Ποιος είναι ο Κωνσταντίνος Τζολάκης, οι οικονομικές επιστήμες, η Μίλαν και ο Ολυμπιακός

Ποιος είναι ο μικρός Κωνσταντίνος Τζολάκης  που έκλεψε καρδιές στο φιλικό με το Αμβούργο και έχει κερδίσει τον Πέδρο Μαρτίνς, οι πανελλήνιες και ο… έρωτας με τα οικονομικά!

Ποιος είναι ο Κωνσταντίνος Τζολάκης, οι οικονομικές επιστήμες, η Μίλαν και ο Ολυμπιακός

Η θέση του τερματοφύλακα δεν είναι απλή υπόθεση. Είναι μοναχική θέση, πορεύεσαι ξεχωριστά από την υπόλοιπη ομάδα. Και στην προετοιμασία οι πορτιέρε μόνοι τους κάνουν, σε μία γωνία και αν γίνει δίτερμα ή μία άσκηση που τους έχει ανάγκη ο προπονητής του φωνάζει. Όσο μοναχική είναι η θέση τους, άλλο τόσο προβολή παίρνει όταν θα κάνουν κάτι κακό ή κάτι πολύ καλό.

Oλυμπιακός - Αμβούργο: Το πέναλτι που απέκρουσε ο Τζολάκης (vid)

Έτσι είναι η ζωής τους, περίεργη και έτσι πορεύονται. Γι’ αυτό για να μπορέσει ένας τερματοφύλακας να σταθεί στα δοκάρια μίας μεγάλης ομάδας θα πρέπει να έχει προσωπικότητα, να έχει καρδιά και ψυχή. Δεν είναι εύκολο και πολλές φορές δεν αρκεί και μόνο το ταλέντο.

Το απόγευμα της Τετάρτης, στο φιλικό με το Αμβούργο συστήθηκε στο κοινό του Ολυμπιακού ο Κωνσταντίνος Τζολάκης. Ένα παιδί που ήταν από την πρώτη ημέρα της προετοιμασίας με την ομάδα του Πειραιά. Συχνά πυκνά στο ΦΩΣ είχαμε γράψει από την Πολωνία ότι ο μικρός ξεχωρίζει και ότι κάνει καλή προετοιμασία. Φρόντισε όχι να μας επιβεβαιώσει, γιατί δεν κυνηγάμε τα παράσημα, αλλά να το δείξει σε όλο το κοινό.

Αλήθεια έχει αντιληφθεί κανείς τι έχει πετύχει αυτό το παιδί; Πριν φύγει για την Πολωνία είχε εξετάσεις στο σχολείο του για να περάσει στην τρίτη λυκείου. Δεν πήγε διακοπές, όπως έκαναν τα παιδιά της ηλικίας του. Και για όσους δεν το έχουν βάλει καλά στο μυαλό τους ο Τζολάκης γεννήθηκε στις 8 Νοεμβρίου 2002, δηλαδή είναι 16,5 ετών. Τελείωσε το σχολείο του και πήρε τα βουνά της Πολωνίας και της Αυστρίας για να δουλέψει με τον Ολυμπιακό, να κυνηγήσει το όνειρο του. Την ίδια ώρα που οι συνομήλικοι του κάνουν βουτιές, εκείνος έχυνε κιλά ιδρώτα σε Πολωνία και Αυστρία.

Πρόκειται για ένα πολύ συνειδητοποιημένο παιδί που έχει βάλει και ψηλά τον πήχη στη ζωή του. Το ποδόσφαιρο είναι η μία του αγάπη, το ένα του όνειρο. Το άλλο είναι οι οικονομικές επιστήμες. Το επόμενο καλοκαίρι ο μεγάλος του στόχος είναι να περάσει στο οικονομικό πανεπιστήμιο. Έχει λατρεία με τις οικονομικές επιστήμες και η χρονιά που έρχεται είναι πολύ σημαντική για τον νεαρό τερματοφύλακα.

Το όνομα του Τζολάκη μπορεί τώρα να γίνει γνωστό στο ευρύ κοινό, όμως, είναι ένα πρότζεκτ που απασχολεί τους ανθρώπους του ποδοσφαίρου την τελευταία διετία. Συγκεκριμένα όταν ο Ολυμπιακός κινούνταν να τον πάρει από τον Πλατανιά ήταν έντονη η φημολογία πως η Μίλαν ετοιμαζόταν να κάνει δικό της τον Χανιώτη τερματοφύλακα. Τον είχε στα υπόψη της η ιταλική ομάδα, ενώ στο… κόλπο ήταν και ο Παναθηναϊκός, αλλά ο Ολυμπιακός ήταν αυτός που κατάφερε και τον έκανε δικό του. Ο μικρός έχει κληθεί στην Εθνική Παίδων με την οποία έχει κάνει δύο συμμετοχές σε διεθνή φιλικά.

Σε Πολωνία και Αυστρία δικαίωσε όλους όσοι τον πίστευαν, αλλά πολύ περισσότερο κατάφερε να κλέψει την καρδιά του Πέδρο Μαρτίνς. Ο Πορτογάλος έχει πάθει πλάκα με τον πιτσιρικά, ο οποίος είναι τρομερά ώριμος κι έχοντας βάλει πολύ ψηλά τον πήχη στη ζωή του.