ΠΑΝΤΟΥ...ρμισάι!

Σαν έτοιμος από καιρό για τον Ολυμπιακό δείχνει ο διεθνής φορ. Εκτός από το πρώτο του γκολ με την ερυθρόλευκη φανέλα, έκανε πολλά ακόμη κόντρα στην Χάποελ. Και υπόσχεται πολύ περισσότερα.

ΠΑΝΤΟΥ...ρμισάι!

Για να μην μπερδευόμαστε. Ο Ολυμπιακός χρειάζεται και ψάχνει βασικό σέντερ φορ. Πάμε παρακάτω. Ο Φιορίν Ντουρμισάι έχει δείξει με την παρουσία του στα δύο πρώτα φιλικά της ομάδας ότι είναι ένας επιθετικός με μεγάλη προοπτική. Κι ότι ο Ολυμπιακός μπορεί να ποντάρει σε αυτόν όχι μόνο για το μέλλον, αλλά και για το παρόν. Κι ότι για το τωρινό ρόστερ, δείχνει όχι μόνο ότι έχει θέση, όχι μόνο ότι κάνει για συμπληρωματικός στράικερ, αλλά ότι αξίζει τις ευκαιρίες του και το χρόνο συμμετοχής στην ομάδα κι όταν θα έρθουν τα επίσημα.

Εναντίον της Χάποελ ο Ντουρμισάι σκόραρε για πρώτη φορά με τη φανέλα του Ολυμπιακού, με ένα... «σεντερφορίσιο» γκολ. Συμμετοχή στην επίθεση, καλή θέση μέσα στην περιοχή και ιδανική εκτέλεση με το κεφάλι έπειτα από την έξοχη ενέργεια και σέντρα του Ποντένσε. Δεν ήταν, όμως, μόνον αυτό το θετικό στοιχείο της παρουσίας του. Παίζοντας για δεύτερη στη σειρά μέρα (και έχοντας πάρει τα εύσημα από τον προπονητή της Πογκόν την αμέσως προηγούμενη), έδειξε ότι είναι πολύ «φρέσκος», γεμάτος δυνάμεις και διάθεση, αλλά και πανέτοιμος να ακολουθήσει το τακτικό κομμάτι σε όλες του τις λεπτομέρειες. Υπήρχαν στιγμές του ματς που τον έβλεπες...παντού (εξ΄ου και ο τίτλος στο άρθρο μας). Στο ανασταλτικό μέρος είχε μεγάλη συμμετοχή. Όχι μόνο πίεζε πολύ τους αντίπαλους αμυντικούς, αλλά σε επιθέσεις των Ισραηλινών βρισκόταν στο «μισό» της δικής του ομάδας και είτε συμμετείχε στα μαρκαρίσματα είτε έκοβε ο ίδιος.

Το παιδί αυτό έχει δείξει ήδη τα στοιχεία που διαθέτει παρότι είναι 22 μόλις ετών. Έχει παίξει σε 130 ματς Superleague και Football League. Με Καλλιθέα, Λαμία και Πανιώνιο. Στην προηγούμενη σεζόν έβαλε συνολικά 11 γκολ σε πρωτάθλημα και Κύπελλο. Έχει ήδη 35 γκολ στις δύο κατηγορίες. Είναι δυνατός, μαχητικός, ξέρει να παίρνει θέσεις και να παίρνει μέρος έτσι όπως πρέπει στο επιθετικό και στο αμυντικό παιχνίδι της ομάδας του. Έχει φυσικά πολλά να βελτιώσει. Κι έχει έναν καλό προπονητή για να τον κάνει ακόμη καλύτερο.

Κανείς δεν μπορεί να προβλέψει το μέλλον, αλλά εγώ δεν ξεχνάω ποτέ ότι ένας άνθρωπος που εμπιστεύομαι στο ποδόσφαιρο και μου είχε πει όταν πρωτοπήγε ο Φορτούνης στην Εθνική ότι «αυτό το παιδί ξέρει απίστευτη μπάλα και θα κάνει μεγάλα πράγματα», ο ίδιος άνθρωπος πριν από δύο χρόνια μου είπε ότι «ο επόμενος παίκτης που μπορεί να κάνει τη διαφορά στην επίθεση σε όποια ομάδα παίξει και στην Εθνική εάν τον πάρει από την Αλβανία, είναι ο Ντουρμισάι». Στην Εθνική έκανε πρόσφατα ντεμπούτο, στον Ολυμπιακό διάλεξε να αρχίσει την συλλογική καριέρα του σε πολύ υψηλό επίπεδο. Για να δούμε...