Γιατί ο Μαρτίνς έβαλε… γκάζια στους παίκτες του

Τι ήθελε να πει ο Πορτογάλος με τις δηλώσεις του στη Nova και γιατί επέλεξε να τις κάνει μετά από μία νίκη με 5-0.

Γιατί ο Μαρτίνς έβαλε… γκάζια στους παίκτες του

Τα φιλικά στην Πολωνία τελείωσαν για τον Ολυμπιακό που από το Σάββατο η βάση του θα είναι στην Αυστρία σε γνώριμα λημέρια, εκεί που κάθε καλοκαίρι βάζει τις βάσεις του. Το τελευταίο φιλικό με το οποίο αποχαιρετάει την Πολωνία η ομάδα του Πειραιά ήταν χορταστικό με πέντε γκολ, ένα δοκάρι και καλό ποδόσφαιρο για 60 λεπτά.

«Καρφιά» Μαρτίνς για την εικόνα στο τελευταίο μισάωρο!

Γι' αυτά τα 60 λεπτά έχει πολλά να πει κανείς και από τη στιγμή που υπήρχαν και πολλά νέα πρόσωπα στο γήπεδο. Ποδοσφαιριστές που κέρδισαν τις εντυπώσεις και έβαλαν σε ευχάριστες σκέψεις τον Πέδρο Μαρτίνς. Το θέμα όμως είναι τα τριάντα λεπτά, εκεί που μπήκαν αλλαγή οι βασικοί του ματς με τη Λέγκια Γκντανσκ.

Σε αυτό το διάστημα του αγώνα στάθηκε και ο Πέδρο Μαρτίνς στις δηλώσεις που έκανε μετά το τέλος του αγώνα στη Nova. Ο Πορτογάλος δύο φορές είπε πως «παίκτες που πέρσι έκαναν πολύ καλά πράγματα δεν είχαν καλή εικόνα». Μάλιστα ζήτησε να είναι προσεκτικοί για τη συνέχεια και επί της ουσίας τους χτύπησε το καμπανάκι. Το γεγονός πως αυτές τις δηλώσεις επέλεξε να τις κάνει μετά το τέλος ενός αγώνα που ο Ολυμπιακός έβαλε πέντε γκολ δεν είναι τυχαίο.

Ο Πέδρο Μαρτίνς μας έχει δείξει και στη διάρκεια της περσινής σεζόν ότι είναι άνθρωπος που δεν αφήνει τίποτα στην τύχη του. Εκείνο που θέλει είναι οι παίκτες του να είναι στην τσίτα. Από το παιχνίδι με τη Λέγκια Γκντανσκ τα είχε μαζεμένα ο προπονητής του Ολυμπιακού, αλλά θεώρησε πιο σωστό να βάλει τα… γκάζια μετά από μία νίκη της ομάδας του.

Στον κόουτς δεν του αρέσει να βλέπει παίκτες που δεν έχουν ενέργεια και ένταση στο παιχνίδι τους. Ακόμα κι αν βρισκόμαστε στην περίοδο της προετοιμασίας θέλει οι ποδοσφαιριστές του να είναι στην… τσίτα. Τα ματς με την Πλζεν πλησιάζουν άλλωστε και ξέρει πως αν κάποιοι είναι χαλαροί δεν θα καταφέρουν ξαφνικά να… τσιτώσουν. Έτσι φροντίζει να τους βάλει στην… πρίζα με αυτές τις δηλώσεις και να τους στείλει παράλληλα το μήνυμα πως κανείς δεν μπορεί να εφησυχάζει και να θεωρεί δεδομένη τη θέση του στην ενδεκάδα. Η δήλωση του στη Nova είναι ίσως ό,τι πιο σημαντικό έχει κάνει στην προετοιμασία ο προπονητής του Ολυμπιακού.