To στοιχείο που δείχνει πρωταθλητή Ολυμπιακό το 2020!

Ποιο είναι το σημείο-κλειδί στο ξεκίνημα της φετινής σεζόν που δείχνει ότι ο Ολυμπιακός έχει τον πρώτο λόγο για να κατακτήσει τον τίτλο στη Σούπερ Λίγκα.

To στοιχείο που δείχνει πρωταθλητή Ολυμπιακό το 2020!

Πολλά πράγματα στο ποδόσφαιρο δεν είναι τυχαία και σίγουρα δεν μπορεί κανείς να πει ότι ο προπονητής ενός συλλόγου δεν είναι ένα από τα βασικότερα στοιχεία για την πορεία μιας ομάδας.

Το πρόσφατο παρελθόν στο ελληνικό πρωτάθλημα οδηγεί στο εξής συμπέρασμα: Τη σεζόν 2017-18 η ΑΕΚ είχε προπονητή τον Μανόλο Χιμένεθ, ο οποίος είχε πιάσει δουλειά στην «Ένωση» από τον προηγούμενο χειμώνα στη θέση του Ρασβάν Λουτσέσκου. Η ΑΕΚ με τον Ισπανό να την ξέρει πολύ καλά κατέκτησε τον τίτλο.

Πέρυσι ο Ρασβάν Λουτσέσκου κράτησε για δεύτερη σεζόν τον Ραζβάν Λουτσέσκου, ο οποίος με τα καλά και τα άσχημά του, είχε απόλυτη γνώση της ομάδας και των συνθηκών του πρωταθλήματος και κατάφερε στο τέλος της σεζόν να πανηγυρίσει με την ομάδα του την κατάκτηση του τίτλου. Ο Ολυμπιακός είχε πάρει νέο προπονητή, τον Μαρτίνς, η ΑΕΚ το ίδιο, τον Ουζουνίδη.

Φέτος είναι ο Ολυμπιακός, πλέον η μοναδική ομάδα που διατηρεί αυτό το πολύ σοβαρό πλεονέκτημα έναντι των άλλων διεκδικητών του τίτλου. Ο Πέδρο Μαρτίνς συνεχίζει για δεύτερη στη σειρά σεζόν στην πειραϊκή ομάδα και έχει καταφέρει να την κάνει ομοιογενή και θεαματική στο παιχνίδι της. Κάτι που με τις μεταγραφές που έγιναν και αυτές που έρχονται, μπορεί να βελτιωθεί ακόμη περισσότερο, εννοώ το ποιοτικό κομμάτι του παιχνιδιού των ερυθρόλευκων.

Ο ΠΑΟΚ έπαθε μεγάλη ζημιά με την ξαφνική αποχώρηση του Λουτσέσκου για τα πετροδόλαρα που ήταν πολύ περισσότερα από τα... ρούβλια. Κάπως έτσι την είχε «πατήσει» και ο Ολυμπιακός με τον Μάρκο Σίλβα και έκανα καιρό να συνέλθει, χάνοντας και την Champions League μέχρι να βρει τα πατήματά του και έναν σταθερό κόουτς στο πρόσωπο του Μπέντο. Η ΑΕΚ έχει φέρει νέο τεχνικό από την Πορτογαλία, με τον Καρντόσο να χρειάζεται σίγουρα κι αυτός χρόνο προσαρμογής στο ελληνικό πρωτάθλημα. Δίχως μάλιστα να έχει την άνεση του μπάτζετ που υπάρχει στις άλλες δύο ομάδες.

Η παραμονή του Μαρτίνς, λοιπόν, ίσως αποδειχτεί το στοιχείο που θα ξαναφέρει τον Ολυμπιακό στην κορυφή, ό,τι κι αν συμβεί στην πορεία του πρωταθλήματος και όποια εξυγιαντική «πόρτα» κι αν κληθεί να αντιμετωπίσει πάλι ο πειραϊκός σύλλογος για να φτάσει ξανά εκεί όπου έχει συνηθίσει.