Ο Φορτούνης, ο Δεληκάρης, ο Μαρινάκης: «Τότε, που άρχισαν όλα...»

Ο Κώστας Φορτούνης που υπέγραψε σήμερα (24/6) το νέο του συμβόλαιο ήταν και θα μείνει Ολυμπιακός. Πώς... ασπάστηκε τον Θρύλο...

Ο Φορτούνης, ο Δεληκάρης, ο Μαρινάκης: «Τότε, που άρχισαν όλα...»

Ο Θέμης Σινάνογλου είχε αποκαλύψει στο ΦΩΣ και στο fosonline.gr το πώς ο Κώστας Φορτούνης μυήθηκε στον Ολυμπιακό.

Τα πρώτα του σκιρτήματα, η πρώτη φορά που είδε τους ερυθρόλευκους στο γήπεδο, οι παίκτες που είχε σαν είδωλα, όλα αυτά που σημαδεύουν τη ζωή ενός παιδιού, ο Θέμης τα έκανε ένα όμορφο κείμενο που τότε (1/2/2019) διαβάστηκε απνευστί...

Ας θυμηθούμε ένα απόσπασμα:

Με διηγήσεις για τον Δεληκάρη μεγάλωσε ο Φορτούνης! Με ιστορίες για τον Δεληκάρη έγινε Ολυμπιακός ο Φορτούνης! Με αφίσα του Τζιοβάνι στο δωμάτιό του, αλλά για το παρελθόν τα ακούσματά του ήταν για τον Δεληκάρη. Από τον πατέρα του που το πρώτο ματς στο οποίο είδε από κοντά τον Ολυμπιακό ήταν στα Τρίκαλα τη σεζόν 1971-1972 που πήγε και έπαιξε ο Ολυμπιακός και νίκησε 1-2 με Γιούτσο, Υβ, Δεληκάρη να του παίρνουν τα μυαλά. Και μετά ερχόταν και στο Καραϊσκάκη από την Καλαμπάκα και πάντα έβλεπε τον Ολυμπιακό από κοντά όποτε ερχόταν στα Τρίκαλα και στις γύρω περιοχές.

Η πρώτη φορά όμως που είδε από κοντά τον Ολυμπιακό ήταν τότε, τη σεζόν 1971-1972. Μία σεζόν που πήρε το πρωτάθλημα ο Παναθηναϊκός. Και είχε φτάσει ο Παναθηναϊκός και στο Γουέμπλεϊ τον Ιούνη του 1971, τελικό Κυπέλλου Πρωταθλητριών. Εκείνος όμως είχε τρέλα με τον Ολυμπιακό και με τον Δεληκάρη.

Περισσότερα στο θέμα

Με διηγήσεις για τον Δεληκάρη μεγάλωσε ο Φορτούνης και έγινε Ολυμπιακός!

Ο ίδιος ο Φορτούνης σε συνέντευξη, που είχε παραχωρήσει πριν από τρεις μήνες στα ΝΕΑ, μίλησε για τις κόκκινες καταβολές του και προανήγγειλε αυτό που έγινε σήμερα.

Είχε χαρακτηρίσει τον Ολυμπιακό «δεύτερο σπίτι» του:

«Εγώ πήγα στο Ρέντη. Στις ακαδημίες του Ολυμπιακού. Από τα 12 ως τα 14. Έμενα εκεί, έκανα προπόνηση εκεί, διάβαζα εκεί. Όλα. Λες και κάτι ήθελε να μου πει από τότε, πως δεύτερο σπίτι μου θα γίνει ο Ολυμπιακός. Η ομάδα μου».

Είχε αποκαλύψει γιατί δεν πήγε σε ΠΑΟΚ, ΑΕΚ Παναθηναϊκό:

«Είχα προτάσεις από όλους εκείνες τις ημέρες. Θυμάμαι ότι ο Ζήσης Βρύζας του ΠΑΟΚ μου τηλεφωνούσε καθημερινά. Μου έδιναν το “10” στην πλάτη. Μιλούσα και με τον Γιάννη Αναστασίου που ήταν τότε προπονητής του Παναθηναϊκού, είχα μιλήσει με τον ιδιοκτήτη της ομάδας. Εγώ όμως ήθελα να γυρίσω στον Ολυμπιακό. Στο σπίτι μου. Και ας ήξερα ότι εκεί υπάρχει μία πολύ πιο ισχυρή ομάδα, που μ΄λις είχε πάρει το πρωτάθλημα και είχε φτάσει ως τους “16” του Τσάμπιονς Λιγκ. Καταλάβαινα πως θα έπρεπε να ανταγωνιστώ σπουδαίους παίκτες. Ότι δεν θα ήταν εύκολο. Ήθελα όμως να παίξω στον Ολυμπιακό. Το ονειρευόμουν από μικρό παιδί. Ένιωθα πάντα πως μία μέρα θα γυρίσω. Ή απλά το ήθελα τόσο από τότε που μάζεψα τα πράγμα μου και έφυγα από τον Ρέντη. Με πείραξε πολύ που έφυγα έτσι. Όταν ο μάνατζέρ μου λοιπόν, μου είπε πως τηλεφώνησε ο κύριος Μαρινάκης για τον Ολυμπιακό, τελείωσαν όλα. Ή κατά έναν τρόπο μάλλον άρχισαν όλα».

Τέλος είχε προαναγγείλει το μέλλον του:

«Εδώ. Ολυμπιακός και Εθνική!»

Περισσότερα για το θέμα, διαβάστε ΕΔΩ