Καταγγελία Ολυμπιακού σε Άρειο Πάγο και ΕΣΡ για ΕΡΤ - ΠΑΟΚ

Οι «ερυθρόλευκοι» με επίσημο έγγραφο ζητούν τη διενέργεια έρευνας για το θέμα των τηλεοπτικών δικαιωμάτων.

Καταγγελία Ολυμπιακού σε Άρειο Πάγο και ΕΣΡ για ΕΡΤ - ΠΑΟΚ

Η ΠΑΕ Ολυμπιακός προχώρησε σε επίσημη καταγγελία δια χειρός του αντιπροέδρου του Δημήτρη Αγραφιώτη σε ΕΣΡ και Άρειο Πάγο με θέμα την ΕΡΤ και τα τηλεοπτικά δικαιώματα του ΠΑΟΚ.

Πολλά τα ρεπορτάζ των τελευταίων ημερών για υπέρογκα ποσά προς τον ΠΑΟΚ για να καλυφθούν τηλεοπτικά οι αγώνες του από την ΕΡΤ, ενώ οι πληροφορίες που έχουν φτάσει στα αφτιά των ανθρώπων των Πειραιωτών αναφέρουν ότι παρατηρείται μία έντονη κινητικότητα ώστε να κλείσει ο ΠΑΟΚ τηλεοπτικά στη Δημόσια Τηλεόραση λίγο πριν από τις εκλογές της 7ης Ιουλίου με ένα ποσό που προκαλεί το κοινό λαϊκό αίσθημα!

Επισήμως λοιπόν η ΠΑΕ ενημέρωσε το ΕΣΡ με επιστολή, την οποία κοινοποίησε και σε μέλη της Κυβέρνησης, τους κ.κ. Νίκο Παππά, Ευκλείδη Τσακαλώτο και Κωνσταντίνο Στρατή.

Ο Ολυμπιακός ουσιαστικά υπενθυμίζει την οικονομική κατάσταση λιτότητας που επικρατεί στην Ελλάδα, τον δημόσιο χαρακτήρα και του σκοπού που επιτελεί η ΕΡΤ, τη δημιουργία συνθηκών που επηρεάζουν κατά τρόπο μη θεμιτό τον ελεύθερο ανταγωνισμό, τη νομοθεσία της Ευρωπαϊκής Ένωσης περί παράνομων κρατικών ενισχύσεων και το γεγονός ότι όλες αυτές οι δαπάνες προέρχονται από τα εισπραττόμενα έσοδα του ανταποδοτικού τέλους ή άλλων πόρων του Ελληνικού Δημοσίου προς όφελος της ΕΡΤ και κυρίως ότι προκαλεί το κοινό αίσθημα δικαίου με την υπέρμετρη επιβάρυνση του μπάτζετ της ΕΡΤ. Για όλα αυτά ο Ολυμπιακός ζήτησε από το ΕΣΡ να ελέγξει κατά πόσο η ΕΡΤ με τις ενέργειές της εκπληρώνει τις υποχρεώσεις δημόσιας υπηρεσίας που της έχουν ανατεθεί και αν τηρούνται οι κανόνες δικαίου της Ε.Ε. για τις κρατικές ενισχύσεις.

Η πειραϊκή ΠΑΕ έκανε επίσημη καταγγελία και στον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου ενημερώνοντάς την για όσα συμβαίνουν στο θέμα των τηλεοπτικών δικαιωμάτων, τονίζοντας μεταξύ άλλων ότι «καθίσταται εξαιρετικά αμφίβολο εάν μέσω των κυοφορούμενων συμφωνιών καλύπτεται ο καταστατικός σκοπός της Ε.Ρ.Τ. Α.Ε. και εξυπηρετείται το Δημόσιο Συμφέρον».

Επίσης, καταγγέλλει ότι η ΕΡΤ ποτέ δεν δημοσιοποίησε το ύψος του κονδυλίου που δαπάνησε για τις επτά «άστεγες» ομάδες του πρωταθλήματος που ολοκληρώθηκε, πώς προέκυψε το ποσό και ποιο ήταν το συνολικό κόστος παραγωγής των αγώνων.

Καταλήγει λοιπόν στην καταγγελία στον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου ότι «παρακαλούμε για τις αμεσες ενέργειές σας προκειμένου για τη διασφάλιση του Δημοσίου Συμφέροντος, την διερεύνηση τέλεσης πιθανών ποινικών αδικημάτων και την αποφυγή της μετατροπής της ΕΡΤ ΑΕ σε μηχανισμό διασπάθισης του Δημοσίου Χρήματος και μεταφοράς κεφαλαίων από το ελληνικό δημόσιο και τους Έλληνες φορολογούμενους προς ιδιωτικές κεφαλαιουχικές εταιρείες με όρους που δεν ανταποκρίνονται σε εμπορικά κριτήρια και παραγνωρίζουν εντελώς τις συνθήκες της αγοράς».