Επίσημο: Στην Ξάνθη ο Λεάντρο Σόσα

Επίσημη μορφή πήρε η μεταγραφή του Λεάντρο Σόσα στην Ξάνθη, καθώς οι Ακρίτες ανακοίνωσαν την απόκτηση του Ουρουγουανού αμυντικού. 

Επίσημο: Στην Ξάνθη ο Λεάντρο Σόσα

Την απόκτηση του Λεάντρο Σόσα ανακοίνωσε και με τη «βούλα» η Ξάνθη. Ο 28χρονος Ουρουγουανός που μέχρι πρότινος αγωνιζόταν στην Ντανούμπιο, ομάδα της πατρίδας του, πέρασε από τα απαραίτητα ιατρικά τεστ και εν συνεχεία ανακοινώθηκε από την Ακριτική ομάδα.

Αναλυτικά όσα αναφέρει η ανακοίνωση των Θρακιωτών: «Ο Α.Ο. ΞΑΝΘΗ Π.Α.Ε. ανακοινώνει την απόκτηση του επαγγελματία ποδοσφαιριστή Leandro Sosa.

Γεννημένος στο Montevideo στις 18 Μαρτίου το 1991, ο Σόσα ξεκίνησε την καριέρα του στις Ακαδημίες της Danubio και δεν άργησε να αποτελέσει βασικό στέλεχός της. Ο 28χρονος αριστερός μπακ έφτασε μέχρι την κορυφή με την ομάδα της Ουρουγουάης κατακτώντας τη σαιζόν 2013-14 το πρωτάθλημα της χώρας του.

Συνολικά έχει φορέσει 105 φορές τη φανέλα της και έχει πετύχει 7 γκολ, ενώ τη σαιζόν 2016-17 βρέθηκε στην Αργεντινή για χάρη της Αλντοσβίλι (25 συμμετοχές, 1 γκολ). Ένας νέος κύκλος ανοίγει για το πρόσφατο μεταγραφικό απόκτημα της ομάδας μας που για πρώτη φορά θα αγωνιστεί σε άλλη ήπειρο! Leandro Sosa καλώς ήρθες στην Ξάνθη!».