Ολυμπιακο...ρσική!

Μετά τον Σισέ και τον Καμαρά, τα επόμενα «στοιχήματα» είναι ο Μπα και ο Φοντέ. Μεταγραφές εσόδων... Τσάμπιονς Λιγκ από την Κορσική όπου λύνει και δένει ο Μοντέστο.

Ολυμπιακο...ρσική!

Ο Ολυμπιακός μέσω της στενής παρακολούθησης και των γνωριμιών του Φρανσουά Μοντέστο στην πατρίδα του, την Κορσική, όχι απλώς εντοπίζει παίκτες «διαμάντια», αλλά και βρίσκει τον τρόπο να τους αποκτά μέσα από τα χέρια άλλων ευρωπαϊκών συλλόγων. Ακόμη και γαλλικών που, όπως και να το κάνουμε, έχουν το προβάδισμα σε αυτές τις περιπτώσεις.

Η πειραϊκή ομάδα και ο Μοντέστο ξέρουν πολύ καλά τι συμβαίνει στα ρόστερ της Αζαξιό και της Γκαζελέκ Αζαξιό, όπως φυσικά και της Μπαστιά. Αλλά από το να υπάρχει αυτή η γνώση μέχρι να πάρεις έναν παίκτη - και σε τιμές πολύ χαμηλές σε σχέση με την πραγματική αξία του - η διαφορά είναι πολύ μεγάλη.

Ίσως τόσο μεγάλη όσο είναι και η εκτόξευση της τιμής των ποδοσφαιριστών. Ο Σισέ ανήκει δυο χρόνια στον Ολυμπιακό και έχει φτάσει να κοστολογείται γύρω στα 20 εκ. ευρώ, με τις προτάσεις που έχουν έρθει - κυρίως από την Γερμανία - να πλησιάζουν αυτό το δυσθεώρητο για τα ελληνικά δεδομένα ποσό. Ο Μαντί Καμαρά αποκτήθηκε πριν από 1,5 χρόνο και ήρθε στον Ολυμπιακό το περασμένο καλοκαίρι, πάλι με μικρό κόστος. Και με τον Ολυμπιακό να έχει φτάσει πλέον να κάνει συμβόλαιο με τεράστια ρήτρα στον παίκτη και να μη βιάζεται να τον δώσει στις ομάδες του εξωτερικού που έχουν ενδιαφερθεί, πιστεύοντας ότι η αξία του θα ανεβεί κι άλλο, με μια δεύτερη σεζόν ακόμη καλύτερη από την περσινή.

Τα next big things από την Κορσική για τον Ολυμπιακό είναι ο Ουσεϊνού Μπα και ο Φοντέ Καμαρά. Ο Σενεγαλέζος στόπερ και ο αριστερό μπακ από την Γουινέα θα έχουν την ευκαιρία να αναδειχτούν στον Ολυμπιακό (ο πρώτος μάλλον πιο άμεσα, ο δεύτερος ίσως λίγο αργότερα) και να προσφέρουν σε αγωνιστικό επίπεδο προτού το γενικό επίπεδό τους φτάσει σε σημείο που δεν μπορούν να αντέξουν τα ελληνικά ποδοσφαιρικά σύνορα. Ούτε καν της κορυφαίας και πιο οργανωμένης στην ποδοσφαιρική αγορά ομάδας, όπως είναι ο Ολυμπιακός.

Στις μεταγραφές συνήθως έχει ένα περιθώριο να κάνεις και «γκέλες» ή να μη σου βγουν για διάφορους λόγους κάποιες επιλογές. Από την Κορσική ο Ολυμπιακός είναι στο «2 στα 2» αυτή τη στιγμή. Εάν οι Μπα και Φοντέ έχουν την ίδια επιτυχία με τους Σισέ και Καμαρά, τότε θα πρόκειται για κάτι πρωτόγνωρο στη μεταγραφική πρακτική. Κι είναι βέβαιο ότι θα υπάρξει και συνέχεια, όσο κι αν το περιθώριο θα στενεύει γιατί θα καραδοκούν πλέον πολύ περισσότεροι και οι (Γ)άλλοι...