Ο Μεριά, η Εθνική και ο Ολυμπιακός

Σούπερ διακρίσεις έχει ο διεθνής Γιασίν Μεριά αλλά υπάρχει κάτι πολύ σημαντικό σε σχέση με τον Ολυμπιακό. Και κρίσιμο για την εποχή...

Ο Μεριά, η Εθνική και ο Ολυμπιακός

Η ολοκλήρωση των υποχρεώσεων του Μεριά στο Κύπελλο Εθνών Αφρικής με τη συμμετοχή του στον μικρό τελικό της διοργάνωσης και την επιστροφή του όσο πιο άμεσα γίνεται στην Ελλάδα για να ενσωματωθεί στις υποχρεώσεις του με τον Ολυμπιακό, μπορεί να σημαίνει και πολλά, μπορεί και όχι.

Γιατί το λέω αυτό; Διότι όταν επιστρέφει ο σκληροτράχηλος στόπερ από τις υποχρεώσεις του με την Εθνική Τυνησίας μοιάζει να είναι εντελώς αποπροσανατολισμένος.

Κι αυτό φαίνεται στα αμέσως επόμενα ματς που δίνει με τη φανέλα του συλλόγου του. Είχε συμβεί κάτι παρόμοιο το περασμένο φθινόπωρο όταν έκανε ένα από τα χειρότερα παιχνίδια του στον Ολυμπιακό, στην ήττα από τον ΟΦΗ στην Κρήτη. Κι ήταν αμέσως μετά την επιστροφή του από τις διεθνείς υποχρεώσεις του.

Ο Μεριά έχει κάνει σπουδαία ματς σε αυτό το Κόπα Άφρικα, έχει μπει στις κορυφαίες ενδεκάδες όλων των φάσεων και έχει κεντρίσει το ενδιαφέρον πολλών ομάδων από το εξωτερικό. Αυτό είναι αναμενόμενο, όχι όμως και τόσο αναμενόμενο να μεταδίδονται σενάρια από την πατρίδα του ότι «δεν είναι σίγουρο αν θα συνεχίσει στον Ολυμπιακό διότι μετά το τουρνουά θα εξετάσει προτάσεις από την Γαλλία ή την Ισπανία».

Ο Ολυμπιακός τον χρειάζεται τον καλό και συγκεντρωμένο Μεριά αυτό το καλοκαίρι για τις μεγάλες μάχες που έχει μπροστά του ώστε να μπορέσει να μπει στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ. Εάν ο παίκτης είναι εξουθενωμένος από τα σερί παιχνίδια του στο Κόπα Άφρικα ή έχει το νου του σε «Σειρήνες» από άλλα - μεγαλύτερα του ελληνικού - πρωταθλήματα, καλύτερα να παίξει κάποιος άλλος δίπλα στον Σεμέδο.

Αν όμως επιστρέψει με τη σκέψη στο Τσάμπιονς Λιγκ με τον Ολυμπιακό και με την προοπτική να βοηθήσει πραγματικά το σύλλογό του, όπως έκανε σε αρκετά παιχνίδια της περσινής σεζόν, τότε μπορεί όντως να κάνει ένα εξαιρετικό δίδυμο με τον Πορτογάλο.

Ας δούμε. Προς το παρόν, ο Αβραάμ των φιλικών είναι σούπερ...