Η τετράδα του Ολυμπιακού που δίνει «μάχη» να πείσει τον Μαρτίνς

Μετά από μία εβδομάδα στον Ρέντη τέσσερις ποδοσφαιριστές παλεύουν να κερδίσουν μία θέση στο ρόστερ της νέας αγωνιστικής περιόδου.

Η τετράδα του Ολυμπιακού που δίνει «μάχη» να πείσει τον Μαρτίνς

Συμπληρώθηκε κιόλας μία εβδομάδα προπονήσεων στον Ρέντη, αλλά τα σπουδαία για τον Ολυμπιακό θα αρχίσουν στην Πολωνία. Αυτό το διάστημα στο προπονητήριο μπορεί να μοιάζει με αγγαρεία, αλλά μόνο έτσι δεν είναι. Για κάποιους παίκτες είναι κάτι σαν… προκριματικά για να βρεθούν στην Πολωνία.

Ο Πέδρο Μαρτίνς θα «κόψει» αρκετούς από αυτούς που βρίσκονται στο αθλητικό κέντρο του Ρέντη, διότι στην Πολωνία θα ενσωματωθούν με την ομάδα και οι διεθνείς ποδοσφαιριστές που έχουν άδεια, αλλά και οι Μπα, Βαλμπουενά, οι οποίοι θα βρεθούν στο προπονητήριο την ερχόμενη εβδομάδα.

Για κάποιους αυτές οι προπονήσεις είναι σημαντικές και θέλουν μέσα από αυτές να κερδίσουν το εισιτήριο για την Πολωνία. Μία τέτοια περίπτωση είναι ο Γιάννης Μασούρας, ο οποίος τον περασμένο Ιανουάριο παραχωρήθηκε δανεικός στον Πανιώνιο. Έκανε καλά παιχνίδια στη Νέα Σμύρνη και ο 49χρονος τεχνικός ήταν απόλυτα ικανοποιημένος. Θέλει πολύ να κερδίσει μία θέση στο ρόστερ του Ολυμπιακού και τα δίνει όλα να περάσει τις εξετάσεις.

Σε αυτή την κατηγορία παικτών συναντάμε και τον Ιγκόρ Σίλβα. Ο Βραζιλιάνος μπακ δόθηκε δανεικός στην ΑΕΚ Λάρνακας με τη φανέλα της οποίας έκανε τρομερά ματς. Οι Κύπριοι ήθελαν πολύ να τον κρατήσουν, ενώ πριν την έναρξη της προετοιμασίας είχε γίνει επαφή και με τον μάνατζερ του. Το μήνυμα του Ολυμπιακού προς τους Κύπριους ήταν ξεκάθαρο. «Θέλει να τον δει ο προπονητής και θα αποφασίσει μετά την προετοιμασία», μετέφεραν οι Πειραιώτες στους ανθρώπους της ΑΕΚ Λάρνακας που χτύπησαν την πόρτα τους για να τον κρατήσουν.

Ο Δημήτρης Μάνος πέρσι ήταν στην προετοιμασία του Ολυμπιακού, ο Μαρτίνς του έδωσε ευκαιρίες στα φιλικά, αλλά το άγχος και η πίεση φάνηκαν να τον επηρεάζουν. Τον περασμένο Ιανουάριο δόθηκε δανεικός στον ΠΑΣ Γιάννινα και παρασύρθηκε και αυτός στη μετριότητα της ομάδας της Ηπείρου. Ο Μάνος ψάχνει την ευκαιρία του και γι’ αυτόν είναι σημαντικές αυτές οι ημέρες που η ομάδα μένει στον Ρέντη.

Μία άλλη περίπτωση είναι ο Ούγκο Κάιπερς, ο οποίος έκανε τα πάντα για να παίξει στον Ολυμπιακό. Ο Βέλγος επιθετικός έχει ένα σοβαρό μειονέκτημα και αυτό δεν είναι άλλο από το μεγάλο διάστημα αγωνιστικής απραξίας. Στις 20 Μαΐου 2018 έπαιξε για τελευταία φορά ο Κάιπερς στο ματς του Εργοτέλη με τον Αιγινιακό. Ο 22χρονος επιθετικός παρά το γεγονός ότι έχει μείνει αρκετό καιρό εκτός δράσης είναι σε καλή κατάσταση και το έδειξε στα εργομετρικά. Αναζητεί και αυτός μία ευκαιρία για να μείνει στο ρόστερ του Ολυμπιακού.