Ολυμπιακός: O Μαρτίνς και ο Σουντανί

«Καιγόταν» για εξτρέμ πιο πολύ από κάθε άλλη μεταγραφή ο Πέδρο Μαρτίνς και ο Ολυμπιακός έδωσε τη λύση με τον Σουντανί. Πώς θα αξιοποιήσει έναν παίκτη που ξέρει πολύ καλά ο Πορτογάλος τεχνικός, τι περιμένει ο Ολυμπιακός, τι ψάχνει ο παίκτης.

Ολυμπιακός: O Μαρτίνς και ο Σουντανί

Η αλήθεια είναι μία. Εάν ο Χιλάλ Σουντανί μπορέσει να επιστρέψει στο επίπεδο που ήταν πριν από την περσινή σεζόν στη Νότιγχαμ, όταν ταλαιπωρήθηκε από τραυματισμούς, είναι μία πάρα πολύ καλή και ποιοτική προσθήκη για τον Ολυμπιακό.

Έρχεται ο Σουντανί, υπογράφει στον Ολυμπιακό (vid)

Πρόκειται για έναν εξτρέμ που έχει πολύ εύκολο το γκολ, όπως δείχνει η έως τώρα πορεία του σε Πορτογαλία, Κροατία, αλλά και η παρουσία του στην Εθνική Αλγερίας. Σχεδόν 100 γκολ έβαλε με την Ντιναμό Ζάγκρεμπ, ενώ έχει 22 γκολ σε 49 συμμετοχές με την Αλγερία. Με την οποία έχει παίξει και σε Μουντιάλ, το 2014, όταν η ομάδα του είχε περάσει στα νοκ άουτ και αποκλείστηκε από την Γερμανία στην παράταση, με τον ίδιο να αγωνίζεται για 100 λεπτά σε αυτό το ματς.

Ο Μαρτίνς «καιγόταν» για την απόκτηση εξτρέμ παρότι έχει Ποντένσε, Βαλμπουενά, Μασούρα και περιμένει και τον Λάζαρο. Ήθελε έναν ακραίο επιθετικό που να μπορεί να παίξει και στις δύο πλευρές και να σκοράρει. Ο Σουντανί εάν είναι καλά, μπορεί να του δώσει λύσεις και στη δημιουργία και στην εκτέλεση. Δείχνει ότι έχει ξεπεράσει πλήρως του περσινούς τραυματισμούς του, άρα υπάρχει αισιοδοξία.

Αυτά έκανε ο Σουντανί πριν από τη Νότιγχαμ - Ένα πεντάλεπτο βίντεο για τον Αλγερινό

Ο προπονητής του Ολυμπιακού ξέρει πολύ καλά τον Αλγερινό άσο από την εποχή που ο Σουντανί ήταν παίκτης της Γκιμαράες και ο Μαρτίνς τεχνικός της Μαρίτιμο. Είχαν συναντηθεί σε 5 αγώνες πρωταθλήματος και Κυπέλλου, με τον Μαρτίνς να είναι πάντα ο νικητής! Να εξουδετερώνει τον Σουντανί, ο οποίος σε εκείνα τα ματς δεν μπόρεσε να σκοράρει ή να φτιάξει κάποιο γκολ.

Τώρα ο Πορτογάλος καλείται όχι να αντιμετωπίσει, αλλά να αξιοποιήσει αυτόν τον παίκτη. Και όπως έλεγε σε πρόσφατη συζήτησή του με ανθρώπους του ποδοσφαίρου, έχει τον τρόπο να εκμεταλλευτεί το νέο ακραίο επιθετικό του Ολυμπιακού - όποιος τελικά κι αν ερχόταν, προτού οριστικοποιηθεί του Σουντανί - χρησιμοποιώντας τον και στις δύο άκρες, ασχέτως αν είναι δεξιοπόδαρος ή αριστεροπόδαρος. Και να δυναμώσει πολύ έτσι την επίθεση της ομάδας του, περιμένοντας και τις εξελίξεις με την αναζήτηση στράικερ.