ΕΡΤ, ΠΑΟΚ, ΑΕΚ, ΟΦΗ: Όλο το παρασκήνιο - Η νέα πρόταση στον Ιβάν και το Open

Οι πρώτες σκέψεις στην κυβέρνηση, τι πιστεύουν στην Κρήτη και τι γίνεται με τους «κιτρινόμαυρους».

ΕΡΤ, ΠΑΟΚ, ΑΕΚ, ΟΦΗ: Όλο το παρασκήνιο - Η νέα πρόταση στον Ιβάν και το Open

Ο ανοιχτός λογαριασμός που έμεινε από την περασμένη εβδομάδα και ουσιαστικά άφησε η απερχόμενη κυβέρνηση στη νέα, είναι από τα πρώτα θέματα που θα απασχολήσουν τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη και τους συνεργάτες. Ο λόγος για το σχέδιο να περάσουν στην ΕΡΤ τα τηλεοπτικά δικαιώματα ΠΑΟΚ, ΑΕΚ και ΟΦΗ.

Μάλιστα, οι πρώτες σκέψεις και συζητήσεις για το συγκεκριμένο θέμα έχουν γίνει ήδη και σύντομα αναμένονται και οι πρώτες κινήσεις. Προφανώς, αφού προηγουμένως γίνουν οι όποιες διοικητικές αλλαγές στην ΕΡΤ.

Παραιτήθηκε ο επικεφαλής του ΑΠΕ και ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΕΡΤ

Κάθε ομάδα αποτελεί ξεχωριστεί περίπτωση. Για τον ΠΑΟΚ εξετάζονται δύο διαφορετικές οδοί. Η μια τάση που υπάρχει είναι η νέα κυβέρνηση και η νέα διοίκηση της ΕΡΤ να μην του κλείσουν την πόρτα. Να πάνε δηλαδή σε μια νέα πρόταση προς την ομάδα της Θεσσαλονίκης, μειωμένη τουλάχιστον κατά 30% σε σχέση με αυτή που ενδεχομένως του είχε γίνει. Υπάρχει όμως και η άλλη... τάση που υποστηρίζει ότι δεν πρέπει να γίνει καμία απολύτως πρόταση. Ο λόγος είναι συγκεκριμένος.

ΑΕΚ, ΠΑΟΚ στην ΕΡΤ ή μήπως όχι; - Ο άνετος Μελισσανίδης και ο Ιβάν που μπορεί να μένει χωρίς στέγη

Πηγές αναφέρουν ότι η πρόταση που θα γίνει δεν θα γίνει δεκτή -ούτως ή άλλως- από την πλευρά του Ιβάν Σαββίδη. Υπάρχει η εκτίμηση ότι ο τελευταίος θα προτιμήσει να βγει και πάλι στην αγορά. Επίσης, ουδείς μπορεί να αποκλείσει το ενδεχόμενο να αγοράσει ο ίδιος ο Ιβάν Σαββίδης τα τηλεοπτικά δικαιώματα για λογαριασμό του δικού του καναλιού, δηλαδή του Open. Γι' αυτό κάποιοι πιέζουνβ έτσι ώστε να μην γίνει καμία απολύτως πρόταση στον ΠΑΟΚ.

Για την ΑΕΚ, η εκτίμηση που υπάρχει είναι ότι δεν θα τεθεί κανένα θέμα. Δεν θα γίνει δηλαδή πρόταση και τους αγώνες θα δείξει η NOVA καθώς υπάρχει και σχετικό συμβόλαιο.

Κούγιας: «Μηνύσεις αν πάρει 2,5 εκ. ευρώ από την ΕΡΤ ο ΟΦΗ που σώθηκε με Κομίνη ως νέα Μπαρτσελόνα»

Όσον αφορά τον ΟΦΗ, οι Κρητικοί πιστεύουν ότι τελικά, τους αγώνες τους θα δείξει η ΕΡΤ. Λογικά όχι με τα 2,5 εκατομμύρια ευρώ που κυκλοφόρησαν ως πρόταση την περασμένη εβδομάδα. Θεωρούν ότι θα τους γίνει μια νέα πρόταση, χαμηλότερη από την τελευταία αλλά κατά πολύ υψηλότερη από την περυσινή.