Φιορεντίνα και είχε σημειώσει ένα γκολ, ενώ είχε και δύο ασίστ. Τις περισσότερες συμμετοχές του, πάντως τις είχε κάνει ως αλλαγή

Δείτε το βίντεο με την τελευταία τριετία του:


Έπαιξε μόλις μια φορά σε φιλικό αγώνα με την Εθνική Γαλλίας το 2013 και το 2016 τον διεκδίκησαν Μπουρκίνα Φάσο και Μάλι. Έκανε το ντεμπούτο του για τη Μπουρκίνα Φάσο στις 28 Μαρτίου 2018.