Ο Νάτχο στη σκιά του Φορτούνη

Το «αντίο» στον Ισραηλινό άσο που είχε πολύ δύσκολο ανταγωνισμό, παραπονέθηκε μόνο στο τέλος, αλλά έπαιξε και σε 34 ματς που δεν είναι και λίγα...

Ο Νάτχο στη σκιά του Φορτούνη

Την ημέρα που ανακοινώθηκε επισήμως η επέκταση του συμβολαίου του Ολυμπιακού με τον Κώστα Φορτούνη, οριστικοποιήθηκε και το τέλος του Μπίμπαρς Νάτχο που δεν ταξίδεψε με την ομάδα στην Πολωνία για την προετοιμασία. Τυπικά, για να είμαστε ακριβείς, το φινάλε δόθηκε από την Κυριακή με την γνωστοποίηση της αποστολής στην οποία δεν ήταν το όνομά του. Και ουσιαστικά εδώ και καιρό.

Ο Νάτχο υπολογιζόταν ξεκάθαρα από τον Μαρτίνς για τη θέση που έπαιζε ο Φορτούνης και όχι για πιο πίσω στα χαφ. Δεν είχε τα τρεξίματα ο Ισραηλινός για να μπορέσει να κάνει τον box to box μέσο, πολλές φορές είχε ταλαιπωρία για να μπορέσει να επιστρέψει για τα μαρκαρίσματα. Όταν αγωνιζόταν ως «δεκάρι», είτε από την αρχή είτε ως αλλαγή του Φορτούνη, η παρουσία του ήταν καλή. Ίσως όχι πάντα τόσο καλή όσο η ποιότητά του. Διότι δεν μπορεί από κανέναν να αμφισβητηθεί η ποιότητα αυτού του παίκτη. Ο απολογισμός του ενός γκολ (παρότι πολύ σημαντικό, στις καθυστερήσεις με τον Αστέρα το νικητήριο) και των πέντε ασίστ, δεν είναι αντιπροσωπευτικός αυτής της κλάσης. Αλλά μέτρησε σίγουρα και ότι οι περισσότερες συμμετοχές του ήταν ως αλλαγή και ποτέ δε βρήκε ρυθμό.

Ποτέ επίσης δεν δημιούργησε πρόβλημα κατά τη διάρκεια της σεζόν. Οι γκρίνιες και οι δηλώσεις του για το ότι δεν αγωνίστηκε όσο ήθελε έγιναν όταν είχε λήξει η περίοδος. Και η προφανής θέλησή του να πάει κάπου όπου θα έχει χρόνο συμμετοχής. Αλλά σίγουρα δεν είναι και λίγα τα 34 παιχνίδια στα οποία τον έβαλε ο προπονητής του Ολυμπιακού, έχοντας πάντα τον Νάτχο στο μυαλό του ως τον πιο... «βασικό» 12ο παίκτη της ομάδας.

Σίγουρα ο Ολυμπιακός θα μπορούσε να είχε πάρει περισσότερα από τον Νάτχο, όπως και ο ίδιος να είχε δώσει πιο πολλά. Σε μια συνεργασία που δεν ήταν τόσο αποτελεσματική όσο αναμενόταν. Αυτό δε σημαίνει ότι ο Νάτχο δεν θα συγκαταλέγεται στη λίστα με τους ξένους παίκτες που έχει φέρει ο Ολυμπιακός και ήταν θεαματικοί στο παιχνίδι τους. Θα είναι σίγουρα σε αυτή τη λίστα ένας πάρα πολύ ικανός και έξυπνος ποδοσφαιριστής...