Ο Παναθηναϊκός πήρε οξυγόνο με Μουνιέ και Ινσούα (vid)

Ο Παναθηναϊκός ξέχασε για λίγο τα οικονομικά του προβλήματα και με όμορφα γκολ των Μουνιέ και Ινσούα νίκησε με 2-0 τη Λαμία, παίρνοντας βαθιά ανάσα για τη δύσκολη συνέχεια.

Ο Παναθηναϊκός πήρε οξυγόνο με Μουνιέ και Ινσούα (vid)

Ο Αντονί Μουνιέ, που είχε σκοράρει εναντίον της Λαμίας και στο Κύπελλο, έλυσε τον γόρδιο δεσμό στο 48΄ και ύστερα αφιέρωσε το γκολ στους φυσικοθεραπευτές που τον φρόντισαν όσο διάστημα ήταν τραυματίας.

Ήταν ένα όμορφο γκολ αλλά όχι τόσο όσο του Ινσούα που ακολούθησε (64΄). Ο Αργεντινός ντρίμπλαρε σαν μπασκετμπολίστας και σούταρε με το αριστερό, αφήνοντας ξερό τον τερματοφύλακα.

Ο Παναθηναϊκός δεν ήταν καλός στο α΄ ημίχρονο. Παρότι ξεκίνησε ορμητικά και είχε την ευκαιρία να ανοίξει το σκορ στο 11' με σουτ του Κάτσε (μπλόκαρε ο Μελίσσας), προοδευτικά έπεσε και η Λαμία πήρε ανάσες. Η άμυνά της κράτησε μακριά από την περιοχή τους πράσινους που κατέφυγαν σε μακρινά σουτ για να απειλήσουν. Ένα του Κάτσε στο 19΄ δεν βρήκε στόχο ενώ ένα άλλο του Λουντ στο 25΄ έφυγε πολύ άουτ.

Με τον Δώνη να έχει πέσει στις συμπληγάδες των Μπεν Τζεμιά και Αναστασιάδη, ο Μελίσσας δεν απειλήθηκε ξανά στα πρώτα 45 λεπτά παρά μόνο μια φορά, στο 27΄ όταν ο φορ του Παναθηναϊκού κέρδισε την κεφαλιά αλλά έστειλε τη μπάλα άουτ.

Η Λαμία, από την πλευρά της, φάνηκε ενοχλητική για τον Βλαχοδήμο, μόνο από στατικές φάσεις που εκτελούσε ο Πίτι κι από ένα λάθος του Αυλωνίτη που δεν αξιοποίησε ο Φράγκου (36΄).

Οι πράσινοι ευτύχησαν να σκοράρουν στην πρώτη καλή προσπάθειά τους στο β΄ ημίχρονο με τον Μουνιέ στο 48΄ και έδιωξαν το άγχος. Χαλάρωσε και η κερκίδα και άρχισε να αποθεώνει τον Ουζουνίδη. Ο Μπάμπης Τενές αντικατέστησε τον Όμο με τον Κουτρουμάνο στο 54΄ κι ένα λεπτό αργότερα τον Μπούτνικ με τον Άστσεσιτς. Οι αλλαγές του όμως δεν άλλαξαν κάτι.

Ο Παναθηναϊκός είχε πάρει φόρα. Δυο φορές ο Άλτμαν, στο 56΄ με πλασέ και στο 63΄ με φάουλ έχασε την ευκαιρία να σφραγίσει τη νίκη. Και τις δυο φορές ο Μελίσσας ενήργησε με ψυχραιμία. Δεν μπόρεσε, όμως, να κάνει τίποτα στο 65΄ ύστερα από το φαλτσαριστό σουτ του Ινσούα (2-0). Τα υπόλοιπα λεπτά ως το φινάλε κύλησαν χωρίς κάποια αξιόλογη φάση…

Ο ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΝΙΚΗΣΕ ΓΙΑΤΙ… είχε τον Μουνιέ και τον Ινσούα σε πολύ καλή μέρα. Ο Γάλλος με την άψογη τεχνική του ταλαιπώρησε τους αμυντικούς της Λαμίας και σημείωσε ένα όμορφο γκολ. Ο Αργεντινός πλάγιος μπακ, όχι μόνο βοήθησε επιθετικά με τις προωθήσεις του αλλά και έβαλε υποψηφιότητα για το καλύτερο γκολ της αγωνιστικής.

Η ΛΑΜΙΑ ΕΧΑΣΕ ΓΙΑΤΙ… η άμυνά της δεν άντεξε στην πίεση που άσκησε ο Παναθηναϊκός στο ξεκίνημα του β΄ ημιχρόνου. Και με δεδομένο ότι επιθετικά ήταν εντελώς ακίνδυνη δεν υπήρχε περίπτωση να φέρει στα ίσα το ματς από τη στιγμή που δέχτηκε το γκολ.

Η ΔΙΑΙΤΗΣΙΑ: Δεν είχε δύσκολη φάση ο Καραντώνης. Σωστά έδειξε τις κίτρινες κάρτες.

Μικρογραφία

ΓΗΠΕΔΟ: Απόστολος Νικολαΐδης
ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ-ΛΑΜΙΑ 2-0
ΓΚΟΛ: Μουνιέ 48΄, Ινσούα 64΄
ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Καραντώνης (Ημαθίας)
ΚΑΡΤΕΣ: Παντελιάδης, Οικονόμου

ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ:
ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Ουζουνίδης): Βλαχοδήμος, Γιόχανσον, Αυλωνίτης, Οικονόμου, Ινσούα, Τζανδάρης, Κάτσε (80΄ Κάτσε), Λουντ, Μουνιέ (74΄ Χατζηγιοβάνης), Άλτμαν (89΄ Μπουζούκης), Δώνης

ΛΑΜΙΑ (Τεννές): Μελισσάς, Βασιλαντωνόπουλος, Όμο (53΄ Κουτρουμάνος), Παντελιάδης, Φράγκος (79΄ Καραγιάννης), Αναστασιάδης, Μπούτνικ (54΄ Άστσεσιτς), Σελίμ, Μπλάζιτς, Ασίγκμπα, Πίτι

Δείτε τα στιγμιότυπα από το ματς εδώ