Ο «μάγος» Βαλμπουενά και ο ρεαλιστής Μασούρας

Ο Ματιέ Βαλμπουενά έκανε πάρτι στο ματς του Ολυμπιακού με τη Νότιγχαμ Φόρεστ, αλλά ο Γιώργος Μασούρας κράτησε χαμηλά τη μπάλα.

Ο «μάγος» Βαλμπουενά και ο ρεαλιστής Μασούρας

Η αυλαία των φιλικών αγώνων και των δοκιμών έπεσε. Ο Ολυμπιακός ολοκλήρωσε επί της ουσίας την προετοιμασία του και από εδώ και στο εξής μπαίνει σε ρυθμό επίσημου αγώνα. Λιγότερο από μία εβδομάδα έχει μείνει για το πρώτο επίσημο παιχνίδι της σεζόν με τη Βικτόρια Πλζεν στην Τσεχία.

Από την αναμέτρηση με τη Νότιγχαμ Φόρεστ οι Πειραιώτες έχουν πολλά καλά στοιχεία να κρατήσουν ενόψει των αγώνων τους με τους Τσέχους. Το θέμα των ημερών ήταν ο αντί-Φορτούνης και αν ο Ματιέ Βαλμπουενά θα ανταποκριθεί σε αυτό το ρόλο. Τουλάχιστον αστείο είναι να συζητάμε ή να αμφιβάλλουμε γι' αυτόν τον παίκτη. Το γράφαμε από την Πολωνία ότι όταν παίξει στο Καραϊσκάκη ο κόσμος θα τον λατρέψει κι έτσι έγινε.

Για σεμινάριο

Τα χτυπήματα του στις στατικές φάσεις είναι για σεμινάριο. Όπου πρέπει να πάει η μπάλα τη στέλνει. Τρία γκολ από τρία δικά του κόρνερ και προσθέστε σε αυτά και το γκολ του Σεμέδο με το Αμβούργο, πάλι από δικό του κόρνερ. Ένας ποδοσφαιριστής που κινείται συνεχώς και έχει τρομερή ποιότητα να φτιάξει παιχνίδι και να εκτελέσει. Ο Μαρτίνς τα ήξερε, αλλά πλέον πείστηκαν και οι τελευταίοι δύσπιστοι ότι ο Βαλμπουενά είναι μία άλλη κλάση, μία άλλη πάστα ποδοσφαιριστή που τον βλέπεις να "σκοτώνεται" στο γήπεδο και δεν θέλει να χάνει ούτε μπαλιά, όχι ματς.

Για πρώτη φορά έπαιξε μαζί με τον Ποντένσε στην ενδεκάδα και κατάλαβαν πολύ καλά όλοι ότι με αυτούς τους δύο μέσα το πρόβλημα για την αντίπαλη άμυνα γίνεται τεράστιο. Ο Πορτογάλος όταν ανεβάσει κι άλλο στροφές η επίθεση του Ολυμπιακού θα κάνει ό,τι θέλει στο γήπεδο.

Τα θετικά

Σε γενικές γραμμές ο Ολυμπιακός είχε πάρα πολλά θετικά από την αναμέτρηση με τη Νότιγχαμ Φόρεστ. Έδειξε να είναι σε καλό βαθμό ετοιμότητας ενόψει των αγώνων με τη Βικτόρια Πλζεν, αλλά τόσο ο Μαρτίνς όσο και οι παίκτες του κρατούν χαμηλά τη μπάλα. Ο Μασούρας μετά το ματς τόνισε πως "δεν πετάμε στα σύννεφα". Δεν το είπε τυχαία ο Έλληνας ακραίος επιθετικός, ο οποίος είναι πολύ προσγειωμένος και ως χαρακτήρας. Ξέρει πολύ καλά πως άλλο τα επίσημα ματς κι άλλο το φιλικό.

Ο Μασούρας είδε από την άλλη ότι η Νότιγχαμ ήταν σαν να τα έχασε στο Καραϊσκάκη και να παραδόθηκε στον Ολυμπιακό από το πρώτο λεπτό. Γνωρίζει πως η Πλζεν στην Τσεχία δεν θα κάνει τόσα λάθη και πως πρόκειται για ένα ματς προκριματικής φάσης που ο αντίπαλος θα καταθέσει και τη ψυχή του στο γήπεδο. Επίσης η Βικτόρια δεν είναι τόσο απλή ιστορία όπως θέλουν να την παρουσιάζουν και ο Μασούρας έκανε την καλύτερη δήλωση μετά από ένα παιχνίδι που σκόρπισε ενθουσιασμό στον κόσμο και ο Ολυμπιακός στη μεγαλύτερη του διάρκεια έπαιξε ωραίο ποδόσφαιρο.